Doel bepalen voor je presentatie

Doel bepalen:

Hoe maak je een presentatie doel?

Voor elke presentatie die je gaat geven is het goed om een eigen doel te maken. Hierdoor stimuleer je jezelf om hem te behalen. Je gaat regelrecht en gerichter een presentatie geven. In deze blog gaan we het uitgebreid over het doel hebben. Hoe maak je er één en hoe ga je hem behalen?!

Tijdens het maken van de presentatie, ontwikkel je ook het doel van de presentatie. Wat wil je met de presentatie bereiken?? Maaarr hoe formuleer je er nou één?

 

 

 

 

Stel jezelf de vraag:

Wat wil je met de presentatie bereiken?

Waarom wil jij jouw presentatie gaan geven voor je publiek? Wat is je hoofdreden?

Hoe ga jij jouw doel behalen?

Je hebt verschillende manieren nodig om hem te behalen.
Een aantal willekeurige voorbeelden;

>
 Je geeft een overtuigende presentatie, waardoor je nieuwe klanten gaat werven.

> Door een actie of kortingen aan de presentatie te koppelen, verkopen we makkelijker ons product.

> In de presentatie ga je structuur aan te brengen, zodat het meer rust en concentratie biedt aan het publiek.

''Formuleer vervolgens het doel in één concrete zin.

Hoe duidelijker, hoe beter!''

Wanneer heb jij jouw doel bereikt?

Om goed te zien of het behaald is, heb je cijfers of antwoorden nodig. Met alleen het gevoel van 'ik denk dat ik hem heb behaald' kom je niet ver. Je weet dit namelijk niet! Bedenk daarom van te voren na over hoe je hem gaat bereiken.
 
 
Twee willekeurige voorbeelden;
> Ik heb hem behaald, wanneer ik 20 visitekaartjes heb bemachtigd na de presentatie

> Tevreden ben ik wanneer ik aan 10 deelnemers mijn product heb verkocht.

Oftewel een doel maken is een zeer belangrijke graadmeter voor je presentatie!
Je kunt altijd trots op jezelf zijn wanneer je jouw doel behaald hebt!
Ben je ook benieuwd naar jouw eigen presentatievaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf?

Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden. Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>> 

 

 

Maak jij altijd een doel voor je presentatie??

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

28 thoughts on “Doel bepalen voor je presentatie

 1. Jessie van Loon Beantwoorden

  Leuk, ook zoveel overeenkomsten ook met het schrijven van een blog: zonder (schrijf)doel ben je stuurloos. Maar ik ben zelf gewend te schrijven en minder bekend met presentaties geven. Aanstaande donderdag geef ik een webinar, en dan ga ik je tips proberen te implementeren, dank!

  • Martiena Bericht auteurBeantwoorden

   Hee Jessie, wat goed dat je een webinar gaat geven! Op mijn website kan je nog meer blogs over presenteren vinden, die misschien voor jouw ook wel interessant zijn! Alvast heel veel succes en vooral veel plezier!

  • Martiena Bericht auteurBeantwoorden

   Door je doel te bepalen ga je veel sneller te werk! Je kunt namelijk gerichter te werk gaan, waardoor dit veel minder tijd kost. Je gaat er veel meer mee bereiken wanneer je een doel hebt behaald.

  • Martiena Bericht auteurBeantwoorden

   Heel goed! De vraag alleen nu is hoe…? Bedenk ook altijd, wanneer ben ik tevreden? Wanneer is je doel dan ook daadwerkelijk behaald?

 2. Debbythechocoholic Beantwoorden

  Dit is een zeer interessant artikel. Ik maak nooit presentaties, maar het kan wel eens van pas komen in de toekomst! Doelen stellen is sowieso een belangrijk punt, dat geeft toch ook een extra voldoening als je ze dan effectief behaald 😊.

  • Martiena Bericht auteurBeantwoorden

   Zeker krijg je veel voldoening wanneer je jouw doel hebt gehaald! Dit geeft een leuke boost die je soms heel goed kunt gebruiken!

 3. Corine Beantwoorden

  Ik zie mijn blog ook als een wijze van presenteren, met als doel meer lezers/bezoekers. Nu ook druk bezig met dat doel te halen 🙂

  • Martiena Bericht auteurBeantwoorden

   Wat goed! Zo moet je ook zeker een blog zien! Jij presenteert als het ware je woorden op papier, zoals ik dat op een sprekende manier doe. Zo kun je ook het beste mijn blogs lezen en kan je veel haalbare tips in je eigen blogs verwerken!

  • Martiena Bericht auteurBeantwoorden

   Heel goed! Je moet ergens beginnen en dan wordt je steeds beter en beter! Je leert keer op keer meer! Het is ook gezond dat je het spannend vind! Zo blijf je geconcentreerd en alert tijdens je presentatie.

  • Martiena Bericht auteurBeantwoorden

   Naast jou, zijn er nog veel meer mensen die presenteren echt verschrikkelijk vinden! Dit is ook de reden waarom ik Echt Presenteren heb opgericht! Zodat meer mensen zichzelf durven te presenteren!

  • Martiena Bericht auteurBeantwoorden

   Zeker heeft je gevoel er ook zeker mee te maken. Stel je hebt zelf een erg slecht gevoel betekend dit alleen niet dat je jouw doel niet hebt behaald. Dit is ook één van de redenen waarom je van te voren jezelf moet afvragen: wanneer ben ik tevreden? Zo leg je, je eigen verwachtingen niet al te hoog voor jezelf 😀

 4. Els Beantwoorden

  Handig om dit alles op een rijtje bij elkaar te zien staan. Ik heb alleen nog maar een herstelverhaal moeten gaan presenteren, maar het kan hnadig zijn en enigszins rust geven dit allemaam te zien staan!

 5. Thalmaray Beantwoorden

  Interessante tips die enkel tot zijn waarde komen wanneer de presentatie gebracht wordt door iemand die niet alleen enthousiast is maar die ook charismatisch zijn zaak/produkt kan verkopen. Het is alvast een zeer goede basis om mee te starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *