Ken je eigen persoonlijkheid!

Ken je eigen persoonlijkheid

Hoe ziet jouw persoonlijkheid eruit?

 

Tegenwoordig hoor je iedereen het hebben over ‘wie is jouw ideale klant?’ of ‘hoe omschrijf jij jouw doelgroep?’. Dit zijn hele belangrijke en waardevolle vragen. Alleen bij het presenteren gaan we nog 1 stap terug. Mijn stap 1 voor jou is namelijk: Wie ben jij? Wat is jouw persoonlijkheid? Vanuit daar gaan we kijken naar ‘wie jij bent als ondernemer’, zodat jij je straks kunt profileren als expert. In deze blog ga ik een aantal belangrijke punten met je delen, waarom ik bij stap 1 Persoonlijkheid ga beginnen.

 

 

5 Voordelen

om te beginnen bij je eigen persoonlijkheid

 

1. Je leert op jezelf te bouwen en te vertrouwen
De enigste persoon in heel de wereld waar jij het meeste op moet kunnen vertrouwen ben jezelf. Alleen denken we dat wij dit al volledig doen. Tijdens het presenteren, is dit alleen niet het geval. We denken als mens vaak, ‘nou dat kan ik niet hoor’.

Alleen wanneer je dit zegt, doe jij jezelf zo te kort en dit is zonde! Jij kan dit wel, al die rare gedachtes in je hoofd moet je alleen nog even uitzetten. Door je persoonlijkheid goed te leren kennen en lief voor jezelf te zijn, leer jij ook te vertrouwen op jezelf tijdens een presentatie.

 

2. Je gaat jezelf verbazen over je mooie kwaliteiten
Elk mens, dus jij ook, heeft geweldige kwaliteiten. Alleen kunnen wij veel makkelijker kwaliteiten op noemen voor een ander. Maar voor jezelf? Ho maar, echt niet! Ook dit is op en top zonde. 

Martiena de Graaf

Martiena de Graaf

3. Jezelf voorstellen op een presentatie of netwerkbijeenkomst
Jaa, en dan vraagt er iemand aan jou, wie ben je en wat doe je? UH! Waar moet ik beginnen? Door te weten wie jij bent als persoon kun je kort en bondig jezelf voorstellen met een rechte rug en een grote glimlach. Dit is ook zo belangrijk voor jouw als ondernemer. Jezelf, je onderneming en je producten vol trotsheid presenteren aan de wereld. Lees ook: jezelf voorstellen tijdens je presentatie.

4. Op je website kun je gerichter over jezelf schrijven
Op je website is het belangrijk om jezelf persoonlijk voor te stellen. Wij als jouw potentiële klanten, willen de persoon achter het bedrijf zien. Hierin kun je vertellen wat jouw missie en visie is, maar ook wie jij bent als persoon. Maak deze pagina ook echt met waarde over jezelf! De twijfelende klanten kun je hiermee binnen halen, door jezelf prachtig te laten zien, zoals je bent!

 

5. Je leert trots op jezelf te zijn
Ontzettend belangrijk: wees trots op jezelf. Voor jezelf als persoon is dit van belang, maar ook als ondernemer. Zo kun je uit je schaduw stappen en in het licht gaan staan. Ik ben nu al trots op je, omdat je aan de gang wilt gaan met jezelf! Stap voor stap en elke stap is ook daadwerkelijk een stap, vergeet dat niet. Lees ook: presenteren met meer zelfvertrouwen.

 

Wees lief voor jezelf, vertrouw en bouw op jezelf en laat je zien, zoals je bent! Als jij van jezelf houdt en trots bent, dan worden wij dan ook. Stap uit je schaduw en ga in het licht staan.

 

 

Nog een blog lezen?

 

 

 

10 Interactievormen

Download gratis het E-Book

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *