FB-Live: gebruik je liever een telefoon of laptop?

FB-Live

Gebruik jij liever een laptop of telefoon tijdens je FB-Live?

 

Tijdens deze blog bespreek ik graag een aantal voordelen van beide partijen. Uiteraard is het zeer verstandig om de beste apparatuur voor je opname te gebruiken. Na het lezen van deze blog, weet je direct welke optie het beste bij jou past.

 

 

3 Telefoon voordelen:

1. Locatie
Een filmpje kun je overal opnemen. Tip: Houdt rekening met je internet verbinding of wifi die je wilt gebruiken.

 

2. Camera stand
De stand van de camera kun je dwars of rechtop houden. Tip: Als je dwars gaat opnemen is het verstandig om je ‘schermrotatie’ aan te zetten. In dit geval kan je telefoon automatisch van stand veranderen tijdens je opname.

 

3. Mee bewegend
Door het gebruik van je telefoon kan je snel en makkelijk van plek veranderen. Of zelfs iets van dichtbij laten zien. Tip: Probeer je telefoon wel zo stil mogelijk te houden, zodat hij niet continue aan het bewegen is. Hiervoor is een selfiestick een perfecte oplossing.

Martiena de Graaf

Martiena de Graaf

3 Laptop voordelen:

1. Steady
Door een laptop te gebruiken heb je geen bewegend beeld tijdens het opnemen. Je kunt de laptop tevens op diverse en verschillende plekken neerzetten.

 

2. Groot beeld om naar jezelf te kijken
Tijdens het opnemen kun je gericht in de camera kijken en hiermee oogcontact maken met de kijker. Verder kan je goed zien wat je zelf doet.

 

3. Externe middelen
Aan de laptop kun je een externe microfoon en een webcam koppelen. Zo ben je beter te verstaan en heb je mooier beeld. Dit geldt alleen wanneer je laptop al ouder is en dat je door de webcam de pixels (kwaliteit van de opname) verhoogd.

 

Beide opties hebben goede voordelen. Persoonlijk maak ik graag gebruik van mijn laptop want ik vind het ideaal om hem ergens op te zetten.  Telefoon of Laptop, welke gebruik jij het liefst?

 

Nog een blog lezen?

 

 

 

 

 

10 Waardevolle tips

voor het maken van je presentatie

Download gratis het E-Book

E-Book

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *