Video’s maken is helemaal hot, maar nog heel wat ondernemers zetten dit nog niet in en daarom kun jij hiermee het verschil maken. Wat dacht je ervan om een speciale kerstvideo op te nemen, zodat jij jouw doelgroep, je volgers, de mensen op je mailinglijst, je potentiële en je huidige klanten kunt verrassen.

Je kunt natuurlijk ook een tekst schrijven en/of een afbeelding in kerstkleding delen, maar dit zal nooit hetzelfde effect hebben als een video. Dankzij een video kom jij ineens tot leven, horen ze je spreken en zien ze je bewegen. Juist hierdoor kun je gaan werken aan de onderlinge band tussen jou en je .................... hoe je de groep ook wilt noemen die jij een kerstwens wil sturen.

In dit artikel ga ik naast de voordelen, ook nog meer leuke tips met je delen, welke je gemakkelijk kunt verwerken in je video en/of waar je rekening mee dient te houden. Oftewel handige tips, waardoor jij je kerstwens met voldoende kwaliteit en met een persoonlijke noot kunt leveren.

Wil je liever dit artikel beluisteren?

1. De voordelen

In de intro van dit artikel heb ik al wat voordelen met je gedeeld en die vul ik graag aan met de drie die hieronder staan.

  • De kijkers verwachten niets van je en daarom zul je ze des te meer verrassen. Je kunt hierdoor op een speelse manier inbreken in hun dagelijkse gang van zaken.
  • Video’s hebben een groter bereik dan een afbeeldingen op alle social media kanalen.
  • Met je kerstgroet kun je jouw doelgroep inspireren voor het komende jaar. Je kunt echt een boodschap delen, waardoor ze met nieuwe ‘mood’ ook volgend jaar naar je vakgebied kijken.

2. Wie wil je verrassen

Je kunt je video speciaal voor een bepaalde groep maken. Als je dit van te voren weet, dan kun je tijdens je opname deze groep ook benoemen, waardoor zij zich speciaal zullen voelen. Je kunt ervoor kiezen om meerdere versies te maken, waardoor je steeds een video voor een andere doelgroep maakt.

Stel je wilt een video versturen, die alleen bedoeld is voor je klanten die dit jaar iets online bij je gekocht hebben. Je kunt dit dan benoemen, waardoor zij zich ‘dit moment’ herinneren en er weer iets mee kunnen doen. Juist hierdoor kun je de desbetreffende persoon weer even aan het denken zetten of in een actiemodus. Dat ‘ohjaaa momentje’ kun je via jouw kerstvideo creëren.

Natuurlijk kun je ook één video maken, die voor iedereen geschikt is. Gewoon een video waarin jij je kerstboodschap deelt. Deze kun je vervolgens overal en nergens delen.

3. Je kerst video delen op...

Je kerstvideo kun je delen op al je social media kanalen. Denk aan je facebook pagina en de groepen die je beheerd, Instagram en op Linkedin. Zorg er wel voor dat de cover afbeelding en de tekst die je erbij zet uitnodigend is, zodat ze hem daadwerkelijk gaan bekijken.

Ook op je eigen YouTube kanaal kun je de video uploaden. Als jij heel wat abonnees hebt, dan kun je hun ook je kerstgroet via een video toewensen. Daarnaast kun je ook via YouTube je video doorplaatsen op je eigen website. Je kunt hem bijvoorbeeld bij een artikel plaatsen die gaat over 2020 of 2021.

Daarbij kun je ook je video delen in je e-mail. Je kunt ze hierdoor in de e-mailpostvak verrassen met je persoonlijke videoboodschap. Let er wel op dat je de onderwerpsregel uitdagend schrijft, zodat je de kans vergroot dat ze je e-mail gaan openen.

4. Kerst aankleding

1. Pas de achtergrond aan

Een leuke hint naar kerst op de achtergrond, maakt je video nog leuker. De kijkers komen hierdoor gemakkelijker in de kerststemming. Wat je bijvoorbeeld kunt doen is naast de kerstboom gaan staan of dat je gaat zitten op een bank met kerstdecor achter je.

2. Kerstkleding

Je kunt ook jezelf hijsen in een leuk kerstjurkje, kerstpak of in een foute kersttrui. Daarbij kun je ook een leuke kerstmuts op doen. Als je dit aandoet, dan laat je direct zien dat je het meent. Dat je niet zomaar een video opneemt, maar dat je er moeite voor doet om jouw doelgroep een gemeend kerstbericht te sturen.

3. Kerstmuziek

De video kun je laten beginnen met een toffe kerstintro en daar hoort een kerstnummer natuurlijk helemaal bij. Ook kun je deze inzetten om je video te eindigen. Je maakt je video hiermee origineel, omdat je net iets meer doet. Dit is absoluut geen must-have, want iedereen doet dit op zijn eigen manier. Vergeet niet aan de auteursrechten te denken van de desbetreffende artiest waar jij een nummer van wilt gebruiken.

Let er wel op dat je niet ‘te veel’ gaat doen, door alle extraatjes kun je helaas het tegenovergestelde effect gaan krijgen. Kies daarom juist voor iets subtiels, waardoor het een meerwaarde heeft.

Presentatie Communicatie

5. Blijf dicht bij jezelf

Het belangrijkste is en blijft, dat jij jezelf bent tijdens je opname. Wanneer je dingen gaat doen of toepassen die helemaal niet bij jou horen, dan ga je niet het gewenste resultaat behalen waarvan jij op voorhand hoopt.

Stel jij doet een kersttrui aan, omdat dit leuk is maar je komt erachter dit past helemaal niet bij mij. Ik vind het verschrikkelijk, ik voel me er niet goed in en ik denk waarom doe ik dit? Doe het dan alsjeblieft niet. Het moet bij jou als persoon passen, want anders krijg je een averechts effect.

Neem verder je kerstvideo serieus maar wel met plezier op. Ga jezelf niet dwingen om een video op te nemen als je dit liever niet wilt doen. De kijkers kunnen dit helaas zien aan je non- en je verbale communicatie. Zonder dat je dit bewust door hebt, kun je de verkeerde signalen afgeven. Vandaar dat je zo dicht mogelijk bij jezelf moet blijven.

Hoe meer plezier je krijgt in dit proces, hoe enthousiaster de kijkers worden van je kerstgroet. Maak je eigen videoboodschap die jij wilt delen. Je kunt hem zo kort of zo lang maken als jij dat wil.

Wil jij succesvolle video's voor je bedrijf maken, waarmee je leert door over je expertise te spreken hoe je nieuwe klanten kunt binnenhalen? Dan is de online video academy met de diverse video trainingen van videovrees, overtuigend presenteren tot videomarketing helemaal iets voor jou. Ik ben benieuwd naar meer informatie >>

Martiena de Graaf

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Martiena

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Martiena de Graaf

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Martiena

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>