Interactief presenteren tijdens een LIVE-Video

Interactief presenteren tijden je LIVE video - Martiena de Graaf

5 manieren om interactie te krijgen tijdens een LIVE video

Gedurende je LIVE video op Face​book of Instagram kun je op verschillende manieren interactie zoeken met het publiek. Als jij interactief gaat presenteren tijdens je LIVE uitzending, dan krijg je op een andere manier contact met je doelgroep. Je gaat echt met hun spreken, in plaats van voor ze. Je maakt als het ware van een monoloog een dialoog. In dit artikel deel ik een 5 interactievormen die je kunt inzetten tijdens een LIVE video.

Video - Presentatietips

5 Interactievormen
voor je LIVE-Video

1.  Stel een open vraag

Jij kunt de mensen die naar jouw kijken een (open)vraag stellen gedurende jouw opname. Zij kunnen deze vraag dan beantwoorden. Dit kan door een typ bericht naar je terug te sturen. Als je hiervoor kiest, vergeet dan niet om vervolgens hier iets over te zeggen, te bedanken of… Doordat jij erop terug komt, voelt jouw publiek zich gehoord.

2.  Geef een opdracht

Je kunt vooraf, tijdens of op het einde van je opname een opdracht geven. Wanneer je dit vooraf doet, dan kun je gedurende de opname hierover beginnen. Kies je ervoor om dit tijdens de opname te doen, dan kunnen ze meteen een bericht naar je sturen.

Ook is het mogelijk om dit op het einde te doen. Je geeft de kijker dan bijvoorbeeld een denk-opdracht mee, ‘Ga hier maar eens over nadenken’. Wanneer je hiervoor kiest, dan is dit niet voldoende interactie. Ze maken geen terugkoppeling met jou en zo krijgen ze geen persoonlijk contact met jouw.

Interactief presenteren tijdens een live video
Pinterest

3.  Deel een stelling

Door een stelling te geven kun je gemakkelijk de antwoorden filteren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor ja of nee / mee of oneens. Op deze manier kan je ook makkelijk een percentage koppelen aan de antwoorden, 75% van jullie heeft voor ‘eens’ gekozen en maar 25% voor ‘oneens’.

4.  Verloot je product

Maak een aantal dagen/ week promotie voor het product dat je weg gaat geven. Plan een LIVE-video opname in dezelfde week. Zo kun je op een verrassende manier de verloting van je product doen. De deelnemers die mee willen doen, kunnen op deze manier ook zien dat het eerlijk gaat, waardoor ze misschien op een ander moment toch het product van je gaan kopen.

Download gratis de Video stappenplan!

Bekijk nu de video’s waarin ik je meer vertel over de E.C.H.T methode, over hoe je structuur in je verhaal behoudt en alle punten waarop je zeker moet letten tijdens het presenteren in de camera.

* Door op ‘Yes! Krijg toegang’ te klikken ga je akkoord met het privacybeleid & algemene voorwaarden.

5.  Q&A Sessie

Q&A betekent: ‘Question en Answer’. Je kunt één of meerdere keren in de maand een LIVE  opname kunnen inplannen. Zo kunnen jouw (toekomstige) klanten jou vragen stellen. Zo kom je weer op een gemakkelijke manier in contact met jouw volgers.

Er zijn nog veel meer interactievormen om echt contact te zoeken met je publiek. Ga hiermee experimenteren en bekijk welke optie het beste bij jou, je doelgroep en product passen. Ga nu ook NIET extreem veel interactie zoeken! Zoek een balans!!

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen presenteren aan jouw doelgroep? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden.

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Interactief presenteren tijdens een LIVE-Video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *