LIVE met een laptop of telefoon?

Live uitzending op social media

Neem jij je video op met de laptop of telefoon?

Tijdens deze blog bespreek ik graag een aantal voordelen van beide partijen. Uiteraard is het zeer verstandig om de beste apparatuur voor je opname te gebruiken. Na het lezen van deze blog, weet je direct welke optie het beste bij jou past.

 

Welke je ook kiest, één ding is echt belangrijk en dat is: jezelf zijn voor de camera. Halverwege het artikel krijg je een video van mij met nog wat camera tips voor je uitzending.

3 Telefoon voordelen:

1. Locatie

Een filmpje kun je overal opnemen. Tip: Houdt rekening met je internet verbinding of wifi die je wilt gebruiken. Het zou toch zonde zijn als je halverwege je opname geen verbinding meer hebt met het internet. 

 

2. Camera stand

De stand van de camera kun je dwars of rechtop houden. Tip: Als je dwars gaat opnemen is het verstandig om je ‘schermrotatie’ aan te zetten. In dit geval kan je telefoon automatisch van stand veranderen tijdens je opname.

 

3. Mee bewegend

Door het gebruik van je telefoon kan je snel en makkelijk van plek veranderen. Of zelfs iets van dichtbij laten zien. Tip: Probeer je telefoon wel zo stil mogelijk te houden, zodat hij niet continue aan het bewegen is. Hiervoor is een selfiestick een perfecte oplossing.

3 Laptop voordelen:

1. Steady

Door een laptop te gebruiken heb je geen bewegend beeld tijdens het opnemen. Je kunt de laptop tevens op diverse en verschillende plekken neerzetten.

 

2. Groot beeld om naar jezelf te kijken

Tijdens het opnemen kun je gericht in de camera kijken en hiermee oogcontact maken met de kijker. Verder kan je goed zien wat je zelf doet.

 

3. Externe middelen

Aan de laptop kun je een externe microfoon en een webcam koppelen. Zo ben je beter te verstaan en heb je mooier beeld. Dit geldt alleen wanneer je laptop al ouder is en dat je door de webcam de pixels (kwaliteit van de opname) verhoogd.

Beide opties hebben goede voordelen. Persoonlijk maak ik graag gebruik van mijn laptop want ik vind het ideaal om hem ergens op te zetten.  Ben je ook benieuwd naar jouw eigen presentatievaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf?

Je kan veel taken uitbesteden, maar persoonlijk vind ik dat je jouw eigen bedrijf ‘echt zelf moet presenteren’. Gun jezelf meer zichtbaarheid en laat die nieuwe potentiële klanten maar komen!

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen presenteren aan jouw doelgroep? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden.

Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>>

 

 

Telefoon of Laptop, welke gebruik jij het liefst?

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *