Wat zijn de verwachtingen van de organisatie?

Presenteren

Wat verwacht de organisatie van de spreker

Als spreker vergeten wij vaak (onbewust) dat de organisatie met een reden jou heeft gevraagd voor een presentatie. Het kan zijn dat je random bent gevraagd door een actie of dat zij jou hoog persoonlijk je hebben gevraagd. Voor beide geldt: de organisatie wil graag positief feedback horen van de genodigde. In deze blog deel ik graag de verwachtingen van de organisatie omtrent jouw presentatie.


Video: Presenteren op een netwerkbijeenkomst

9 organisatie verwachtingen

1. Voldoende expertise

De organisatie hoopt en vertrouwd erop dat je voldoende eigen expertise hebt over het onderwerp in kwestie. Zorg er daarom voor dat je jouw eigen expertise door en door kent. Zo kun je met gemak jouw kennis overdragen op het publiek.

 

2. Verdiepen in het publiek

De organisatie verwacht van je dat je inspeelt op de behoefte van het publiek. Maak daarom een uitgebreide publiek analyse voor elke presentatie. Want voor wie maak jij en presenteer jij jouw presentatie? Door deze onderzoek te verrichten kun jij beter het publiek centraal zetten tijdens jouw presentatie.

 

3. Oplossing gericht

Hoe dichter jij bij de problemen komt van jouw publiek, hoe meer resultaten jij gaat behalen met jouw presentatie. De organisatie wil naast de belovende woorden, ook daden van je horen. Het liefst willen ze dat je het publiek in beweging zet. Geef ze ‘acties’ om verder thuis uit te voeren.

 

4. Openstaat voor vragen uit het publiek

De organisatie wil dat je oog hebt voor de mensen uit het publiek. Ze moeten de kans krijgen om hun vragen te stellen. Jij bent hier immers ook voor! Tevens mag je vaker de interactie gaan opzoeken tijdens de presentatie.

5. De regels naleeft

Elke organisatie heeft zo zijn eigen regels. Het kan zijn dat je al bij hun bent aangesloten of dat je nieuw bent. Er zijn regels opgesteld voor alle presentaties in de toekomst. Denk aan het financiële plaatje of wanneer jij hem afzegd. Controleer van te voren de regels van de organisatie! 

 

Wil je nog meer tips voor het geven van je presentatie? Download dan het gratis boek met 25 presentatietips.

Presenteren met een powerpoint presentatie op een familiefeest

6. Met normen en waarden spreekt

De organisatie verwacht (zonder het bewust te benoemen) dat je spreekt met wederzijds respect. Is dit er niet? Dan zal het goed kunnen dat dit je eenmalige presentatie daar zal zijn. 

 

7. Op tijd aanwezig bent

De organisatie wil dat je vroegtijdig aanwezig bent. Zo kun jij eventuele controles uitvoeren en nog even ontspannen voor je presentatie. Tevens kun je ook op je gemak jezelf voorstellen aan het team van de netwerkbijeenkomst.

 

8. Promotie

De organisatie gaat voor jou promotie maken, maar verwacht ook dat jij promotie voor hen terug maakt. Dit kan zijn door hun berichten te delen, of gewoon een persbericht deelt op Social Media dat jij een presentatie gaat geven.

 

9. Inspelen op de verwachtingen van de organisatie

De organisatie verwacht natuurlijk dat je op deze 8 punten inspeelt. Tevens is het ook van belang dat je gerichte vragen gaat stellen naar hun eigen verwachtingspatroon tijdens de presentatie.

Met de 9 punten kun jij je presentatie zo maken dat de organisatie op voorbaat al helemaal blij met je is. Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen presenteren aan jouw doelgroep?

Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden. Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>>

 

Aan welk punt had jij van te voren nooit over nagedacht??

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *