Ben jij klaar voor je volgende presentatie?

Volgende presentatie

Ben jij al klaar voor je
volgende presentatie? 

Heb je al een keer een presentatie gegeven of ga je binnenkort beginnen? Dan is het goed om deze goed voor te bereiden. Soms hoor ik van ondernemers dat ze dagen bezig zijn met hun presentatie. Natuurlijk ben je er al gauw een aantal dagen mee bezig.

Wat is wel relevant om te doen en wat niet? In deze blog ga ik je een aantal tips geven, die je voor elke presentatie opnieuw kan voorbereiden.

Video - Help! Ik moet een presentatie geven!

5 Presentatie tips

1. Maak je presentatie opmaat

Voor elke presentatie is het belangrijk om deze voor je publiek te maken. Zet ze centraal en help hun verder. Jij hebt ten slotte verschillende oplossingen voor hun problemen.

2. Grondige publiek analyse

Vóórdat je ze verder kunt helpen, is het goed om je publiek eerst te analyseren. Met een grondige analyse over het publiek bedoel ik letterlijk gezegd: Dat je het publiek gaat onderzoeken. 

Door deze onderzoek te verrichten kun jij beter het publiek centraal zetten tijdens jouw presentatie. Wie zitten er in het publiek en wat zouden zij graag van jou willen leren? Lees ook: Publiek analyseren

Volgende presentatie

3. Verwachting controleren

Vaak vergeten we de verwachtingen te polsen bij de organisatie. Waarom hebben zij jou gevraagd en wat zouden zij van jou willen? Alles heeft altijd een reden en hierop moet je gaan inspelen. Zij kennen ten slotte hun doelgroep die afkomt bij de presentatie. Tevens voorkom je teleurstellingen, wanneer je hun verwachting niet inlost. Helaas kan dit heel snel gebeuren.
Lees ook: de verwachtingen van de organisatie controleren.

4. Wat zijn je eigen evaluatie punten van je vorige presentatie?

Persoonlijk vind ik het belangrijk dat je jezelf afvraagt wat er bij een vorige presentatie goed ging en wat je verbeter punten zijn. #presenterenkunjeleren Dit kan alleen wanneer je open en transparant naar jezelf blijft. Noem de fouten geen fouten, maar verbeteringspunten.

Heb je hulp nodig bij het maken van een presentatie? Weet je niet goed waar te beginnen met de voorbereiding? Download dan het gratis boek met 10 presentatietips

5. Plan-B Voorbereiden

Maak voor elke presentatie die je gaat geven een Plan-B. Elke locatie en elke presentatie is weer anders dan de vorige. Voorkom verrassingen en bereidt een Plan-B voor. Lees ook: Plan-B voorbereiden

Bereid elke presentatie opnieuw voor, je publiek voor. Zij zijn het belangrijkste onderdeel. Help hun verder met jouw expertise vak en zorg ervoor dat het interessant is. Ben je ook benieuwd naar jouw eigen presentatievaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf?

Ben jij al klaar voor je volgende presentatie?

Beter presenteren in 2 weken?

Wil jij werken aan je presentatievaardigheden? Dan is de presentatie training: beter leren presenteren, helemaal iets voor jou. Door voldoende tijd in jezelf te investeren, ga jij bewust worden over je eigen presentatiestijl.

De training is opgedeeld in twee ochtendtrainingen die je in een groep van max. 6 ondernemers gaat volgen. Tussen de twee trainingen door, krijg je 6 presentatie oefeningen waardoor je nog meer uit deze training gaat halen.

Ga jij jezelf voortaan presenteren zoals je echt bent? Dan ben je van harte uitgenodigd als deelnemer voor deze training. 

Klik hier voor meer informatie >> 


Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *