Mijn ongelukkige verhaal over mijn ongeluk

Martiena de Graaf

Mijn ongelukkige verhaal over mijn ski ongeluk

Het moest allemaal beginnen als een superleuke vakantie. Samen met mijn vriend gingen we een aantal dagen naar Zuid-Limburg. Nog even snel genieten vóórdat de zomer zou gaan beginnen. In de zomer hebben wij beide altijd hele drukke maanden. En zoals ik net al beschreef, begon mijn vakantieverhaal goed, maar dit veranderde helaas zéér snel. Het voelde alsof ik erover moest schrijven en vandaar dat ik mijn ongeluk(je) met je deel.

  • Wil je mijn verhaal horen?

  • Wil je mijn verhaal horen? 

Mijn verhaal...

Mijn vriend Jan en ik zijn beide ondernemers. Jan heeft een eigen camping net over de grens bij Eindhoven in België. Hij runt het samen met zijn broer en zijn het hele jaar geopend. Zelf ben ik presentatiecoach en help ik ondernemende experts met het optimaliseren van hun presentatievaardigheden. Daarnaast word ik regelmatig ingehuurd als trainer voor diverse bedrijven. In de zomer ben ik twee maanden begeleider van 12 animatie teams die op verschillende campings staan in Nederland. Zo zou ook deze zomer eruit gaan zien…

Zuid-Limburg is echt een heerlijke aanrader om naar toe te gaan. Je kunt daar heerlijk fietsen, wandelen, grotten bekijken, stadjes bezoeken en nog veel meer. Maar je kent Nederland, dus uitgerekend die week was het een super regenachtige week. Voor de vakantie had ik aan Jan voorgesteld of hij zin had om met mij een dag te skiën. We hebben het er regelmatig samen over en het lijkt ons leuk om eens op wintersport te gaan. Want de winters zijn voor ons de beste seizoenen om op vakantie te gaan (i.v.m. de camping).

Op de woensdag zijn we met onze geleende spullen naar SnowWorld in Landgraaf gegaan. Op voorhand vond ik het wel een beetje spannend, maar verder had ik er reuze zin in. Vooral om Jan gelukkig te zien in de sneeuw. We begonnen rustig op de kinderpiste. Ik schrok er zelf van hoe goed alles ging. Hij leerde me bochtjes, te remmen, de pizzapunt en hoe goed je evenwicht kon verplaatsen tussen m’n benen.

Jan en Martiena

Samen skiën 

Ondertussen kwam er naast ons ook een privéleraar met een ouder koppel. Jan ging al naar de andere pistes toe en ik bleef op de kinderpiste. Stiekem keek ik mee met het groepje naast me en van de leraar mocht ik ook mee slalommen tussen de pionnen. Tot zover was ik nog steeds niet gevallen en was ik ontzettend trots op mezelf! Na een uurtje pauze zijn we weer teruggegaan. Uiteraard ik naar mijn piste en Jan naar de hogere.

Ondertussen kwamen er zo 40 middelbare scholieren de piste op en bedachten wij, misschien kunnen we verder oefenen opeen andere piste. Zogezegd zo gedaan. We begonnen boven en daar maakten we weer bochtjes. Alles ging goed tot…. Tot ik het bochtje niet meer redde. Het lukte me niet zachter te gaan. Alles geprobeerd… Ik ging alleen maar sneller en sneller. Beneden aangekomen vloog ik tegen de oranje muur op.

Martiena de Graaf

En toen...

AUUWWW, wat had ik een verschrikkelijke pijn! Ze hebben me meegenomen naar het ziekenhuis en al snel bleek dat mijn beide benen het zwaar hadden. Voor de val en op het laatste moment heb ik echt nog een poging gedaan om mezelf om te laten vallen. Hierdoor zijn mijn nek en rug gespaard gebleven! Mijn linker onderbeen is op drie plekken gebroken (2x scheen en 1x kuit) en mijn rechterknie is mijn binnenband gescheurd en waarschijnlijk mijn kruisbanden.

Na een aantal dagen mocht ik weer terug in naar huis en zou mijn herstel van maanden gaan duren. Uiteraard stond mij een geweldige zomer te wachten namelijk: mijn zomerproject (begeleider van 12 animatie teams) zou gaan beginnen. Ik had er weer zin in om elke dag in de auto te stappen om door Brabant en Zuid-Limburg de campings te bezoeken. Alleen door deze ene val, gaat mijn zomerproject niet door en heb ik nu een herstelproject van 2 – 4 maanden in het vooruitzicht.

Momenteel ben herstellende van het ongeluk! Het gaat goed en elke dag kan ik al meer en meer. Alles heb ik hierdoor op pauze moeten zetten, zodat ik zo snel en gezond mogelijk kan herstellen.

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


7 Tips om je interactie te vergroten
Jezelf pitchen: de voordelen + presentatie tips
12 Tips om overtuigend te presenteren
Flip-over VS Whiteboard
Presenteren met zelfvertrouwen
Zet je stem optimaal in!
10 presentatietips voor het opnemen van je kerstvideo
Welkom in de wereld van presentatievideo’s voor je bedrijf!
Start je presentatie op een originele manier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *