Hoe ga jij je presentatie inleiden met de volle aandacht van het publiek?

Sterke inleiding

De start van jouw presentatie... 

Wanneer je een presentatie gaat geven dan ben je het meeste bezig om vooraf je presentatie te maken. Eenmaal af dan is het tijd dat je gaat oefenen. Vanzelf breekt de belangrijke dag aan dat jij jouw presentatie gaat geven. Je staat op en je loopt naar het podium toe en dan..?

Hoe start je eigenlijk een presentatie?

Waaraan moet je zeker denken of echt toepassen? In dit artikel ga ik 5 tips geven die je verder gaan helpen met het inleiden van je presentatie.

Video - Het openen van je presentatie

Presentatie voorbereiden

1. Bedenk een verrassende opening

Door een sterke, krachtige en verrassende opening te gebruiken, krijg je meteen op een andere manier de aandacht van het publiek. Eindelijk een presentatie die hem niet opent met een cliché.

2.De aankondiging

Hoe wordt jij aangekondigd door de organisatie? Dit is zeker een vraag die je vooraf het beste kunt bespreken met hun. Het kan goed voorkomen dat zij jouw verhaal erbij vermelden of alleen je naam zeggen. Dit kun je vooraf verwerken in je presentatie.

Presentatie inleiding

Presentatie tips

3. Actief lopen

Wanneer je naar het podium toe loopt is het goed om bewust te zijn van je actieve houding. Alle ogen zijn vanaf nu al op je gericht. Zonder dat je verbaal spreekt, is je lichaamstaal (non-verbaal) al aan het communiceren.

4. Maak oogcontact

Wanneer je de juiste plek op het podium hebt ingenomen is het goed om het eerste contact met het publiek te maken.

5. Wacht op stilte

Begin met praten wanneer je voor 98% de stilte van het publiek hebt gekregen. Zo kun je met volle aandacht beginnen.

Vanuit hier kun je de presentatie inleiden met de verrassende inleiding, die wordt gevolgd door het voorstellen van jezelf. Door deze technieken toe te passen krijg je meteen de aandacht van het publiek die je verdiend.

Welke tip ga jij bewust inzetten tijdens de inleiding van jouw presentatie?

Beter presenteren in 2 weken?

Wil jij werken aan je presentatievaardigheden? Dan is de presentatie training: beter leren presenteren, helemaal iets voor jou. Door voldoende tijd in jezelf te investeren, ga jij bewust worden over je eigen presentatiestijl.

De training is opgedeeld in twee ochtendtrainingen die je in een groep van max. 6 ondernemers gaat volgen. Tussen de twee trainingen door, krijg je 6 presentatie oefeningen waardoor je nog meer uit deze training gaat halen.

Ga jij jezelf voortaan presenteren zoals je echt bent? Dan ben je van harte uitgenodigd als deelnemer voor deze training. 

Klik hier voor meer informatie >> 


Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *