Waar heeft jouw publiek behoefte aan tijdens de presentatie?

behoefte van het publiek

De behoefte van je publiek 

Zoals je me misschien al vaker hebt gehoord, vind ik het belangrijk dat je het publiek centraal zet tijdens de presentatie. Je geeft immers aan hen de presentatie. Zij willen nieuwe informatie over jouw expertise leren. In deze blog ga ik je meer vertellen over het publiek en hun verwachtingen ten opzichte van jou als spreker.

Video - Het publiek weerspiegelt de spreker

De 5 punten
speciaal voor je publiek

1. Jou beter leren kennen

Het publiek wil het liefst de persoon achter het bedrijf leren kennen. Tijdens de presentatie kunnen zij namelijk aftasten of zij met jou in zee willen gaan. Ben jij de type en de persoon die zij zoeken om verder te ontwikkelen? Geef het publiek de kans om jou te leren kennen! Sta hier echt bij stil.

2. Gehoord en begrepen worden

Het publiek heeft een probleem en wil graag horen van jou, dat hij op te lossen valt. Ze willen voelen dat jij hun begrijpt, serieus neemt en hun verder kan helpen. Geef je dit gevoel niet, dan zullen zij ook niet automatisch je product afnemen.

3. De oplossing krijgen

Het publiek wil dolgraag tijdens jouw presentatie de oplossing voor hun eigen probleem horen. Wanneer jij ze een oplossing aanbiedt door middel een product, zijn ze eerder instaat om deze te kopen. Vandaar dat het ook van belang is om te benoemen dat je de oplossing kent en hiervoor een product hebt ontwikkeld.

4. Een opdracht krijgen voor de volgende actie

Het publiek wordt blij en optimistisch wanneer jij de oplossing benoemt. Alleen staan ze nu stil in dit proces. Het liefst wil het publiek tijdens jouw presentatie al gemotiveerd worden door de eerste stap te maken naar de oplossing toe. Zet het publiek in beweging door een actie aan hun mee te geven. Zo zijn ze de volgende dag(en) nog steeds met je presentatie bezig.

behoefte van het publiek

5. Een scherpe prijs krijgen voor je product

Het publiek wordt helemaal warm gemaakt voor je product met dé oplossing. Aangezien zij jouw live beschouwen, zit er toch in ieder van hen een sprankeltje hoop op een mooie korting. Jij maakt immers promotie voor je product. De korting mag je helemaal zelf bepalen. 

Deze 5 onbewuste punten, heeft het publiek behoefte aan standaard bij elke presentatie. Nu jij deze 5 kent, kun je hier beter op in spelen. Zet het publiek alsjeblieft centraal tijdens jouw presentatie!! Zij zijn het belangrijkste! 

Beter presenteren in 2 weken?

Wil jij werken aan je presentatievaardigheden? Dan is de presentatie training: beter leren presenteren, helemaal iets voor jou. Door voldoende tijd in jezelf te investeren, ga jij bewust worden over je eigen presentatiestijl.

De training is opgedeeld in twee ochtendtrainingen die je in een groep van max. 6 ondernemers gaat volgen. Tussen de twee trainingen door, krijg je 6 presentatie oefeningen waardoor je nog meer uit deze training gaat halen.

Ga jij jezelf voortaan presenteren zoals je echt bent? Dan ben je van harte uitgenodigd als deelnemer voor deze training. 

Klik hier voor meer informatie >> 


Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Overwin je presentatieangst en ga presenteren met plezier
Weerstand tijdens je presentatie, wat doe je dan?
7 voordelen om nu te starten met presenteren
Zo maak je een goede eerste indruk als spreker
Je onderneming presenteren en je zichtbaarheid vergroten
5 Tips om met showkaartjes te presenteren
10 voordelen om LIVE te gaan op social media
Zo maak je een goede eerste indruk als spreker
Video’s opnemen als ondernemer! Ook jij kan presenteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *