De 10 beste presentatieblogs van 2018

2018

De 10 best gelezen presentatieblogs van 2018! 

In dit artikel blik ik terug op de online presentatieblogs die op echtpresenteren.nl het beste werden gelezen door jullie.

De lijst is zeer divers over zowel 'het maken als geven' van een presentatie. Je krijgt hierdoor meteen een goed onderpand waardoor je straks kunt bouwen en vertrouwen op je presentatie.

Iedereen kan leren presenteren, jij ook!

1. Jezelf kort en bondig voorstellen

Hoe kun je nou jezelf kort en bondig voorstellen?

Vaak willen wij als spreker veel te veel informatie over ons zelf vertellen of veel te weinig. We zoeken naar een goede balans alleen is deze moeilijk te vinden. Vandaar dat ik een blog heb geschreven over jezelf voorstellen tijdens je presentatie. 

Artikel jezelf voorstellen

2. De Kop-Romp-Staart Methode

Artikel over presentatie structuur

Hoe kun je voldoende structuur verwerken in je presentatie?

Elke presentatie heeft structuur nodig, zodat het publiek je kan volgen. Je hebt hiervoor een duidelijke opbouw nodig. Zelf maak ik altijd gebruik van De Kop-Romp-Staart methode. Deze methode biedt rust, geeft focus en krijg je de aandacht van het publiek door de structuur die je aanhoudt. In deze blog ga ik de Kop-Romp-Staart methode aan je uitleggen. 

3. Presenteren met interactie

Hoe kun je interactief presenteren?

Het publiek vindt het fijn wanneer ze gezien en gehoord worden tijdens een presentatie. Dit betekent ook dat ze de aandacht langer vasthouden. Alleen hoe ga je nu de interactie aan met het publiek? In deze blog deel ik graag 13 interactie tips met je. Zodat je voor de volgende presentatie je zo goed mogelijk kunt voorbereiden.

Artikel presenteren over interactie

4. Stress-vrij presenteren

Hoe kun je stress-vrij presenteren?

Over de hele wereld gezien heeft meer dan 80 % van de mensen last van stress voor en tijdens een presentatie. Het idee dat iedereen naar je kijkt, een mening heeft en dat je misschien wel een foutje maakt, spookt continue door je hoofd.

Vervolgens kun je gaan stotteren, krijg je een rood hoofd, klamme handen of zelfs een black-out. In deze blog ga ik je 5 oplossingen vertellen, waardoor je straks een presentatie kunt geven met minder stress.

5. Presenteren met zelfvertrouwen

Hoe kun je presenteren met voldoende zelfvertrouwen?

Het Presenteren met zelfvertrouwen is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Er zal altijd een twijfel in iedere spreker zijn, met de vraag ‘doe ik het wel goed?’, ‘vindt het publiek het wel leerzaam of leuk?’ ‘Is de organisatie wel tevreden of hadden zij andere verwachtingen over de presentatie’.

Artikel over presenteren met meer zelfvertrouwen

Niets is vervelender dan na afloop te horen, dat er op één van deze bovenstaande vragen ‘nee’ is geantwoord. Is dit een keer gebeurt, dan komt er een behoorlijke ‘deuk’ in je zelfvertrouwen. In deze blog gaan we drie zelfvertrouwen tips behandelen.

6. Presenteren met aandacht

Artikel over presenteren met aandacht

Hoe krijg je aandacht van het publiek?

Je presentatie staat of valt met de aandacht die je krijgt van het publiek. Wanneer ze niet geboeid zijn, dan wordt het een lange presentatie voor jou. Je voelt je dan niet op je plaats op het podium. Het liefst wil je je zo snel mogelijk verstoppen. Ik wil je graag helpen!

In deze blog heb ik een aantal eenvoudige manieren om de aandacht te krijgen en te houden voor je opgeschreven, die je meteen kunt toepassen.

7. Presentatie stappenplan

Hoe kun je een waardevolle presentatie maken voor het publiek?

Ga jij binnenkort een presentatie geven, maar heb je nog geen idee waar je moet beginnen? Ten eerste, wat goed dat je dit gaat doen. Het is tijd dat je jouw onderneming zichtbaar gaat maken. In deze blog ga ik je een stappenplan met je delen.  

Artikel - Presentatie stappenplan

8. Start met een sterke inleiding

Hoe start je jouw presentatie?

Vóórdat je jezelf gaat voorstellen en vertelt waar je de presentatie over gaat houden, is een goede inleiding ontzettend belangrijk! Door een verrassende inleiding krijg je meteen op een andere manier de aandacht van het publiek. In deze blog ga ik je 15 manieren van een presentatie openen met je delen.

9. Presenteren met impact

Hoe maak je voldoende impact op het publiek?

Wij willen allemaal presenteren met impact, alleen hoe doe je dat nou? Hoe kun je ervoor zorgen dat mensen je blijven onthouden? In deze blog ga ik een aantal impact punten aan je voorleggen, die zeker belangrijk zijn om toe te passen tijdens je presentatie.

10. Presenteren met overtuiging

Artikel overtuigend jezelf presenteren

Hoe kun je, jezelf overtuigend en geloofwaardig presenteren?

Sprekers willen graag overtuigend overkomen op het publiek. Dit is altijd makkelijker gezegd dan gedaan! Hoe kom je nou overtuigend over? Dit is een vraag die mij vaak word gesteld. Vandaar dat ik het hoog tijd vond om hier een blog over te schrijven. 

2018 was voor Echt Presenteren een zeer goed jaar, zo heb ik online trainingen  en producten gemaakt, training op locatie georganiseerd en een challenge - Maak een waanzinnige video!

In 2019 ga ik me druk bezig houden om Echt Presenteren aan een groter publiek te presenteren door middel van challenges en webinars geven, trainingen organiseren en ga ik met Mariska van Topgemerkt hard werken om 'Zichtbaar Netwerken' op poten te zetten. Oftewel ik ga zeker niet stil zitten in 2019!

Martiena de Graaf - Presentatiecoach - Echt Presenteren

Verder 'wens ik jou graag een fantastisch en presentatie vol jaar'.

Liefs!

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *