5 Belangrijke ingrediënten om overtuigend te spreken

Overtuigend presenteren - Echt Presenteren

5 Belangrijke ingrediënten om overtuigend te spreken

Sprekers willen graag overtuigend overkomen op het publiek. Dit is altijd makkelijker gezegd dan gedaan! Hoe kom je nou overtuigend over? Dit is een vraag die mij vaak word gesteld. Vandaar dat ik het hoog tijd vond om hier een blog over te schrijven. 

Video - Jezelf overtuigend presenteren

5 Presentatie tips

1.  Maak oogcontact

Maak bewust oogcontact met het publiek. Kijk eens naar de rechterkant, linkerkant en natuurlijk ook naar de personen die in het midden zitten. Het zelfde geldt voor de voorste tot de achterste rij. Verdeel echt je aandacht aan iedereen, zodat er verbinding tussen jou het publiek ontstaat. Zo geef je vertrouwen, waardoor zij jou eerder gaan geloven. 

2.  Neem de leiding

Twijfel niet, maar zet door! Jij hebt je eigen presentatie gemaakt en daarvoor komen zij. Ga niet treuzelen, maar begin met spreken. Hou ook de leiding tijdens het vragen stellen. Dit is meestal het moeilijkste gedeelte om de leiding vast te houden.

Overtuigend presenteren - Martiena de Graaf

3.  Maak het persoonlijk

Het publiek wil graag de persoon achter de spreker zien. Waarom hou jij van het product? Wat heb jij met het onderwerp? Je kunt hierdoor je passie laten zien. Door jouw eigen passie, laat je jouw eigen enthousiasme zien.

4.  Sta volledig achter je product

Als je ergens over twijfelt, dan ziet het publiek dit meteen. Ze gaan jouw vervolgens niet vertrouwen, laat staan dat ze naar je gaan luisteren. Twijfel niet, maar vertel jouw eigen verhaal.

Wil je nog meer tips voor het geven van je presentatie?
Download dan het gratis boek met 25 presentatietips.

5.  Profileer jezelf als expert

Als spreker ben jij de expert over jouw onderwerp, waar jij over presenteert. Wij kunnen alleen jouw geloven, wanneer jij jezelf gelooft. Zet alle twijfels aan de kant en haal alle reusachtige beren van je weg en ga schitteren als dé ondernemende expert.

Door deze ingrediënten te gebruiken kom je overtuigend en zelfverzekerd over op het publiek. Ben je ook benieuwd naar jouw eigen presentatievaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf?

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen presenteren aan jouw doelgroep? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden

Welke van deze punten worstel jij nog mee?

Martiena - PresentatieCoach bij Echt Presenteren

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *