Maak een verpletterende eerste indruk met je presentatie

eerste indruk

Geef een waanzinnige eerste indruk met je presentatie! 

Als spreker willen we eigenlijk allemaal hetzelfde, namelijk je boodschap helder en concreet overbrengen. Je kennis delen en een goede eerste indruk maken op het publiek. Nu klinkt het super eenvoudig maar is dat in werkelijkheid ook zo? In dit artikel ga ik je handige tips geven zodat jij meteen een goede indruk maakt op het publiek tijdens jouw presentatie.

Video - Hoe word je onthouden als spreker?

5 Presentatie tips

1. Wees jezelf

Je kan de tip 'wees jezelf' echt zien als een eye-opener of een binnen kopper. Vaak zijn we met teveel dingen tegelijk bezig waardoor we ons zelf even verliezen. Dit kan ook meteen een reden zijn waarom je niet als jezelf op het podium staat.

Ook kan het zijn dat je zo zenuwachtig bent en dat je hierdoor een heel ander beeld weergeeft aan het publiek. Daarom is het juist van belang dat jij jezelf kan en durft te zijn. Als er iets misgaat, ja dan gaat er iets mis. So what? Je bent tenslotte een mens en mensen maken eenmaal foutjes. Gewoon accepteren en doorgaan.

2. Welke boodschap wil je overbrengen?

Ook al heb je jouw presentatie tot in de puntjes voorbereid. Toch vergeten we vaak de boodschap helder te formuleren, zowel voor jezelf als voor het publiek.

Als jij al niet je boodschap kort en krachtig kan vertellen dan kan jouw publiek dit helemaal niet. Jij hebt dit in de hand door hem vooraf helder en concreet te maken. Zo kan je hele presentatie staan op je boodschap.

eerste indruk

3. Ken je eigen persoonlijke kracht

Wat onderscheid jou? Waar krijg jij puur energie van? Waar help jij jouw doelgroep mee?

Wanneer je dit echt weet, heb jij je persoonlijke kracht ontdekt. Dit kun je vervolgens ook laten zien in je presentatie. Zo leert het publiek jouw kracht ook meteen kennen. Natuurlijk bedoel ik hiermee niet te zeggen dat je dit hardop moet roepen, nee juist door de lijnen te laten zien, door bijvoorbeeld voorbeelden te vertellen. Zo komt jouw kracht op een speelse manier over aan het publiek.

4. TOON JE EIGEN PASSIE 

Naast je eigen kracht, is het ook goed om je passie voor je expertise vak te tonen. Hierdoor krijg jij een betere band met het publiek. Zij willen dolgraag de persoon achter de presentatie zien.

Hebben jullie toevallig dezelfde problemen gehad vroeger die jij nu ook voor het publiek kan oplossen? Kan jij dit gevoel zo omschrijven, waardoor jij een passie hiervoor hebt gekregen? Hoe waanzinnig zou het zijn dat jij nu als expert, het probleem van vroeger, nu als je voordeel kan zien om andere verder te helpen? Wat het ook is, deel altijd je eigen passie!

5. Wees bewust over je presentatie inhoud

Het gebeurt nog wel eens dat je vol enthousiasme gaat beginnen aan je presentatie en dat je vervolgens veel meer gaat vertellen dan de bedoeling was. Of juist andersom, ook dit gebeurd. Het publiek is hierdoor niet mee met je verhaal, waardoor je presentatie helaas niet goed kan overkomen.

Maak daarom altijd je presentatie aan de hand van De Kop-Romp-Staart Methode. Dan zit je altijd goed met je inhoud, waardoor je kan bouwen en vertrouwen op je presentatie.

Wat er ook gebeurd, vertrouw altijd op jezelf. Jij bent de expert waarvan het publiek wilt leren. Zij zitten immers niet voor niets in het publiek. Probeer zelfverzekerd te spreken, zodat je woorden nog meer voor zichzelf kunnen spreken. Zij willen natuurlijk overtuigd worden door jouw materie.

Het enige wat jij hiervoor nodig hebt is een portie zelfvertrouwen, een duidelijke boodschap, structuur en je eigen verhaal. Geloof echt in je eigen kunnen en maak hierdoor een verpletterende eerste indruk.

Wat vind jij belangrijk van een eerste indruk?

Beter presenteren in 2 weken?

Wil jij werken aan je presentatievaardigheden? Dan is de presentatie training: beter leren presenteren, helemaal iets voor jou. Door voldoende tijd in jezelf te investeren, ga jij bewust worden over je eigen presentatiestijl.

De training is opgedeeld in twee ochtendtrainingen die je in een groep van max. 6 ondernemers gaat volgen. Tussen de twee trainingen door, krijg je 6 presentatie oefeningen waardoor je nog meer uit deze training gaat halen.

Ga jij jezelf voortaan presenteren zoals je echt bent? Dan ben je van harte uitgenodigd als deelnemer voor deze training. 

Klik hier voor meer informatie >> 


Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *