Dé Expert Stappenplan

Artikel over je expert status

De EXPERT stappenplan 

Steeds meer ondernemers willen zich als expert profileren. Heel goed! Alleen waarin kan jij opvallen als specialist, want als er 1 schaap over de dam is volgen er meer. Oftewel het is handig dat jij je meteen goed neerzet op de kaart in expertland. In dit artikel ga ik dé expert stappenplan met 5 stappen met je delen, waardoor jij jezelf zichtbaar kan maken.

Word ook dé expert van jouw vakgebied!

Video - Expertise status claimen

Stappenplan:
Word dé expert!

1. Kies jouw vakgebied uit

Werk altijd vanuit één expertise. Deze kan groot of juist zo klein zijn die jij zelf maakt. Zorg er altijd voor dat je vakgebied ook helder is voor je doelgroep. 

Eigen voorbeeld:

Zelf heb ik voor de expertise presenteren gekozen. Hierin kan ik alles doen waarvan ik hou en dat kan echt voor de groep presenteren zijn tot in het coachen van experts die dit ook willen. In mijn expertise kom je bijvoorbeeld niet tegen hoe jij je haar het beste kan dragen tijdens een presentatie. Hoe duidelijker je bent, hoe makkelijker het voor je doelgroep is.

2. Zorg dat je Expertisenaam duidelijk is

Je kan jezelf namelijk expert gaan noemen, alleen is het dan totaaaaal niet duidelijk wat voor expert je dan bent. Daarom ga jij jouw expertise aan het woord expert plakken.

Eigen voorbeeld:

Je kan bijvoorbeeld marketing expert zijn, maar je kunt ook online marketing expert zijn. Zo maak je het voor zowel jezelf als je doelgroep een stuk duidelijker, aangezien marketing zo'n groot begrip is. Zo ben ik een presentatie expert en jij een ......expert.

Artikel over expertise status claimen

3. Sta volledig achter je specialisme

Het kan niet zo zijn dat je jouw expertise binnen 1 uur hebt uitgevogeld. Het is juist goed om het even te laten sudderen, jezelf tijd geven. Wanneer jij echt als expert naar buiten komt, dan moet het ook als 1 geheel overkomen. Daarnaast moet je hier ook 100% achter staan. Doe je dit niet, dan voelen jouw potentiële klanten, je samenwerking contacten dit meteen. Onbewust straal je dit uit.

Voorbeeld scenario:

Je bent bij iemand terecht gekomen die jou hiermee verder gaat helpen. Ze geeft jou fantastische adviezen en alles klinkt geweldig. Het enige is wel, dat wanneer je traject afloopt je wel weer alleen komt te staan. Of dat je er dan achter komt dat dit meer haar idee was dan die van jou. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, maar dit kan zeker onbewust overkomen.

4. Onderscheid je van de rest

Kijk jij regelmatig bij de andere experts bij jou vakgebied? Word je daar onzeker van? Of zie jij dat ze steken laten vallen? Ga niet in de kopieer gedrag van 'jaaa dit wil ik ook' nee, ga het juist anders doen op jouw manier. Ga jezelf echt onderscheiden, waardoor je een op zichzelf staand merk kan worden. Dat mensen jouw merk gaan herkennen en daardoor alleen maar jouw expertise willen.

Voorbeeld:

Drink jij graag Coco-Cola of Pepsi? Rij je liever in een Ford of Mercedes? Haal jij je boodschappen bij de Lidl of Albert Heijn? 

Al deze merken zijn groot naast elkaar geworden, aangezien er genoeg ruimte is. Jij moet alleen wel je eigen plekje opeisen en daar volledig voor gaan met je eigen marketingcampagne. Zo kan jij het merk worden, zoals jij wil zijn!

Wil je nog meer tips voor het geven van je presentatie?
Download dan het gratis boek met 25 presentatietips.

5. Pak jouw moment

Er gaat niemand anders tegen jou zeggen 'nu springen'. Nee, dit moet jezelf doen op het moment dat jij er klaar voor bent. Te snel, te gehaast is voor niemand goed, dus ook niet voor jou. Neem je tijd en GUN jezelf de tijd om te exploreren en te ontwikkelen!

Wanneer jij deze 'expert stappenplan' tips hebt verwerkt in je eigen expertise, dan zal het al duidelijker voor jezelf zijn wat voor expert jij bent. Neem echt is je eigen expertise onder de loep. Hieruit kunnen fantastische dingen ontstaan.

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen presenteren aan jouw doelgroep? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *