Ben jij klaar voor je volgende presentatie?

Presentatie voorbereiden

Ben jij al klaar voor je volgende presentatie?

 

Heb je al een keer een presentatie gegeven of ga je binnenkort beginnen? Dan is het goed om deze goed voor te bereiden. Soms hoor ik van ondernemers dat ze dagen bezig zijn met hun presentatie. Natuurlijk ben je er al gauw een aantal dagen mee bezig. Wat is wel relevant om te doen en wat niet? In deze blog ga ik je een aantal tips geven, die je voor elke presentatie opnieuw kan voorbereiden.

 

 

5 Tips

Maak altijd je presentatie op maat
Voor elke presentatie is het belangrijk om deze voor je publiek te maken. Zet ze centraal en help hun verder. Jij hebt ten slotte verschillende oplossingen voor hun problemen.

 

Publiek analyseren
Vóórdat je ze verder kunt helpen, is het goed om je publiek eerst te analyseren. Wie zitten er in het publiek en wat zouden zij graag van jou willen leren? Lees ook: Publiek analyseren

 

Verwachten controleren bij de organisatie
Vaak vergeten we de verwachtingen te polsen bij de organisatie. Waarom hebben zij jou gevraagd en wat zouden zij van jou willen? Alles heeft altijd een reden en hierop moet je gaan inspelen. Zij kennen ten slotte hun doelgroep die afkomt bij de presentatie. Tevens voorkom je teleurstellingen, wanneer je hun verwachting niet inlost. Helaas kan dit heel snel gebeuren. Lees ook: de verwachtingen van de organisatie controleren.

 

Wat zijn je eigen evaluatie punten van je vorige presentatie?
Persoonlijk vind ik het belangrijk dat je jezelf afvraagt wat er bij een vorige presentatie goed ging en wat je verbeter punten zijn. #presenterenkunjeleren Dit kan alleen wanneer je open en transparant naar jezelf blijft. Noem de fouten geen fouten, maar verbeteringspunten.

 

Plan-B voorbereiden
Maak voor elke presentatie die je gaat geven een Plan-B. Elke locatie en elke presentatie is weer anders dan de vorige. Voorkom verrassingen en bereidt een Plan-B voor. Lees ook: Plan-B voorbereiden

 

Bereid elke presentatie opnieuw voor, je publiek voor. Zij zijn het belangrijkste onderdeel. Help hun verder met jouw expertise vak en zorg ervoor dat het interessant is.

 

 

 

 

Nog een blog lezen?

 

 

 

10 Waardevolle tips

voor het maken van je presentatie

Download gratis het E-Book

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *