5 Tips om met showkaartjes te presenteren

Presenteren met showkaartjes

Hoe kun je het beste presenteren met showkaartjes?

De meeste sprekers vinden het fijn om briefjes mee te nemen tijdens een presentatie. Briefjes vinden wij als publiek echt niet meer charmant want wij willen professionaliteit zien. Tegenwoordig gebruik ik om deze reden ook echte showkaartjes. In deze blog ga ik je 5 belangrijke tips geven, zodat je voortaan professionaliteit kan uitstralen.

 

Typen in plaats van schrijven

Vandaag de dag zie ik nog steeds geschreven showkaartjes voorbijkomen. Dit kost veel meer tijd! Maak het jezelf makkelijk en knip en plak vanuit je presentatiepapieren. Zo kost het je veel minder tijd en wordt het automatisch overzichtelijker. Tevens zijn mijn tips gebaseerd op geprinte showkaartjes.

Video: Presentatietips 

5 Tips voor showkaartjes te gebruiken

1. Aantal woorden

Gebruik op de kaartjes zo min mogelijke woorden. Schrijf juist termen of begrippen op het kaartje. De inhoud van je presentatie ken je. Door de woorden op te schrijven zal je de draad van je verhaal niet snel vergeten.

 

2. Lettertype en grote

Wees bewust van de afstand tussen je ogen en het kaartje. Gebruik daarom altijd een groter lettertype dan die je normaal gebruikt. Zorg dat alles goed leesbaar is.

Presenteren met showkaartjes in je handen

3. Namen

Als je mensen wilt citeren, naar voren wilt halen of wilt bedanken, dan is het goed om de namen voluit te schrijven. Het kan beledigend overkomen wanneer je de verkeerde naam opnoemt.

 

 

4. Logo

Schrijf altijd maar op één zijde van je kaartje. Zo houd je de achterkant leeg. Deze kan je mooi opvullen door hier je eigen logo te plaatsen. Zo creëer je weer de professionaliteit.

 

5. Volgorde

Op het laatste moment schrijf ik zelf altijd met pen de volgorde door middel van een nummer op. Dit kan je bijvoorbeeld onderaan in een hoekje doen. Dit doe ik expres zo laat mogelijk, zodat je altijd de volgorde kunt aanpassen of een kaartje eruit kunt laten.

Oftewel gebruik showkaartjes op de juiste manier om professionaliteit uit te stralen. Ben je ook benieuwd naar jouw eigen presentatievaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf?

Je kan veel taken uitbesteden, maar persoonlijk vind ik dat je jouw eigen bedrijf ‘echt zelf moet presenteren’. Gun jezelf meer zichtbaarheid en laat die nieuwe potentiële klanten maar komen!

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen presenteren aan jouw doelgroep? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden.

Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>> 

 

Gebruik jij al showkaartjes?

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *