Pitch presenteren met De E.C.H.T. Methode

pitch perfect

Pitch tips verpakt in
De E.C.H.T. Methode

Iedereen kan pitchen, jij ook! Het enige wat je hiervoor wel nodig hebt is een duidelijke tekst die jouw pitch vormt. Als je deze nog niet hebt, is dit zeker een aanrader, om deze op korte termijn te formuleren. Zo kun jij voortaan op elk willekeurig moment jezelf voorstellen.

Ben jij trouwens al bekend met de E.C.H.T. methode?
Dit is de methode die ik inzet tijdens mijn coaching sessie en de trainingen die ik geef aan ondernemers. Door het toepassen van deze methode, kun je echt zoals je zelf bent, jezelf daadwerkelijk presenteren. In dit artikel ga ik je tussendoor meer vertellen over mijn methode en daar toepasselijke tips bij geven.

 E = Echtheid

Iedereen is zenuwachtig

98% van de andere ondernemers die op hun beurt staan te wachten zijn (on)bewust ook zenuwachtig. Ook al ken ik mijn pitch ontzettend goed, ook ik blijf zenuwachtig. Dit is overigens heel normaal want je bent en blijft een mens van vlees en bloed. Gewoon de trillingen even accepteren en rustig aan je pitch beginnen.

Geloof in je 'eigen' kunnen

Wanneer jij echt in jezelf gelooft, gaat jouw doelgroep ook in je geloven. Het is namelijk zo, dat je geloofwaardigheid parallel loopt met je zelfvertrouwen. Vandaar dat het zeker een belangrijke tip is om echt eens een vergrootglas te leggen op je eigen kunnen, waardoor je meer zelfvertrouwen gaat krijgen.

Wil jij jezelf op meer dan 30+ plaatsen voorstellen op de online web? Dit omdat je dan direct een sterke eerste indruk afgeeft, dat je duidelijk bent over wie je bent, wat je doet en wie je verder helpt?

Vraag dan nu deze gratis checklist aan.

Jezelf voorstellen checklist

C = Contact maken

Maak oogcontact

Er zijn genoeg ondernemers die juist naar beneden of naar de zijkanten kijken. Maak hierin het verschil en ga tijdens het uitspreken van je pitch oprecht oogcontact maken met de aanwezigen. Laat zien dat je een ondernemende expert bent en ga schitteren!

Maak ze nieuwsgierig

Vertel gewoon wie jij bent en wat je kan! Laat de aanwezigen vervolgens nieuwsgierig worden naar meer. Dit is meteen een mooie opener voor de ander om met jou een gesprek te starten.

H = Houding

Lage ademhaling

Jaa, jij bent de volgende die aan de beurt is, maar alleen met je té druk maken ga je niet beter presenteren. Probeer daarom vooraf een aantal keren diep in-en-uit te ademen. Hoe lager jouw adem is, hoe minder snel je gaat struikelen over je eigen woorden.

Ga ontspannen staan

Laat je zenuwen niet de overhand krijgen en probeer zo ontspannen mogelijk te staan. Je hoofd naar voren, schouders naar beneden, je rug recht, knieën van het slot en je voetzolen op de grond.

pitch perfect

T = Tekst delen

Ken je pitch

Niets is zo vervelend als niet voorbereid te zijn, als je jezelf moet presenteren Ken daarom altijd je pitch uit het hoofd. Zo kun jij op elk moment van de dag altijd jezelf voorstellen. Vertel wie je bent, wat je doet, wie je helpt en welke oplossing jij hebt voor je klant.

Start in stilte

Ga niet meteen starten nadat je voorganger gestopt is. Start op je eigen moment, iets daarna. Zo kunnen de ogen van de anderen zich op jou richten. Pak echt jouw moment.

Ook jij kan een pitch geven zoals jezelf echt bent. Vertrouw in je eigen kunnen en laat zien wat jij aan je klanten te bieden hebt. 

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het ontwikkelen van je eigen pitch?
Tijdens de Pitch 5-daagse ga ik jou hiermee verder helpen. Als jij gelooft en vertrouwd in je eigen pitch, dan pas kun je hem succesvol delen. Je kunt direct beginnen met deze cursus Doe je ook mee?


Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Jezelf pitchen: de voordelen + presentatie tips
Showkaartjes gebruiken tijdens je presentatie
Een foutje tijdens je presentatie… 5 tips
Jezelf voorstellen als ondernemer? Leer Pitchen!
Presenteren in een rolstoel, hoe doe je dat?
Zo maak je een goede eerste indruk als spreker
Zet je stem optimaal in!
Hoofdreden waarom jij video’s wilt opnemen is….? Waarom wil jij starten?
Maak altijd een videodoel voor je video!

Pitch 5-Daagse Cursus

Je kunt vandaag al beginnen..!

Kun jij op ieder moment jezelf voorstellen, deel jij essentiële kernmerken over jezelf en je bedrijf, maak je ze nieuwsgierig naar meer?

In deze 5-daagse pitch cursus ga ik samen met jou aan de slag om een succesvolle pitch te formuleren die je zowel verbaal als schriftelijk kunt inzetten om nieuwe klanten voor je bedrijf te werven. Ook jij kunt jezelf comfortabel en gemakkelijk pitchen tijdens je presentatie op een podium, in een video en/of podcast aflevering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *