Hoe herken je ongeïnteresseerde lichaamstaal?

Presenteren met een afleidende lichaamstaal

Non-Verbale communicatie

Presenteren met lichaamstaal

Op netwerkbijeenkomsten, bij de bakker of gewoon thuis kom je vaak genoeg in gesprek met mensen. Echter kan het voorkomen dat het gesprek niet altijd op het perfecte moment uitkomt. Of het kan ook zijn dat je niet geïnteresseerd ben in het onderwerp. Deze situatie kan je van beide kanten overkomen.

Als voorbeeld: Jij bent bijvoorbeeld druk aan het vertellen over jouw onderwerp of je gesprekspartner blijft maar door praten.

Hoe kun je nu goed ongeïnteresseerde lichaamstaal ontcijferen? In deze blog ga ik je een aantal voorbeelden geven. Sommige liggen voor de hand, maar moeten wel eerst ontdekt worden.

Video: Presentatietips

4 Presentatietips

Oogcontact

Het oogcontact tussen jullie wordt minder en minder. Jij kijkt hem nog aan, alleen kijkt hij om zich heen. Hij gaat opzoek naar passende afleiding.

 

Lichaamshouding

Zijn houding verandert van een open naar een gesloten lichaamshouding. Dit kun je goed aan de armen zien. Zijn armen kunnen dan veranderen van naast de romp naar de armen over elkaar, in de zij of op de rug.

Gebaren

Gaat hij toevallig kijken op z’n horloge, telefoon of in zijn tas? Dan is hij opzoek naar afleiding. Je kunt namelijk makkelijk zeggen ‘oh ik moet er snel vandoor, omdat…’ Het zijn clichés, alleen iedereen blijft ze gebruiken.

 

Bewegen

Hij kan ineens gaan bewegen met zijn handen of voeten. Je herkent het meteen aan ‘het wachten’ tikje die we allemaal in de wachtkamer kunnen doen. Overduidelijk!

Presentatiecoach Martiena de Graaf

Martiena de Graaf

Wil je tips voor het geven van je presentatie? Download dan het gratis boek met 25 presentatietips.

Verbale communicatie

Korte antwoorden

Is hij heel kort met de antwoorden die hij geeft? Zegt hij bijvoorbeeld alleen maar ja, nee, dat kan, ik zou het niet weten, etc. Dan blokt hij als het ware alle vragen af die jij stelt. Hij heeft duidelijk geen behoefte om een goed antwoord aan je te geven.

 

Dialoog – Monoloog

Het laatste is ook tevens de duidelijkste. Van een dialoog verandert het gesprek in een monoloog. Jij bent nu echt nog alleen het praten. Help de ander en sluit het gesprek dat jij voert af.

Wanneer je één van deze voorbeelden opmerkt, dan is het goed om je gesprek af te ronden. Zo kunnen jullie beide weer verder gaan, waarmee jullie bezig waren. Deze ongeïnteresseerde lichaamstaal kun je elke dag, op elk moment tegen komen! Zeker interessant om eens daarop te letten.

 

Ben je ook benieuwd naar jouw eigen presentatievaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf? Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen presenteren aan jouw doelgroep? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden.

Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>>

 

Ben jij wel eens in zo’n situatie terecht gekomen?

Martiena de Graaf

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *