Hoe presenteer ik mijn onderneming in een blog?

Blogs schrijven voor je onderneming, vergroot je zichtbaarheid

Blog

Hoe presenteer ik mijn onderneming in een blog?

 

Gebruik voor je blog altijd een overzichtelijke structuur. Door een structuur aan te houden is het beter leesbaar voor de lezer en vooral voor jezelf, omdat je weet wat de volgende punt is die je moet uitschrijven.

 

Bij presentaties raad ik altijd aan om de kop-romp-staart methode te gebruiken. Dit zijn drie delen die verbonden aan elkaar zijn. Elk onderdeel heeft diverse stappen die duidelijk en toepasbaar zijn voor je presentatie, maar ook zeker voor je blog. Vandaar dat ik de kop-romp-staart methode aan je ga uitleggen zodat jij deze ook kan gebruiken voor jouw blogs.

 

 

Kop

De eerste woorden die je schrijft voor je blog houdt de inleiding in. Met welke woorden open je jouw blog?

Waarover wil jij jouw blog schrijven? Meldt dit altijd aan de lezers, zodat ze meteen kunnen bepalen of ze jouw blog verder willen lezen of niet. Lees ook: 15 verrassende inleidingen.

 

 

Romp

De agenda van Echt Presenteren zit alweer aardig vol met zowel offline als online presentatie trainingen

Martiena de Graaf

Wat is de inhoud van jouw blog? Wat wil jij gaan delen met jouw lezers?

Heb je een interessante nadenk vraag voor de lezer? Dan kun je interactie gaan verwerken in je blog. Door een gerichte vraag te stellen, zet jij de lezer als het ware aan het denken. Lees ook: Interactie voorbereiden.

Staart

Schrijf een korte conclusie met de boodschap in de staart. Wat wil jij meegeven aan de lezer? Lees ook: Samenvatting maken.

Heb je nog een afsluitende vraag voor je lezer? Dan kun je hiermee jouw blog krachtig afsluiten. Of heb je nog een leuk weetje, een gerelateerde artikel of een speciale bijhorende korting voor de lezer? Schrijf deze dan voor ze op.

 

Door deze structuurpunten aan te houden bij het schrijven van jouw blog blijf je overzichtelijk schrijven. Zorg er wel voor dat de punten die je in de romp gaat schrijven met elkaar in verbinding moeten staan. Anders kun je ze beter verspreiden over meerdere blogs.

 

Waarover schrijf jij blogs?

 

 

Nog een blog lezen?

 

 

 

 

10 Waardevolle tips

voor het maken van je presentatie

Download gratis het E-Book

E-Book

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *