Ongeluk gehad als ondernemer

Presenteren in een rolstoel

Ongeluk gehad als ondernemer... wat doe je dan?

Eén van de ergste dingen die je als mens kan meemaken zijn ongelukken. Een ongeluk waar jezelf bij betrokken bent, noch een ongeluk van mensen die dicht bij je staan. Juni – 2018 ben ik zelf betrokken geraakt bij een skiongeluk. Het was verschrikkelijk, zoals elke ongeluk eigenlijk is. 

Als ondernemer wil je nooit een ongeluk of een aantal maanden uit de routine zijn. Of je moet heel goed verzekerd zijn, maar dan nog… Zelf ben ik van beroep presentatiecoach waarmee ik ondernemers help om hun presentatievaardigheden te vergroten. Mijn geluk is dat ik voor mijn beroep vooral mijn koppie nodig heb. Er zijn genoeg beroepen dat je helemaal een gezond lichaam nodig hebt.

Doordat ik presentatiecoach ben, begrijp ik heel goed dat mijn onderneming even op een lager pitje zal komen te staan. Het herstel gaat immers voor. Voorlopig even niet verder werken aan mijn zichtbaarheid. Toch zijn er diverse manieren dat je toch verder kunt gaan werken aan jouw onderneming. Graag deel ik een aantal tips aan je van ondernemer aan ondernemer.

  • Wil je meer over mijn ongeluk horen? 

  • Wil je mijn verhaal horen? 

4 Ondernemers tips

1. Denk als eerst aan jezelf!

Het is ontzettend vervelend dat jij een ongeluk heb gehad. Natuurlijk is dit zacht uitgedrukt. Je gaat het herstel periode in en je weet ook dat dit nog een tijd gaat duren. Eigenlijk is het gewoon verschrikkelijk. Toch, is mijn tip: denk eerst aan jezelf. Je onderneming rolt nog wel even door, ook al ben jij er iets minder actief mee bezig!

2. Schrijf je verhaal op..

Wanneer jij al weer meer kunt, raad ik je aan om jouw verhaal is op te schrijven. Dit kan heel goed zijn voor je verwerkingsproces. Want wat weet je eigenlijk nog van je ongeluk? Wat is er allemaal gebeurt? Hoe ga jij ermee om? Benieuwd naar mijn verhaal?

3. Deel je verhaal

Als jij jouw verhaal hebt geschreven, bestaat er ook de mogelijkheid om hem te delen aan jouw klanten. Zo weet iedereen in één keer het echte verhaal en hebben zij alle begrip dat er voorlopig minder snel wordt gereageerd op een e-mail van je.

4. Laat het je onderneming versterken

Jij als ondernemer bent letterlijk jouw onderneming. Jij bent de stem, het gezicht, het verhaal achter jouw bedrijf. Door jouw ongeluk heb je nieuwe ervaringen en ontwikkelingen opgedaan. Dit hoort vanaf nu ook bij jou als persoon. Waarom dan ook niet bij je onderneming?

Even een klein voorbeeld van mijn eigen onderneming. Doordat ik weken heb gerold in een rolstoel ben ik ook blogs gaan schrijven over hoe het is om te presenteren in een rolstoel. Ondertussen kan ik meteen iets positiefs van het gehele gebeuren maken. Dit kan dan toch ook voor jouw onderneming?

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Interactief presenteren tijdens een LIVE video
LIVE video voorbereiden met deze 5 stappen!
Overtuigende video’s maken voor je bedrijf
Start met LIVE video op social media, alleen hoe begin je?
De voordelen om een kerstvideo op te nemen
Een foutje tijdens je presentatie… 5 tips
Zo maak je een goede eerste indruk als spreker
Overtuigende video’s maken voor je bedrijf
Maak je presentatie persoonlijk!

1 thought on “Ongeluk gehad als ondernemer

  1. Ivan Beantwoorden

    Bedankt voor je moedige verhaal over de ondernemer die een ongeluk heeft gehad. Dit gebeurde mij ook, waardoor ik weken lang ernstig gelimiteerd was in het achter de computer werken. Ik heb wel een schadevergoeding gekregen. Eigenlijk was ik na zes weken weer in staat om volledig te werken. Die zes weken duurden echter eindeloos omdat ik dacht dat het nooit over zou gaan. Het waren daarom erg angstige weken. Ik ben er gelukkig door gerold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *