Interactief presenteren tijdens een LIVE video

Interactief presenteren

5 Interactievormen
voor je LIVE uitzending

Gedurende je LIVE video op Facebook of Instagram kun je op verschillende manieren interactie zoeken met de kijkers. Als jij interactief gaat presenteren tijdens je LIVE uitzending, dan krijg je op een andere manier contact met je doelgroep. Je gaat echt met hun spreken, in plaats van voor ze. Je maakt als het ware van een monoloog een dialoog. In dit artikel deel ik een 5 interactievormen die je kunt inzetten tijdens een LIVE video.

  • Wil je liever dit artikel beluisteren?

  • Wil je liever dit artikel beluisteren?

Video - Bewust contact maken met het publiek
In deze video ga ik het hebben over hoe je met diverse interactievormen kunt spreken met de kijkers.

5 Interactievormen
voor je LIVE video

1.  Stel een open vraag

Jij kunt de mensen die naar jouw kijken een (open)vraag stellen tijdens de opname. Zij kunnen deze vraag dan beantwoorden. Dit kan door een typ bericht naar je terug te sturen. Als je hiervoor kiest, vergeet dan niet om vervolgens hier iets over te zeggen, te bedanken of… Doordat jij erop terug komt, voelt jouw publiek zich gehoord.

2.  Geef een opdracht

Je kunt vooraf, tijdens of op het einde van je opname een opdracht geven. Wanneer je dit vooraf doet, dan kun je gedurende de opname hierover beginnen. Kies je ervoor om dit tijdens de opname te doen, dan kunnen ze meteen een bericht naar je sturen.

Ook is het mogelijk om dit op het einde te doen. Je geeft de kijker dan bijvoorbeeld een denk-opdracht mee, ‘Ga hier maar eens over nadenken’. Wanneer je hiervoor kiest, dan is dit niet voldoende interactie. Ze maken geen terugkoppeling met jou en zo krijgen ze geen persoonlijk contact met jouw.

Interactief presenteren
Pinterest

3.  Deel een stelling

Door een stelling te geven kun je gemakkelijk de antwoorden filteren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor ja of nee / mee of oneens. Op deze manier kun je ook gemakkelijk een percentage koppelen aan de antwoorden, 75% van jullie heeft voor ‘eens’ gekozen en maar 25% voor ‘oneens’.

4.  Verloot je product

Maak een aantal dagen/ week promotie voor het product dat je weg gaat geven. Plan een LIVE-video opname in dezelfde week. Zo kun je op een verrassende manier de verloting van je product doen. De deelnemers die mee willen doen, kunnen op deze manier ook zien dat het eerlijk gaat, waardoor ze misschien op een ander moment toch het product van je gaan kopen.

5.  Q&A Sessie

Q&A betekent: ‘Question en Answer’. Je kunt één of meerdere keren in de maand een LIVE  opname kunnen inplannen. Zo kunnen jouw (toekomstige) klanten jou vragen stellen. Zo kom je weer op een gemakkelijke manier in contact met jouw volgers.

Er zijn nog veel meer interactievormen die je kunt gebruiken om contact te krijgen met je kijkers. Ga hiermee experimenteren en bekijk welke optie het beste bij jou, je doelgroep en product passen. Ga nu ook niet extreem vaak interactie opzoeken, maar ga zoeken naar de juiste balans.

Wil jij succesvolle video's voor je bedrijf maken, waarmee je leert door over je expertise te spreken hoe je nieuwe klanten kunt binnenhalen? Dan is de online video academy met de diverse video trainingen van videovrees, overtuigend presenteren tot videomarketing helemaal iets voor jou. Ik ben benieuwd naar meer informatie >>


Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Start met LIVE video op social media, alleen hoe begin je?
YouTube inzetten om je zichtbaarheid te vergroten
Overtuigende video’s maken voor je bedrijf
Kerstvideo opnemen voor je bedrijf
Hoofdreden waarom jij video’s wilt opnemen is….? Waarom wil jij starten?
Welkom in de wereld van presentatievideo’s voor je bedrijf!
9 Tips om te presenteren met impact
Start je presentatie op een originele manier!
10 voordelen om LIVE te gaan op social media

Video training - Jouw 5 voorbereidingsstappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *