Jezelf zichtbaar presenteren in een rolstoel

Presenteren in een rolstoel

Presenteren in een rolstoel

Heel logisch dat jij als ondernemer je werk ontzettend leuk vindt, maar dat je de online zichtbaarheid op een laagpitje houdt. Je wilt misschien niet aan iedereen laten zien dat jij in een rolstoel zit. Dat begrijp ik heel goed!

Als ondernemer heb je jouw passie gevonden waarmee jij jouw bedrijf hebt opgericht. Alleen is spreken een tak van de ondernemer die je jezelf moet aanleren en vaak niet aangeboren krijgt.

5 Presentatie tips

Mijn zichtbaarheid

De zomer van 2018 heb ik zelf een aantal maanden in de rolstoel gezeten. Mijn geluk was dat mijn vriend een eigen camping en café heeft, waarin veel mensen weten wie ik ben. Meteen liet ik mezelf zien en vertelde ik mijn verhaal aan iedereen die ernaar vroeg. Zo kon ik het van me af spreken en wisten de belangstellende het echte verhaal.

Achteraf ben ik blij dat ik mezelf meteen heb laten zien. Zo leer je direct te accepteren dat mensen nu nieuwsgierig zijn en anders naar je kijken.

Hoe heb jij dit gedaan?

Ben jij meteen naar buiten gegaan en jezelf aan de wereld laten zien of realiseer je, dat je achteraf jezelf stiekem hebt verstopt. Beide is logisch en dat hoort ook bij wie je bent. Ik ben natuurlijk niet voor niets presentatiecoach, waardoor ik het niet erg vind om in de belangstelling te staan.

3 Wat ga je doen als spreker?

Wanneer jij langdurig of misschien wel voor altijd in een rolstoel zit, is het belangrijk als ondernemer dat jij jezelf laat zien. Het maakt voor jouw doelgroep niet uit of jij wel of niet in een rolstoel zit. Het gaat om jou en je waardevolle informatie die jij aan het publiek kan geven.

Geloof en vertrouw in je eigen kracht

Vanaf het eerste moment dat ik erachter kwam dat er meer aan de hand was dan een simpele breuk en dat beide benen getroffen waren, heb ik geprobeerd om alles te accepteren. Achteraf was ik blij dat het alleen mijn benen waren in plaats van mijn rug of nek. Dit gaf me juist de kracht.

Martiena de Graaf

Wanneer heb jij het geaccepteerd?

Voor mij was het door mijn karakter en mijn naasten goed om alles zo goed mogelijk te accepteren. Alleen niet voor elk ongeluk of karakter is dit mogelijk. Je mag zeker boos, kwaad, en/ of verdrietig zijn. Als je verder wilt met je leven is het wel makkelijker dat je het gaat accepteren en dat je bedenkt wat je wel allemaal kunt. Er is veel mogelijk dan je in eerste instantie verwacht. 

Ben je benieuwd waarom ik blogs schrijf over presenteren in een rolstoel? Lees mijn eigen verhaal, waardoor ik een aantal weken zelf rond reed in een rolstoel, vanwege mijn skiongeluk. Je kunt het verhaal hier lezen.

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen presenteren aan jouw doelgroep? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden.

Online presenteren

Succes en vooral veel plezier!

Met een sprekende groet,

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *