Jezelf kort en bondig voorstellen tijdens de presentatie

Jezelf kort en bondig voorstellen

Hoe stel jij jezelf voor tijdens je presentatie?

Hoe kun je nou jezelf kort en bondig voorstellen? Vaak willen wij als spreker veel te veel informatie over ons zelf vertellen of veel te weinig. We zoeken naar een goede balans alleen is deze moeilijk te vinden. Vandaar dat ik hierover een blog ga schrijven met de punten die belangrijk zijn om te benoemen over jezelf tijdens je presentatie. 

 

‘Vertel alleen relevante informatie

die je publiek over je wilt weten’.

 

Vertrouwensband opbouwen
Het publiek wil weten met wie zij te maken hebben als spreker en ondernemer. Wees daarom altijd eerlijk over wie je bent en wat je doet. Dit is namelijk één van de eerste stappen om je vertrouwensband op te bouwen.

Martiena de Graaf

Jezelf voorstellen 
1. Wat is de naam van jou en je onderneming?  
2. Wat is jouw expertise vak?
3. Welke doelgroep help jij?
4. Waarmee help jij je doelgroep?
5. Wat verandert er voor je klanten?

 

Gebruik deze antwoorden om een perfecte tekst over jezelf te maken. Ik ben zo vrij geweest om mijn eigen voorbeeld hieronder te plaatsen, zodat je een idee hebt waarover ik het heb.

Mijn voorbeeld: 
Mijn naam is Martiena de Graaf, als presentatiecoach help ik ondernemers met het verbeteren van hun presentatievaardigheden, zodat ze voortaan met plezier en zelfvertrouwen kunnen presenteren. 

  

Dit is in principe alles wat je over jezelf hoeft te vertellen tijdens een presentatie. Natuurlijk mag je er nog meer aan toevoegen, maar vraag jezelf altijd de vraag: is dit relevant voor het publiek? 

  

Bij sommige onderwerpen is het heel goed om de verbintenis tussen jou en het onderwerp te vertellen. Dit biedt meer vertrouwen in je. 

  

  

Wees er altijd van bewust om niet heel je levensverhaal te vertellen aan het publiek. Vertel alleen het hoognodige over jezelf.  Hoe stel jij jezelf voor?  

 

 

Nog een blog lezen?

 

 

 

 

Kop-Romp-Staart

Download gratis het E-Book

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *