Elk jaar is er één waarin je, hard hebt gewerkt, doelen (hopelijk) hebt bereikt, persoonlijke inzichten hebt gekregen en nieuwe kennis hebt opgedaan. Zo’n waardevol jaar, mag je toch niet zomaar vergeten? Daarom is dit de perfecte reden om een video te maken, waarin jij het afgelopen jaar gaat bespreken.

Wist je dat jouw doelgroep oprecht geïnteresseerd is naar datgene wat jij met je bedrijf bereikt in één jaar?

Dankzij deze persoonlijke business video die gaat over jouw bedrijf, kun jij laten zien wat je in één jaar allemaal bereikt hebt. Ook komen de kijkers wellicht achter punten of projecten waarvan ze niet wisten dat jij deze werkzaamheden ook nog deed.

In dit artikel ga ik een paar handige presentatietips met je delen, je vertellen waar je deze video zoal kunt delen en de andere voordelen.

Wil je liever dit artikel beluisteren?

De voordelen

  • De voor jou nog onbekenden uit je doelgroep, gaan jou en je bedrijf op een laagdrempelige manier leren kennen. Je laat namelijk zien wat jij allemaal bereikt, doordat je promotie maakt voor je bedrijf zonder dat je dit bewust doet. Zo zullen zij dit ervaren, als je het er niet te dik bovenop legt.
  • Deze video’s blijven jarenlang interessant om terug te kijken. Ook al is deze video bijvoorbeeld 2 jaar oud en een nog onbekende uit je doelgroep komt je video tegen, dan zal diegene er toch uit nieuwsgierigheid naar kijken. Ze zien hierdoor alle mogelijkheden die jouw bedrijf voor hun kan betekenen.
  • Je kunt hem delen als social media content. Hierdoor geef jij je volgers een kijkje achter de schermen bij jouw bedrijf. Ze verwachten dit niet en daarom is dit een leuke bijkomstigheid. Zij kennen jou namelijk al, maar zullen door deze video achter nog meer projecten komen die jij ook nog doet.

Jaaroverzicht delen...

  • Stuur de video via een e-mail naar alle contacten van je mailinglijst
  • Deel je video op je social media kanalen
  • Zet deze video op YouTube bij je eigen kanaal
  • Plaats hem op je website

Jaaroverzicht delen...

Ook tijdens het opnemen van deze video is het goed om je bewust te zijn van je eigen presentatievaardigheden. Van: hoe kom je over tot wat wil je vertellen, komen hier allemaal bij kijken. Speciaal voor ondernemers heb ik De E.C.H.T. Methode ontwikkeld om je hiermee verder te helpen. Daarom komen de volgende tips ook uit deze methode, waardoor je direct aan de slag kunt gaan met jouw manier van presenteren. 

E staat voor echtheid

Tijdens het opnemen van een persoonlijke business video is het goed om jezelf te laten zien, precies zoals je bent. Je hoeft jezelf namelijk niet beter voor te doen, dan dat je bent. Mocht je dit onbewust wel doen, dan geef je de verkeerde signalen aan de kijkers. Blijf daarom zo dicht mogelijk bij jezelf.

Accepteer het wanneer je een foutje maakt in je tekst en ga gewoon door. Probeer de opname in één keer op te nemen en vergeet niet om tussendoor plezier te maken. Laat zien hoe leuk je bent en deel vol trots je jaaroverzicht.

C staat voor contact maken

Zet de kijkers centraal in de video. Dit kun je al doen tijdens de voorbereiding, door specifieke momenten uit het jaar te kiezen die interessant zijn voor de kijkers. Zij willen weten aan welke projecten je hebt gewerkt en welke doelen je hebt bereikt. Haal vooral de punten aan waarmee jij hun verder gaat helpen.

Weet voor wie je de video wilt opnemen, spreek zo persoonlijk mogelijk en deel een positieve boodschap voor het aankomende jaar. Wat hoop jij voor de kijkers? Het is goed dat dit vanuit je bedrijf gedeeld wordt. ‘Ik gun jou, een mooi presentatie vol jaar.’ Dit zou bijvoorbeeld mijn boodschap zijn die ik alle kijkers en mijn gehele doelgroep toe wens.

Blog jaaroverzicht
Presentatie Communicatie

H staat voor Houding

Let op je lichaamstaal en op de manier waarop je filmt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je goed in beeld komt qua belichting en achtergrond. Je hoeft niet al te veel extra te doen om een top video op te nemen. Vaak door ‘te veel’ te doen, krijg je een averechts effect.

Neem daarom eerst een oefen video op, waardoor je kunt zien of je tevreden bent met het beeld. Je komt er hierdoor ook achter of je beter kunt staan of juist gaan zitten. Je video kan door een andere houding er totaal anders uit komen te zien.

T staat voor tekst delen

Zorg ervoor dat je met een rustig spreektempo opneemt, zodat de kijkers niet het gevoel krijgen dat je het aan het afraffelen bent. Het zou anders over kunnen komen dat jij je haast schaamt over de mooie dingen die jij hebt bereikt. Neem er daarom de tijd ervoor om het te delen.

Daarbij is een portie intonatie en voldoende articulatie ook zeker een pre voor alle video’s die je opneemt. Juist hierdoor kun jij meer luistercomfort bieden en zorg je ervoor dat de kijkers langer geboeid zullen zijn naar je verhaal.

Waar het in het kort op neerkomt, is dat jij vol trots je jaaroverzicht mag gaan delen in je eigen video. Je hoeft even niet bescheiden te zijn, maar let er wel op dat je het er niet TE dik boven op legt. Vertel gewoon jouw verhaal en maak er een persoonlijke business video van. Het enige wat je hierna nog maar hoeft te doen is je video te delen.

Wil jij succesvolle video's voor je bedrijf maken, waarmee je leert door over je expertise te spreken hoe je nieuwe klanten kunt binnenhalen? Dan is de online video academy met de diverse video trainingen van videovrees, overtuigend presenteren tot videomarketing helemaal iets voor jou. Ik ben benieuwd naar meer informatie >>

Martiena de Graaf

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Martiena

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Martiena de Graaf

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Martiena

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>