Vertel jouw verhaal met voldoende structuur

Wil jij een presentatie geven op een podium, video's opnemen en/of je eigen podcast afleveringen inspreken? Wat goed, want door jezelf zowel on- als offline te presenteren, kun jij je zichtbaarheid vergroten, leren om over je vakgebied te spreken en jouw specifieke doelgroep verder te helpen, waardoor jij (nieuwe) klanten gaat krijgen.

De vraag nu is: wanneer ben je echt tevreden met je presentatie?

Ben jij tevreden als: je de tekst niet bent vergeten, de boodschap goed is overgekomen, je geen black-out hebt gekregen en de zenuwen de baas bent gebleven of als je daadwerkelijk nieuwe klanten hebt gekregen?

Wist je dat deze bovenstaande punten allemaal te herleiden zijn naar de structuur die je hebt gebruikt om de inhoud te maken? 

Martiena
 • Als je namelijk voldoende structuur gebruikt, dan verklein je de kans op een black-out of dat je bepaalde onderdelen vergeet te vertellen. Je weet namelijk wat het volgende onderdeel is die je wilt behandelen.
 • Van zenuwen heb je minder last, omdat je volledig mag vertrouwen en bouwen op je voorbereiding. Je voorkomt hierdoor ook dat je chaotisch spreekt, waardoor je meer impact kunt maken op het publiek.
 • De boodschap kun je met meer gemak overbrengen, omdat je deze meerdere keren kunt terug laten komen op een andere manier. Hierdoor gaan ze zelfs je presentatie beter onthouden en doorvertellen.
 • Door de inhoud te combineren met eigen inzichten, persoonlijke voorbeelden, succesvolle en kwetsbare ervaringen en je waardevolle kennis, voelt het publiek sneller een klik met jou en hierdoor vergroot je de kans dat ze direct klant van je willen worden.

Ennnn zo kan ik nog wel even doorgaan... 

Alleen hoe krijg je voldoende structuur in de inhoud?

Martiena

Zelf ken ik dit maar al te goed. Vaak neemt mijn enthousiasme de overhand, waardoor ik chaotisch word. Sterker nog, ik wil van alles delen waardoor ik als het ware een waterval aan informatie geef. Het publiek wordt overspoeld, waardoor ik automatisch ook niet tevreden ben met het eindresultaat.

Na aanleiding hiervan ben ik druk bezig geweest met het onderzoeken van presentatie structuren. Het zou toch eigenlijk niet zo moeten zijn, dat het zoveel tijd kost en dat je vervolgens nog steeds niet het gewenste resultaat hebt behaald. Je zou toch denken dat dit gemakkelijker zou kunnen?

Ondertussen is het meer dan 7 jaar geleden dat ik ontevreden was over een presentatie op een podium, video en/of podcast. Dit komt volledig door De Kop-Romp-Staart Methode. Dankzij deze methode kan ik echt bouwen en volledig vertrouwen op mijn voorbereiding en het delen van mijn vakkennis.

Zou jij dit ook willen? Wat zeg jij ervan, zullen we samen ervoor zorgen dat jij voortaan ook met voldoende structuur kunt presenteren? Dat je handvaten krijgt, waardoor je niet meer hoeft te twijfelen over de inhoud, maar dat je hem vol trots kunt presenteren.

Deze online training gaat je stapsgewijs meenemen door De Kop-Romp-Staart Methode. Dit is een fijne structuur die je continue vertelt waar je bent in je verhaal. Hij zorgt ervoor dat de boodschap helder en concreet in je verhaal verweven zit en daadwerkelijk zo overkomt bij het publiek. Hierdoor kun jij ze voortaan meenemen in je verhaal, zodat zij echt weten waarover jij aan het spreken bent.

Herken jij jezelf hierin?

 • Je wilt leren hoe jij het beste jouw waardevolle kennis, concrete voorbeelden en je persoonlijke ervaringen kunt delen tijdens je presentatie, waardoor het publiek geïnspireerd en gemotiveerd kan worden.
 • Spendeer jij teveel kostbare tijd aan het bedenken van de inhoud van je presentatie, maar ben je achteraf niet tevreden met het gewenste resultaat? Dit omdat je verhaal inclusief boodschap niet goed zijn overgekomen.
 • Wil jij impact maken op het publiek en daardoor gemakkelijker onthouden worden als expert? Door een succesvolle presentatie te geven en te ervaren, krijg jij naast een waanzinnig gevoel ook nieuwe klanten omdat zij dolgraag verder door jou geholpen willen worden. 
 • Je bent ambitieus, gedreven en enthousiast over en in jouw vakgebied. Het enige wat je nog nodig hebt om een sterke presentatie te geven is structuur. Een presentatiestramien waarmee jij gemakkelijk de inhoud kunt maken en waardoor je eindelijk kunt gaan schitteren. 
 • Stiekem ben je nog wel wat zenuwachtig, een tikkeltje onervaren en kun je nog wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken, voordat je jezelf gaat presenteren voor een publiek. Door een ijzersterke inhoud te maken, kun je met een gerust hart gaan spreken over je vak.

Door de online training: De Kop-Romp-Staart Methode, krijg jij voldoende vertrouwen in je voorbereiding waardoor je eindelijk kunt gaan schitteren als expert. Daarnaast kun je deze methode voor alle presentatievormen gebruiken, denk aan het schrijven van een artikel en het opnemen van een video en/of podcast aflevering.

“Ook jij kunt een succesvolle presentatie geven!”

Of jij nu al 100x een presentatie hebt gegeven of binnenkort voor de eerste keer, het is en blijft spannend. Wat zullen de aanwezigen in het publiek/de kijkers/de luisteraars ervan vinden? Kun jij ze overtuigen en vooral verder helpen met jouw vakgebied? 

Wist je dat het belangrijkste niet is of dat jij tevreden bent over je gegeven presentatie?

Nee! Het is belangrijker om je af te vragen: hoe was het voor het publiek? Voelden ze zich aangesproken, waren ze actief betrokken en voelde ze zich veilig genoeg om in te gaan op je interactie?

Dankzij De Kop-Romp-Staart Methode ga je leren om het publiek op nummer 1 te zetten

Interactie ga je toevoegen, zodat je het publiek in een denk en/of actie-modus kunt zetten.

De boodschap staat centraal in ieder onderdeel, waardoor je één geheel krijgt.   

Een presentatie geven draait namelijk niet om de spreker!

Nee, want voor wie geef je een presentatie? Dat is toch voor het publiek? Jouw specifieke doelgroep die je hebt gevormd om je producten en/of diensten aan te verkopen, zodat je ze verder kunt helpen met jouw vakgebied.

Als jij hun bewust centraal zet tijdens de voordracht, voelen zij zich meer op hun gemak, aangesproken, gezien en gehoord. Dit zijn precies de ingrediënten die ervoor kunnen zorgen dat zij daadwerkelijk klant bij jou willen worden. Dit kun je alleen bewerkstelligen als jij jezelf niet als middelpunt opstelt.

Door de opbouw gaat het publiek nieuwsgierig worden naar meer waardevolle informatie.

Je krijgt aansluiting met het publiek, omdat je de inhoud specifiek voor hun maakt.

Jouw presentatie levert je nieuwe klanten op, omdat jij je profileert als deskundige.

Laat zien dat jij een deskundige bent op jouw vakgebied, doordat jij de inhoud opbouwt vanuit je expertise, je passie en je eigen ervaringen omtrent je vakgebied. Het enige wat je nog maar hoeft te doen is, een ijzersterke presentatie te maken. Eentje die je vol trots kunt geven. Wacht niet langer en gun jezelf en het publiek voldoende structuur!

Zeg JA tegen jezelf...

...en maak van het publiek een tevreden klant!

Het leuke van deze training is...

? ... dat hij ervoor gaat zorgen dat je in een korte tijd een ijzersterke presentatie vorm hebt gegeven. Dankzij 'De Kop-Romp-Staart Methode' krijg jij een structurele inhoud. 

? ... dat de lessen je verder helpen zowel bij het maken van een presentatie op een podium, tijdens een video-opname of gedurende het inspreken van je nieuwe podcast aflevering. Je kunt hem zelfs gebruiken voor het schrijven van een nieuw artikel over je expertise vak!

? ... dat je bij iedere stap een oefening krijgt en daar bovenop nog gerichte presentatie tips voor elke presentatievorm. Hierdoor kun jij jezelf 'op en top' voorbereiden, waardoor jij succesvol kunt presenteren.

? ... dat je concrete voorbeelden krijgt, onbeperkt toegang tot de lessen hebt en dat je voortaan gemakkelijker een presentatie kunt geven.

Oftewel je krijgt bij iedere stap van De Kop-Romp-Staart Methode een les en met de door jou gegeven antwoorden kun jij het presentatie stramien invullen. Vervolgens kun je dit oefenen door de extra presentatie oefeningen!

? NU INCLUSIEF BONUS t.w.v. €97,- ?

Je krijgt tijdelijk de online training: Presenteren met zelfvertrouwen er als bonus gratis bij. Dankzij deze training kun jij eindelijk meer vertrouwen in jezelf krijgen. Hierdoor durf jij voortaan jezelf gemakkelijker op het podium te vertonen, je gezicht te laten zien op social media en jezelf voortaan een expert te noemen.

Geef jij jezelf deze training cadeau?

De online training: KRS Methode voor je podium-video-podcast presentatie

NU INCLUSIEF BONUS VOOR €350,-

Ingrid
Ingrid Loman - Yoga Awerness

'Ik heb korte online trainingen gevolgd, waarin ik alle handreikingen kreeg om een goede video te maken en op welke manier ik YouTube kon inzetten voor mijn yogabedrijf. Martiena bied dit zeer duidelijk en met enorm veel enthousiasme aan, zodat ik alle stappen makkelijk kon doorlopen en nu wekelijks video's upload.' 

Aurelie
Aurelie Veltema - AVUE

'Ik heb de online Video training gevolgd en daar veel nuttige tips en feedback gekregen. Martiena laat presenteren op camera er makkelijk uit zien. Vervolgens vertelt ze dan hoe jij dat zelf ook kunt oefenen. Een echte aanrader!' 

Ina
Ina Van Berkum -
Cats And Things

'Martiena is een dol enthousiaste vrouw, die je gewoon helpt. Lekker basic, no-nonsens en heerlijk stapje voor stapje. Vind ik een verademing in de wereld van social media waar alles weer veranderd als je het net door hebt. Een top mens! 

Oftewel wat krijg je allemaal?

Je krijgt over alle 10 stappen van De Kop-Romp-Staart Methode een les. Hierin beantwoord je concrete vragen, krijg je duidelijke voorbeelden, waardoor je op een efficiënte manier je gehele presentatie kunt voorbereiden.

Meerdere oefeningen die ervoor gaan zorgen dat je leert te spreken, door te oefenen. Je krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen, waardoor je jouw verhaal met passie, enthousiasme en boordevol kennis kunt delen met het publiek.  

Dankzij het presentatie stramien ga jij de inhoud zorgvuldig overbrengen. Je weet hierdoor precies wat je vervolgstap zal zijn, waardoor je ook op elk moment weet waar je gebleven bent. Hierdoor kun jij jouw verhaal presenteren in plaats van het opdreunen van je tekst.

De band met het publiek (inclusief jouw potentiële klanten) zal versterkt worden, omdat je hun centraal zet. Dit gaat je meer klanten opleveren, omdat je beter weet waar ze behoefte aan hebben, waardoor jouw producten en/of diensten beter bij ze aansluiten.

Even voorstellen...

Ambitieus, spontaan en enthousiast, dat ben ik! Graag stel ik mezelf aan je voor, ik ben Martiena de Graaf.

Als presentatiecoach help ik jou, als ondernemende expert met jouw presentatievaardigheden voor zowel je presentatie op een podium, tijdens je video opname en/of het inspreken van je nieuwe podcast aflevering.

Door voldoende zelfvertrouwen te creëren en presentatieplezier te krijgen kan iedereen E.C.H.T. leren presenteren. Ook jij!

Alleen waar begin je nu mee, hoe krijg je meer zelfvertrouwen, hoe kun jij jezelf echt zijn en blijven waardoor je bewust jezelf succesvol kunt presenteren? Dankzij de E.C.H.T. Methode ga je dit en nog meer leren bij Echt Presenteren.

"Ik ben ervan overtuigt dan iedereen kan leren presenteren en jij dus ook!"

Wat levert deze training je op?

Deze training over De Kop-Romp-Staart Methode gaat je naast meer tijd en minder nadenk werk, ook (nieuwe) klanten opleveren. De inhoud krijgt namelijk meer diepgang. De oppervlakkige en nietszeggende presentaties gaan we achter ons laten en voortaan deel je alleen nog maar waardevolle informatie. 

Door voldoende structuur en de boodschap op meerdere momenten terug te laten komen ben je al voor 90% op de juiste weg. De laatste 10% kun je behalen door het overbrengen van de tekst. Je gaat namelijk niet meer een verhaal oplezen, maar juist je verhaal presenteren.

Als je dit op de juiste manier doet, dan blijft het publiek geboeid. Ze hebben eindelijk een expert gevonden die weet waar hij of zij het over heeft. De deskundige die 'op en top' zijn expertise beheerst.

Jij verkoopt namelijk niet zomaar maar gouden bergen, maar juist bergen vol met grondstoffen die ze nodig hebben om ....... te bewerkstelligen of te realiseren. Dit kan heel goed de reden worden waarom jouw presentatie op een podium, jouw video's en/of podcast afleveringen daadwerkelijk (nieuwe) klanten gaan opleveren. Hoe fijn zou het zijn als jouw presentaties klanten kunnen aantrekken als een magneet?!

Oftewel wat levert deze online training over De Kop-Romp-Staart methode je op?

Houvast

Voorkom black-out's of dat je de informatie op een ratelende manier uitspreekt. Leer je verhaal op een pakkende manier te delen, waardoor je indruk maakt op het publiek.

Vertrouwen

Als je voldoende in je eigen presentatie gelooft, kun je jezelf presenteren voor op de manier zoals jij echt bent. Je beheerst namelijk de inhoud!


Opbouw

Je gaat van het ene onderdeel naar het volgende, waardoor je een concreet stappenplan krijgt. De inhoud verdeel je in dit presentatie stramien, waardoor je niet meer chaotisch overkomt.

De meest gestelde vragen:

Waarom moet ik De Kop-Romp-Staart Methode gebruiken?

Deze methode is een professionele manier waarop jij je presentatie kunt indelen. Je hebt ook nog andere methodes die je hiervoor kunt gebruiken. Alleen deze methode vind ik persoonlijk het fijnst en daarom wil ik jou hiermee verder helpen.


De voordelen die jij gaat krijgen zijn:

 • Deze methode voorziet zowel jou als spreker, maar ook het publiek, van een duidelijke structuur, zodat je ze stap voor stap mee kunt nemen.
 • Tevens krijg je meer rust in je hoofd, omdat het bij elke volgende stap duidelijk is waar je naar toe gaat. Zo krijg je een concrete volgorde die je gemakkelijk kunt aanhouden.
 • Tijdens het maken van de inhoud, word je gekaderd omdat je op een andere manier de inhoud gaat maken. Zo krijg je ook in korte tijd je gehele presentatie af.

Als je dit ook wilt, dan is deze online training helemaal iets voor jou!


Ik ben een ervaren spreker, is dit dan ook iets voor mij?

Op zich maakt de ervaring niet uit, maar meer of je al van nature structuur verwerkt in jouw presentaties.


Wil jij de inhoud sterker maken, vertrouwen hebben in je voorbereiding, spreken vanuit je expertise, de presentatie persoonlijker maken en de boodschap overbrengen? 


Dan is deze online training geschikt voor jou.

Voor wie is deze training geschikt?

De training is gemaakt voor ondernemers die succesvolle presentaties willen geven die daadwerkelijk klanten opleveren. Je gaat door middel van deze methode gezien worden als deskundige, zonder dat jij dit zelf moet vertellen. De presentatie inhoud spreekt voor jou, omtrent je kennis en je ervaringen op jouw vakgebied. 


Je wordt stap voor stap meegenomen door de stappen van deze methode, zodat zowel de beginnende als gevorderde ondernemer uitgedaagd wordt om een presentatie te geven op een nieuwe manier.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt via Ideal of Bancontact in één keer veilig online betalen. Direct na de bevestiging krijg je zowel je factuur als je inloggegevens.

Krijg je direct toegang tot alle lessen?

Direct na de aankoop krijg je een e-mail over hoe jij kunt inloggen in de academy. In het vervolg krijg je elke keer een update wanneer er iets aangepast of toegevoegd is aan de training. Tevens heb jij toegang, zolang de training actief is, waardoor je de lessen in je eigen tempo en tijd kunt volgen.

De Kop-Romp-Staart Methode is geschikt voor...

... het maken van een presentatie op het podium

... de inhoud die je gaat delen tijdens een video opname

... het inspreken van je nieuwe podcast aflevering

Geef het publiek voldoende structuur..!

Wil jij op de meest efficiënte manier een presentatie vormgeven met voldoende structuur, persoonlijke voorbeelden, interactie en vooral een inhoud maken waarmee jij het publiek tot de laatste seconde kunt blijven boeien? Dan gaat deze training je gegarandeerd verder helpen. Je gaat leren om gemakkelijker te denken, waardoor je in relatief korte tijd, succesvolle presentaties kunt geven. 

Omdat ik iedereen in het publiek wil zien genieten als ze naar jouw presentatie zitten te kijken, kun je voor slechts €350,- deelnemen aan deze online training. Je kunt de training in je eigen tijd en tempo volgen, de tijdsduur is onbeperkt. Hierdoor kun jij het meeste uit deze online training halen.

Heb ik al gezegd dat je dit format ook kunt gebruiken voor het opnemen van je video's, het schrijven van nieuwe blogs en het inspreken van je podcast?