De 10 best gelezen presentatieblogs van 2019

De 10 best gelezen presentatie blogs van 2019 

In dit artikel blik ik terug op de online presentatieblogs die in 2019 het beste werd gelezen door jullie op echtpresenteren.nl

De lijst is zeer divers over zowel presenteren op het podium, in een video of podcast. Welke presentatievorm zet jij in voor jouw onderneming? Veel lees plezier!

Iedereen kan leren presenteren, jij ook!

1. Leer Pitchen als ondernemer

Hoe kun je nou jezelf kort en bondig voorstellen?

Ben jij al bekend met het woord pitchen? Of denk je dat het niets voor jou is? In dit artikel wil ik je in beide gevallen meer vertellen over wat het is en wat de voordelen ervan zijn en waarom je als ondernemer je pitch altijd paraat moet hebben.

In dit artikel ga ik je meer vertellen over de elevator pitch, want die ga je vaker gaan inzetten als ondernemer.

Artikel jezelf voorstellen

2. Video stappenplan

Artikel over video's

Hoe zet je video's in voor je bedrijf?

Hoe gaaf zou het zijn als jij voortaan video’s inzet waardoor je meer klanten werft voor je bedrijf? Dat is toch iets dat elke ondernemende expert wilt? Zelf kan ik video’s niet meer uit mijn bedrijf wegdenken. Naast dat ik het bewust inzet help ik ook mijn klanten om zichzelf echt te presenteren voor de camera. Iedereen kan leren presenteren, jij ook!

Graag geef ik je door middel van dit artikel een kijkje in de wereld van video’s. Je krijgt onder andere de voordelen, maar ook tips over hoe jij ook video’s kan inzetten voor je onderneming. Stap uit je comfortzone en ga je ook richten op video’s!

3. E.C.H.T. Presenteren

Hoe presenteer jij jezelf in een podcast?

De E.C.H.T. Methode heb ik in het leven geroepen om de ondernemende experts die ik begeleid verder te helpen. We lopen namelijk voor 98% vast op echtheid

Hoe presenteer jij jezelf, zoals je echt bent?

Artikel over podcast inspreken

Tijdens het inspreken van je Podcast is het goed om hier bewust over te zijn. Jouw stem is namelijk het instrument van je hart en daardoor kan de luisteraar behoorlijk veel informatie uit je stem halen.

Het is tijd dat jij de ondernemende expert wordt die jij dolgraag wilt zijn. Verover de blokkades die je tegenhouden om echt te schitteren. In dit artikel vertel ik de voordelen en meer informatie over de E.C.H.T. Methode.

4. Valkuilen voor beginnende sprekers

Artikel over beginnende sprekers

Hoe kun jij jezelf echt presenteren als beginnende spreker?

De afgelopen jaren heb ik verschillende beginnende sprekers mogen helpen aan het begin van hun ondernemerschap. Ze hebben allemaal één ding voor ogen en dat is zo snel mogelijk naamsbekendheid creëren.


Hoe sneller, hoe beter, zodat ze dan hun producten kunnen verkopen. Alleen lopen ze allemaal tegen dezelfde problemen aan in hun presentatievaardigheden. In dit artikel heb ik de 5 grootste valkuilen van beginnende sprekers voor je genoteerd.

5. Video's opnemen

Hoe kun je jezelf echt presenteren in de camera?

Wil jij voor je onderneming video’s gaan opnemen? Wat super goed! Zo kun jij je klanten verder helpen naar ‘the next level’. Alleen regelmatig zie ik hele lange en boodschap loze video’s voorbij komen. Dit was ook mijn inspiratie om hier een blog over te schrijven.

E.c.h.t Methode

6. De Kop-Romp-Staart methode

Artikel over presentatie structuur

Hoe presenteer je met voldoende structuur voor jezelf en je publiek?

Ben je al bekend met De Kop-Romp-Staart Methode? Door deze methode te gebruiken tijdens het maken en het geven van je Podcast kun je altijd met gemak structuur aan houden. Hierdoor krijg je rust en kun je de luisteraars echt meenemen van het ene naar het andere. Je houdt ze echt geboeid, omdat deze methode  publieksvriendelijk is.

De Kop-Romp-Staart Methode gebruik ik ook voor al mijn presentaties op het podium, maar ook met video’s. Echt een aanrader om je in deze methode te verdiepen.

De methode is in drie onderdelen verdeeld en elk onderdeel heeft vervolgens ook weer onderdelen. Zo kun je daarna met gemak steekwoorden opschrijven die je vervolgens tijdens je opname naast je kan houden.

In deze blog heb ik een aantal eenvoudige manieren om de aandacht te krijgen en te houden voor je opgeschreven, die je meteen kunt toepassen.

7. Presentatie stappenplan

Hoe kun je een waardevolle presentatie maken voor het publiek?

Ga jij binnenkort een presentatie geven, maar heb je nog geen idee waar je moet beginnen? Ten eerste, wat goed dat je dit gaat doen. Het is tijd dat je jouw onderneming zichtbaar gaat maken. In deze blog ga ik je een stappenplan met je delen.  

Artikel - Presentatie stappenplan

8. Live video voorbereiden

Artikel live video voorbereiden

Hoe bereid je een live video voor?

Ga je binnenkort (voor je bedrijf) Live op zowel Facebook of Instagram? Wat goed, door LIVE te gaan krijg je een betere band met je volgers en kan je het gezicht achter je bedrijf laten zien. Precies waar je volgers behoefte aan hebben, kan jij opgaan inspelen. Alleen hoe bereid je de LIVE uitzending nou voor? Volg dan deze 5 stappen zodat je ‘op en top’ er klaar voor bent. 

9. Podcast Checklist

Welke podcast stappen zijn belangrijk?

Hoe fijn zou het zijn als jij kan bouwen en vertrouwen op je voorbereiding, zodat jij met een gerust hart kan gaan spreken. Het is echt zonde als jij halverwege je opname, een vervelende verrassing tegenkomt die je eigenlijk vooraf gemakkelijk kan aanpassen.

Artikel over podcast checklist

Wat als je weer helemaal opnieuw moet gaan beginnen, dit is toch oprecht zonde? Je eerste opname zal 9 van de 10 keer echt je beste zijn. Oftewel om de vervelende escapades te voorkomen, kun jij voortaan deze checklist gaan aflopen.

10. Zichtbaarheid  vergroten

Artikel over zichtbaarheid vergroten

Als jij aan het woord presenteren denk,   hoe zou jij dit dan omschrijven?  Of online zichtbaarheidWat betekent dit voor jou?

Veel ondernemers denken dat presenteren iets is als je met een microfoon op het podium staat. Maar niet zo zeer dat je jouw bedrijf ‘online presenteert’ en dit doe je vaak zonder letterlijk een microfoon te gebruiken.

Alleen door deze gedachte laten ze waanzinnige kansen liggen. Als ondernemende expert kun jij je op elk moment van de dag jezelf en je onderneming presenteren. In dit artikel ga ik meerdere presentatie manieren vertellen over hoe jij online zichtbaarheid kan vergroten.

2019 was voor Echt Presenteren een zeer goed jaar, zo heb ik online trainingen gemaakt, challenges georganiseerd en trainingen op locatie gegeven. Daarnaast heb ik met Mariska van Topgemerkt hard werken om 'Zichtbaar Netwerken' op poten te zetten.

In 2020 ga ik me druk bezig houden om met Echt Presenteren me nog meer te focussen op de presentatievormen: presenteren op het podium, in een video of podcast. Hiermee kan ik nog meer ambitieuze ondernemers verder helpen.  Verder ga ik ook starten met het geven van webinars en mezelf uitdagen om elke week een InstaPod op te nemen. Genoeg redenen om zeker Echt Presenteren in de gaten te houden.

Verder 'wens ik jou graag een fantastisch en presentatie vol jaar'.

Liefs,

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *