5 Tips om met showkaartjes te presenteren

Presenteren met showkaartjes

Hoe kun je het beste presenteren met showkaartjes?

De meeste sprekers vinden het fijn om briefjes mee te nemen tijdens een presentatie. Briefjes vinden wij als publiek echt niet meer charmant want wij willen professionaliteit zien. Tegenwoordig gebruik ik om deze reden ook echte showkaartjes. In deze blog ga ik je 5 belangrijke tips geven, zodat je voortaan professionaliteit kan uitstralen.

Typen in plaats van schrijven

Vandaag de dag zie ik nog steeds geschreven showkaartjes voorbijkomen. Dit kost veel meer tijd! Maak het jezelf makkelijk en knip en plak vanuit je presentatiepapieren. Zo kost het je veel minder tijd en wordt het automatisch overzichtelijker. Tevens zijn mijn tips gebaseerd op geprinte showkaartjes.

Video - Hoe word je onthouden als spreker?

5 Presentatie tips

1. Aantal woorden

Gebruik op de kaartjes zo min mogelijke woorden. Schrijf juist termen of begrippen op het kaartje. De inhoud van je presentatie ken je. Door de woorden op te schrijven zal je de draad van je verhaal niet snel vergeten.

2. Lettertype en grote

Wees bewust van de afstand tussen je ogen en het kaartje. Gebruik daarom altijd een groter lettertype dan die je normaal gebruikt. Zorg dat alles goed leesbaar is.

Presenteren met showkaartjes

3. Namen

Als je mensen wilt citeren, naar voren wilt halen of wilt bedanken, dan is het goed om de namen voluit te schrijven. Het kan beledigend overkomen wanneer je de verkeerde naam opnoemt.

4. Logo

Schrijf altijd maar op één zijde van je kaartje. Zo houd je de achterkant leeg. Deze kan je mooi opvullen door hier je eigen logo te plaatsen. Zo creëer je weer de professionaliteit.

Heb je hulp nodig bij het maken van een presentatie? Weet je niet goed waar te beginnen met de voorbereiding? Download dan het gratis boek met 10 presentatietips

5. Volgorde

Op het laatste moment schrijf ik zelf altijd met pen de volgorde door middel van een nummer op. Dit kan je bijvoorbeeld onderaan in een hoekje doen. Dit doe ik expres zo laat mogelijk, zodat je altijd de volgorde kunt aanpassen of een kaartje eruit kunt laten.

Oftewel gebruik showkaartjes op de juiste manier om professionaliteit uit te stralen. 

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen presenteren aan jouw doelgroep? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden

Gebruik jij al showkaartjes?

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *