Gratis Masterclass 

+32 456 40 52 37  |  info@echtpresenteren.nl

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"var(--tcb-tpl-color-0)"}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Gratis Masterclass

Ambitieus, spontaan en enthousiast,

dat is wie ik ben!

Ambitieus, 

spontaan en 

enthousiast, 

dat is wie ik ben!

Graag stel ik mezelf aan je voor, ik ben Martiena de Graaf. Als presentatiecoach help ik experts met hun presentatievaardigheden, zodat jij voortaan met plezier en zelfvertrouwen kan presenteren. Hier krijg ik onwijs veel energie van!

Als klein meisje stond ik al vroeg op het podium bij alle playbackshows in het dorp. Het was daarom ook geen verrassing toen ik me wilde verdiepen in musicals.

Gelukkig heb ik een stem gekregen die ook zeker 'musicalproof' is. In drie jaar tijd heb ik de musicalopleiding afgerond. In die jaren heb ik verschillende hoofdrollen mogen spelen, echt geweldig! Zo gaaf om voor een groot publiek te zingen.

Alleen na de musicalopleiding viel ik toch wel in een zwart gat. Wat nu? Ondertussen kreeg ik alleen maar lovende complimenten en had ik diverse hoofdrollen gespeeld. Wat is er nu nog? Echt in een grote Nederlandse musical? 

Misschien moet ik toch voor zekerheid gaan en voor een docenten opleiding gaan. Zo kan ik voor de klas staan en in musicals staan, win-win situatie. Halverwege de theaterdocente-opleiding werd ik onzeker over mijn toekomst. Wat wil ik nu eigenlijk? Elke dag voor de klas staan of toch iets anders?

Vanaf toen ben ik onzeker geworden. Ik geloofde niet meer in mijn eigen kracht om toch nog een vervolg audities op andere scholen of bij producties te doen. Het ging van kwaad naar erger en op mijn 22ste kwam ik in een depressie. Nu mijn grootste geluk. Ik ging oprecht kijken naar mijn eigen kwaliteiten, behoeftes en dromen. Wat wil ik nou?

Smurfen van Bobbejaanland

Alleen hoe verder?

Een jaar heb ik ongeveer geworsteld met deze gedachtes. Op een dag was ik er klaar mee en kreeg ik een baan aangeboden om teamleider van de entertainment te worden in een pretpark in België.

Hier heb ik 2 seizoenen gewerkt en voor duizenden mensen mogen optreden met mijn team. Tijdens de twee jaar in België, heb ik ook de opleiding tot trainer gevolgd. 

Steeds meer vond ik het begeleiden van mijn teamleden leuker worden. Ze werden steeds beter en beter en dat mede dankzij mijn coaching.

Door deze pure interesse heb ik ook een coaching opleiding gevolgd. Ik vind het zo interessant om mensen meer zelfvertrouwen te geven en hoe je dit het beste kan gaan doen. 

Al snel hierna heb ik ‘Echt Presenteren’ bedacht. Ik wil mijn podium delen met iedereen die wil plaatsnemen op het podium. Iedereen kan namelijk leren presenteren en dat wil ik graag doorgeven aan andere. Nu alleen niet in een rol die je speelt, maar puur en echt zoals je bent.

Tegenwoordig geef ik diverse animatie trainingen op scholen. Super leuk om met studenten te werken. Het hele groeiproces van hen is zo gaaf om dat van dichtbij mee te mogen maken. Er zit zo veel meer potentie in mensen, zonder dat ze dit weten. Ik help je graag verder met een beter beeld over je jezelf te krijgen.

Echt Trainen

Bij Echt Trainen ga ik je verder helpen om van jou een trainer te maken, die traint vanuit je eigen expertise.

Zo kun jij ook trainingen gaan organiseren voor je bedrijf. Hierdoor kun jij voortaan met een intiem groepje gaan werken aan je specialisme.

En hoe gaat het nu?

Ondertussen heb ik diverse dromen al nagejaagd, want ik heb een topniveau van musicals bereikt voor mezelf. Nu geef ik puur als mezelf trainingen aan ondernemers die misschien wel hetzelfde hebben mee gemaakt als ik.

Hoe ga je namelijk staan als jezelf op het podium? Hoe haal je het masker van je gezicht en ga je stralen als jezelf of sterker nog in jezelf geloven?

Deze transformatie heb ik van top tot teen mee gemaakt. Nu zie ik dit als mijn grootste avontuurlijke reis ooit van mijn leven. Eindelijk de persoon die ik wil zijn met de onderneming waar ik andere mensen verder mee kan helpen.

Met Echt Presenteren gaat het ook erg goed. Sinds 2019 heb ik de focus verlegd van alleen presenteren op het podium naar ook video's en podcast opnemen. Het is iedere keer weer een feestje om met een andere ambitieuze ondernemer te werken.

Denk jij nu, goh ik zou het wel leuk vinden om met mij kennis te maken? Dan kan dit door middel van een gratis inspiratie-kennis gesprek. Het lijkt mij in ieder geval leuk om jou te leren kennen en te horen hoever je al bent met het zichtbaar maken van jezelf en je bedrijf. Wat dacht je ervan om direct een gesprek in te plannen? Waarom wachten als het nu ook direct kan? 

Miranda
Miranda van Driel

'Bij Echt Presenteren, heb ik een gerichte training Interactief Presenteren gehad. Waarbij je ook de structuur van het geven van een presentatie werd doorgenomen. Veel geleerd en heel veel lol gehad. Zo durf ik wel het podium op! Ik ben er klaar voor!'

Lianne
Lianne Honing

'Een hele duidelijke en fijne training gehad, alle punten worden rustig besproken. Ook fijn dat er ruimte is om veel vragen te stellen en te oefenen. Dankzij Martiena durf ik meer tijdens het presenteren. Ze geeft je duidelijke aanwijzingen, tips en advies over hoe je jezelf kan verbeteren.' 

Nicole
Nicole

'Vooraf was ik best zenuwachtig, gezonde spanning. Martiena zorgt ervoor dat je je snel op je gemak voelt, het uur was zo voorbij gevlogen en ik heb het als erg leuk en gezellig ervaren. Ik heb vele tips en inzichten gekregen door haar. De training geef ik 5 van de 5 sterren!' 

Ineke
Ineke Swart den Boer

'Martiena is echt een expert op het gebied van presenteren.  Ze helpt je om te ontdekken hoe je overkomt en welke zaken je krachtiger maken bij het presenteren. Dit doet ze op open en constructieve manier en met humor.'

Els
Karin Bor

'Martiena is super enthousiast, creatief en vindingrijk. Ze luistert goed naar je. Voor je het weet stap je (volkomen op je gemak), buiten je comfort zone. Op het gebied van presentatie, voor een groep, op een podium of op beeld is zij de expert die je kan helpen om over te komen als jij wil. Ze geeft je een boost zelfverzekerdheid mee! 

Sylvia
Sylvia Klink

'Martiena is iemand die zeer gedreven is en verschrikkelijk kundig in haar vakgebied. Ze laat je je gemak voelen en geeft je handvatten hoe je je als expert echt kan presenteren. Martiena is een echte ideeëngenerator en een echte expert!'