Jezelf pitchen tijdens een presentatie

Pitchen

Hoe pitch je jezelf tijdens een presentatie?

Tijdens een presentatie is het altijd goed om jezelf kort en krachtig voor te stellen. Dit kun je doen door middel van de elevator pitch-formulering. In deze blog leg ik je de pitch formule uit en hoe jij deze kunt toepassen in je presentatie.

Video: Jezelf voorstellen

Pitch

Als je gaat pitchen is het de bedoeling dat je dit altijd kort en krachtig doet. ‘Stel jezelf voor dat je in de lift stapt en een belangrijk persoon vraagt aan je: ‘wat doe je voor werk?’ De lift vertrekt naar de volgende verdieping en jouw tijd begint te lopen. Vóórdat jouw lift op de juiste verdieping aankomt, moet de persoon in kwestie al het belangrijke van jou te weten zijn gekomen. Je weet nooit wat zijn netwerk voor jou kan betekenen of waarmee jij hem kan verder helpen.

Pitchformulering

1. Wat is de naam van jou en je onderneming?

 

2. Wat is jouw expertise vak?

 

3. Welke doelgroep help jij?

 

4. Waarmee help jij je doelgroep?

 

5. Wat veranderd er voor je klanten?

Martiena de Graaf

Martiena de Graaf

Met de vragen op de antwoorden kun jij jouw concrete tekst over jezelf gaan maken. Ik ben zo vrij geweest om mijn eigen voorbeeld hieronder te plaatsen, zodat je een idee hebt waarover ik het heb.

 

Mijn voorbeeld:

Mijn naam is Martiena de Graaf, als presentatiecoach help ik ondernemers met het verbeteren van hun presentatievaardigheden, zodat jij als ondernemer voortaan met plezier en zelfvertrouwen kunt presenteren.

Het is altijd verstandig om ten alle tijden je pitch klaar te hebben. Je kunt pitchen tijdens je presentatie, maar ook in de supermarkt, bij de bakker of tijdens een netwerkbijeenkomst. Dit is dan niet aan een groot publiek, maar wel iemand die prima in je publiek had kunnen zitten.

 

Ben je ook benieuwd naar jouw eigen presentatievaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden. Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>>

 

Hoe ziet jouw pitch eruit?

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *