Plankenkoorts, presentatieangst en/of podiumvrees

Verschrikkelijk vervelend, maar wel te overwinnen!

Overwinnen...

Heb jij een gruwelijke hekel aan het presenteren of wil je het dolgraag maar word je door jezelf tegengehouden?

Wat vervelend, want hierdoor blijf jij jezelf verstoppen en vooral tegenhouden om daadwerkelijk te schitteren op een podium, in een video en/of podcast aflevering.

Toch heb ik wel goed nieuws voor je! Je kunt namelijk deze vrees overwinnen, het enige wat je maar hoeft te doen is meer zelfvertrouwen krijgen en om het gewoon te doen. 

Overwin de reusachtige beren die je (helaas) zelf creëert en ga ervoor!

Kun je wel wat meer tips & tricks hierover gebruiken? Dan ben je op de juiste pagina beland. Hier kun je namelijk meerdere artikelen, video's en podcast afleveringen vol presentatie tips vinden.

Veel lees, kijk en luister plezier.

Lees een presentatie artikel

meer weten over jezelf echt presenteren?

Direct meer weten over jezelf presenteren? Download dan hieronder het gratis e-book met daarin maar liefst 25 presentatietips voor het presenteren op een podium, tijdens je video en/of podcast opname.

Vul je naam en e-mail adres in en het e-book zit binnen een paar minuten in je postvak.

E-book

Bekijk een video met tips

Jezelf presenteren zoals je echt bent...

Wil jij meer leren over je eigen manier van presenteren? Kun jij wel een persoonlijke boost gebruiken? Dan is de training: aan de slag met jouw presentatievaardigheden, helemaal iets voor jou.

In twee weken tijd ga jij je bewust worden over de manier waarop jij jezelf presenteert.

De training is opgedeeld in twee ochtenden die je in groepsverband gaat volgen. In de tussenliggende dagen krijg je video’s waarin ik samen met jou, de oefeningen ga doen.

Beluister een podcast aflevering

Interessante online trainingen...

Presenteren met zelfvertrouwen
Overwin je videovrees
Profileren als expert

Trouwens, wat goed...

Wat goed, dat jij je presentatievaardigheden wilt verbeteren, waardoor jij voortaan ook een presentatie kan geven met zelfvertrouwen EN met plezier.

Alleen kan het goed zijn dat er ‘iets groots’ ook wel angst genoemd tussen jou en het podium, camera of microfoon staat. Angst dat je iets verkeerds doet of iets vergeet. Hetgeen dat je echt verschrikkelijk vind, want wat als iedereen kan zien dat je een foutje maakt?

Als ik een foutje maak (en dat doe ik regelmatig) dan laat ik dit aan het publiek zien. Iedereen maakt foutjes of doet bepaalde dingen die voor dat moment niet handig zijn om te doen. Ja, dat doen we allemaal en dat hoort er ook echt bij.

Toch zijn wij zo bang dat anderen dit kunnen zien. Dat zij weten dat jij ook maar een mens bent die er voor heeft gekozen om een ondernemende expert te worden.

Zet je angsten opzij, want...

  • Iedereen maakt fouten en je laat jezelf echt zien wanneer je transparant naar je klanten kunt zijn. Door echt jezelf te zijn, voelen nieuwe potentiële klanten zich eerder tot je aangetrokken als deskundige.
  • Jij bent absoluut niet de enige die hier last van heeft. Sterker nog, jouw klanten kunnen dezelfde angsten hebben als jij. Alleen door dit toe te geven kun jij hun hiermee ook verder helpen.

Presentatie Community:

van bescheiden naar zelfverzekerd presenteren

Last but not least! Graag nodig ik je van harte uit om deel te nemen aan de Presentatie Community, van bescheiden naar zelfverzekerd presenteren. Wekelijks ga ik je inspireren, informeren en motiveren op het gebied van jezelf presenteren zowel off- als online.

Copyright © 2021, Echt Presenteren   I     Algemene Voorwaarden     I    Privacy verklaring     |     Cookie beleid