Als jij je live uitzending wilt maken dan kan je bij sommige kanalen kiezen met welke apparaat jij deze gaat opnemen. Denk bijvoorbeeld aan je laptop (eventueel met webcam) of telefoon. Beiden hebben hun eigen voor- en nadelen, alleen is het natuurlijk ook wel belangrijk waar jij de beste kwaliteit qua beeldcomfort kan leveren.

Tegenwoordig zitten in (bijna) alle smartphones een goede camera ingebouwd, die ideaal zijn voor het opnemen van video’s. Mocht jij nog nog een oudere telefoon hebben, dan is het wellicht beter dat je een webcam gebruikt waarmee jij dan een mooier en scherper beeld kan weergeven. Ga goed kijken naar je beeld kwaliteit. Zelf maak ik zowel video’s met mijn telefoon als met mijn webcam. Het ligt eraan waarover het gaat en op welke kanaal ik LIVE ga.

Tijdens dit artikel bespreek ik graag een aantal voordelen van beide partijen. Uiteraard is het zeer verstandig om de beste apparatuur voor je opname te gebruiken. Na het lezen van dit artikel, weet je direct welke optie het beste bij jou past.

Welke je ook kiest, één ding is echt belangrijk en dat is: jezelf zijn voor de camera. Halverwege het artikel krijg je een video van mij met nog wat camera tips voor je uitzending.

3 Telefoon voordelen

1. Locatie

De live uitzending kun je overal opnemen. Tip: Houdt rekening met je internet verbinding of wifi die je wilt gebruiken. Het zou toch zonde zijn als je halverwege je opname geen verbinding meer hebt met het internet.

2. Camera stand

De stand van de camera kun je dwars of rechtop houden. Tip: Als je dwars gaat opnemen is het verstandig om je ‘schermrotatie’ aan te zetten. In dit geval kan je telefoon automatisch van stand veranderen tijdens je opname.

3. Mee bewegend

Door het gebruik van je telefoon kan je snel en makkelijk van plek veranderen. Of zelfs iets van dichtbij laten zien. Tip: Probeer je telefoon wel zo stil mogelijk te houden, zodat hij niet continue aan het bewegen is. Hiervoor is een selfiestick een perfecte oplossing.

Pinterest

3 laptop voordelen

1. Steady

Door een laptop te gebruiken heb je geen bewegend beeld tijdens je live uitzending. Je kunt de laptop tevens op diverse en verschillende plekken neerzetten.

2. Groot beeld om naar jezelf te kijken

Tijdens het opnemen kun je gericht in de camera kijken en hiermee oogcontact maken met de kijker. Verder kan je goed zien wat je zelf doet.

3. Externe middelen

Aan de laptop kun je een externe microfoon en een webcam koppelen. Zo ben je beter te verstaan en heb je mooier beeld. Dit geldt alleen wanneer je laptop al ouder is en dat je door de webcam de pixels (kwaliteit van de opname) verhoogd.

Beide opties hebben goede voordelen. Persoonlijk maak ik graag gebruik tijdens mijn live uitzending van mijn telefoon vastgeklikt in een statief.

Telefoon of Laptop, welke gebruik jij het liefst?

Wil jij succesvolle video's voor je bedrijf maken, waarmee je leert door over je expertise te spreken hoe je nieuwe klanten kunt binnenhalen? Dan is de online video academy met de diverse video trainingen van videovrees, overtuigend presenteren tot videomarketing helemaal iets voor jou. Ik ben benieuwd naar meer informatie >>

Martiena de Graaf

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Martiena

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Martiena de Graaf

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Martiena

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>