Zelfverzekerd naar een netwerkbijeenkomst!

Zelfverzekerd naar een netwerkbijeenkomst

Hoe kom je zelfverzekerd over
op een netwerkbijeenkomst? 

Hoe kom je zelfverzekerd over op een netwerk-bijeenkomst?

Als presentatiecoach ben ik natuurlijk een groot voorstander van netwerkbijeenkomsten. Dit zijn de momenten tussen allemaal andere ondernemers.

Je kunt jezelf hier echt gaan profileren als ondernemende specialist, deskundige of expert die jij wilt zijn.

Alleen zijn er genoeg ondernemers die niet houden van netwerkbijeenkomsten. Dit heeft vaak te maken met je eigen zelfvertrouwen. Het is natuurlijk de bedoeling dat jij jezelf gaat voorstellen en met andere ondernemers in contact gaat komen. Het is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. In deze blog ga ik een aantal presentatie tips met je delen.

Video - Hoe word je onthouden als spreker?

4 Presentatie tips

1. Alle ondernemers zijn ook maar gewone mensen

Ook al kom je een ondernemer tegen met een succesvol bedrijf of één die net begonnen is. Beide kunnen zij positief zijn voor je eigen netwerk. Vergeet even hoe groot of klein ze zijn en beschouw ze gewoon maar als mensen. Zo kom je ook meteen beter bij hun over.

2. Voor iedereen is er de eerste keer

Net zoals je voor de eerste keer aan het auto rijden bent, ga je ook voor de eerste keer naar een netwerkbijeenkomst. Iedereen weet dat de eerste keer spannend is. De volgende keer gaat het alweer makkelijker.

Zelfverzekerd naar een netwerkbijeenkomst

3. Andere zijn reuze benieuwd wat jij voor hen kan betekenen

Ook al stap jij niet gemakkelijk op andere af, ze komen ook vanzelf naar jou toe. Misschien heb je het zelf nog niet door, maar op een netwerkbijeenkomst ben je voor alle andere ondernemers interessant. Jij kan namelijk voor hun veel gaan betekenen.

Naast dat jij andere kunt attenderen op jou nieuwe gemaakte contacten, kan jij ook zijn ideale klant zijn. Dit is ook zeker een reden, waarom ze vanzelf op jou af gaan stappen.

4. Blijf jezelf!

Wat er ook gebeurd, blijf altijd jezelf! Andere ondernemers kunnen er zo doorheen prikken wanneer jij niet echt jezelf bent. Het kan onbewust gebeuren dat jij je onderneming groter en mooier maakt dan het is. Uiteindelijk komt het uit en gaat het tegen je werken. Eerlijkheid duurt het langst!

Het enige wat echt belangrijk is dat jij met plezier naar een netwerkbijeenkomst toe gaat. Dit is jouw moment om heerlijk over je eigen onderneming te spreken met geïnteresseerde. Pak je moment en kom tussen de andere ondernemers.

Heb jij er moeite mee om jezelf te profileren als expert? Voel jij jezelf nog geen deskundige, maar weet je ook dat deze stiekem wel in je verborgen zit of dat anderen jou al wel zo noemen? Ook niet gek, want wanneer ben jij dan een specialist? Met de online training: Profileer jezelf als expert ga ik samen met jou op ontdekkingsreis naar professional. Je gaat jezelf op een nieuwe manier leren kennen als de expert die jij echt bent. Druk hier voor meer informatie over deze online training >>

Ga jij regelmatig naar een netwerkbijeenkomst?

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *