Tegenwoordig kun je praktisch niet meer om video’s heen. Waarom? Bijna alle grote bedrijven delen naast geschreven artikelen ook video’s In dit artikel ga ik maar liefst 20 video voordelen met je delen, waardoor je hierna absoluut ook video’s wil inzetten in je eigen marketing.


Bekijk maar eens de website van bijvoorbeeld RTL of de NOS. Zij delen nieuwsberichten nu ook met korte video’s waardoor ze ook de visuele mensen aanspreken. Daarnaast spreken zij ook al hun nieuwsberichten in, waardoor slechtzienden ook het laatste nieuws kunnen horen. Je kan hierdoor iedereen vanuit jouw doelgroep voorzien van nieuwe waardevolle informatie. Waarom is het goed om als ondernemer ook video in te zetten voor je bedrijf? 

Wil je liever dit artikel beluisteren?

20 Video voordelen

1. Video's worden het beste bekeken op social media

Door het nieuwe algoritme op alle social media kanalen worden video’s vaker getoond dan ‘gewone’ berichten. Zij stimuleren het maken van video’s. Op deze platformen worden ook bewegende afbeeldingen of GIFjes goedgekeurd om te plaatsen, deze worden ook gezien als een video. Zij worden ook vaker getoond dan je berichten.

2. Nieuwe manier om contact te maken met je doelgroep

Als jouw trouwe doelgroep alleen gewend is, dat je geschreven artikelen deelt over je vakgebied, dan zijn zij vast positief verrast als ze zien dat jij ook video’s maakt. Iets wat ze wellicht hopen, maar niet verwachten. Hierdoor maak je via video’s weer opnieuw contact met ze. Ze leren vanuit een ander perspectief jouw waardevolle inhoud.

3. Je website wordt persoonlijker, levendiger en krijgt meet diepgang

Doordat jij je video’s ook publiceert op je eigen website, krijg je meteen meer diepgang omdat er bewegend beeld van je te zien is. In plaats van alleen platte afbeeldingen, kan jouw websitebezoeker je nu zien en horen. Dit kan nét de reden zijn waarom ze jouw product afnemen en niet bij een ander bedrijf.

4. Inzetten in je marketingstrategie

Je kunt video’s in je gehele marketing verwerken, denk aan het toevoegen van je video’s in je artikels, e-mails, social media kanalen en Pinterest. Ook kun je met video’s gaan adverteren. Pak je marketingplan erbij en ga eens kijken waar het waardevol zou kunnen zijn als je er video(’s) aan toevoegt.

5. De visuele mensen aantrekken voor je bedrijf

In jouw doelgroep heb je zowel theoretische als visuele mensen. De ene vindt het heerlijk om artikels te lezen en de andere kijkt liever naar video’s. Als je ook de visuele groep wil aanspreken, dan kan je dit doen door meer afbeeldingen te plaatsen bij je artikels en/ of het inzetten van je video’s. Zij willen het liever van je zien en horen, dan het te lezen.

6. Je leert te spreken over je eigen vakgebied

Door het opnemen van video’s leer je te spreken over je vakgebied. Jij kent je inhoud door en door en toch is het anders om hier een aantal minuten over te spreken. Dit is omdat je het (nog) niet gewend bent, om jezelf zo te uiten. Hoe vaker je video’s gaat opnemen, hoe gemakkelijker dit voor jezelf gaat worden.

7. Nieuwe content om te delen

Ook je video’s kan je gewoon delen als bericht op je kanalen. Hierdoor geef je jouw waardevolle informatie nu op een andere manier. In plaats van je bericht te lezen, kunnen ze het nu van je horen.

8. Vergroot je online zichtbaarheid

Wanneer je YouTube inzet, worden voortaan je video’s ook getoond bij de Google resultaten. Tevens ook bij het platform zelf, aangezien dit ook een grote zoekmachine is geworden. Daarom is het verstandig om sterke titels te gebruiken, waarop mensen je in eerste instantie gaan opzoeken.

9. Je maakt je doelgroep gelukkig

Als je ziet dat je video’s regelmatig worden bekeken op YouTube of op Social media, dan weet je dat je doelgroep hier behoefte aan heeft. Zij waarderen het dat je tijd maakt om nieuwe video’s op te nemen. Je kan ze hierdoor voorzien van nieuwe waardevolle informatie, inzichten en het delen van je kennis.

10. Kijken vanaf je telefoon

Steeds meer mensen kijken video via de telefoon. Dit kan zijn omdat ze in de trein aan het reizen zijn, op de bank zitten en een video voorbij zien komen of omdat ze via een app bewust zitten te kijken. Tegenwoordig zijn de telefoons er helemaal geschikt voor en daarom is het ideaal om ook video’s te maken. Jouw doelgroep kan immers jouw video’s ook bekijken wanneer ze aan het wachten zijn in de wachtkamer voor hun volgende afspraak.

11. Je boodschap komt beter over

Door je verhaal te delen in je video, kan je boodschap beter overkomen en onthouden worden door de kijker. Dit kan zijn doordat je dit op een subtiele manier doet of omdat het makkelijker is voor de kijker om puur te luisteren naar hetgeen wat je eigenlijk bedoeld te zeggen.

12. Dezelfde video inzetten voor meerdere doeleinden

Je kan meerdere keren dezelfde video gebruiken met een andere reden. Zo kan je een video toevoegen aan0 bijvoorbeeld: je e-mail, artikel of op je social media kanalen. Als je al video’s hebt opgenomen dan raad ik je zeker aan om te kijken wat je er allemaal meer mee kan. 

13Leer je kijker beter kennen

Krijg je, door je meer te verdiepen in je YouTube kanaal beter inzicht in wie je video’s bekijken. Je leert hierdoor de trouwe kijker kennen en komt er onder andere achter waar zij echt behoefte aan hebben. Hieruit kun je leiden, over welke onderwerpen je absoluut in de toekomst meer video’s moet gaan opnemen. Je krijgt een betere band met je kijkers, omdat je inspeelt op hun behoefte.

Presentatie Communicatie

14. Je versterkt je persoonlijke band met je doelgroep

Met het inzetten van video’s laat je het gezicht zien achter je bedrijf. Hierdoor word je relatie onderling tussen jou en je klant persoonlijker. Ze leren jou kennen en doen de volgende keer met jou zaken in plaats van met je bedrijf.

15. Beeld zegt meer dan 1000 woorden

Zoals een oud gezegde zegt: één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Een video wekt vertrouwen op, omdat ze je horen spreken en zien bewegen. Dit geeft precies het beeld weer, waardoor ze binnen een paar seconde weten of ze een klik met je hebben. 

16. Video's uploaden van je telefoon

Tegenwoordig hoef je niet eerst je opgenomen video op je computer te zetten, vervolgens verwerken en daarna uploaden op bijvoorbeeld YouTube. Je kan dit allemaal al doen via je telefoon. Met diverse plugin’s kun je jouw video’s aanpassen op je telefoon en vervolgens met één druk op een knop kun je hem uploaden op YouTube.

17. Je laat jezelf zien als expert over jouw vakgebied

Wanneer jij regelmatig video’s deelt, leert jouw doelgroep jou ook echt kennen als dé deskundige in jouw vakgebied. Je geeft hun de kans om via jouw video’s erachter te komen dat jij hun echt kan verder helpen.

18. Nieuwe klanten aantrekken

Door video’s kan je ook je doelgroep aanvullen met nieuwe mensen. Zij kunnen door middel van je video bij jou zijn uit gekomen. Dankzij video’s trek je dan automatisch nieuwe klanten aan voor je bedrijf.

19. Met video's adverteren

Je kunt adverteren op social media voor meer bereik te genereren en je zichtbaarheid te vergroten. Hiervoor kan je ook video’s gebruiken. Zo leren ze je direct kennen en kan je ze persoonlijk vertellen waar je advertentie over gaat.

20. Op elk moment van de dag te bekijken

Bij video’s zit er geen houdbaarheidsdatum op. Behalve als jij hem verwijderd of op verborgen zet. Hierdoor kan jouw kijker zelf bepalen wanneer het hun uitkomt om naar je video te kijken.

Door al deze video voordelen te lezen ben jij vast en zeker enthousiast geworden om ook video’s in te zetten voor je bedrijf. Laat zien wat je allemaal in je mars hebt, waar je de kennis over hebt en deel dit vooral tijdens het opnemen van je nieuwe video’s.

Wil jij succesvolle video's voor je bedrijf maken, waarmee je leert door over je expertise te spreken hoe je nieuwe klanten kunt binnenhalen? Dan is de online video academy met de diverse video trainingen van videovrees, overtuigend presenteren tot videomarketing helemaal iets voor jou. Ik ben benieuwd naar meer informatie >>

Welk video voordelen hebben jou het meest geïnspireerd om te starten met video's?

Martiena de Graaf

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Martiena

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Martiena de Graaf

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Martiena

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>