Presenteren met een microfoon! 

Wanneer jij met een microfoon gaat werken, denk bijvoorbeeld aan een presentatie op het podium, in een video of podcast. In alle drie de gevallen kun jij een microfoon inzetten om jezelf beter verstaanbaar te maken voor het publiek.

Ik kan je dit van harte aanbevelen, omdat het voor het publiek prettiger is om naar te luisteren. Je doet ze, als het ware, een plezier omdat ze hierdoor minder moeite hoeven te doen om je te verstaan. Ook kom je hiermee professioneler over.

Hoe presenteer je met een microfoon? Wat zijn de bekendste aandachtspunten waar je absoluut rekening mee moet houden? Hoe moet je spreken in de microfoon?

Martiena - PresentatieCoach bij Echt Presenteren

Wist je dat alles, wat met je stem te maken heeft, hoorbaar is door de microfoon? Denk aan je ademhaling, een kuchje of het schrapen van je keel. Vandaar dat het goed is om duidelijk te articuleren, een lage ademhaling te hebben en je stem van te voren op te warmen. Hierdoor kan je het struikelen over je eigen woorden, vervelende kuchjes en het schrapen minimaliseren.

In deze aflevering ga ik je ervan overtuigen, dat je voortaan tijdens elke presentatie een microfoon gaat gebruiken. Ook deel ik nog meer handige tips met je. Benieuwd naar deze microfoontips?

LUISTER NU NAAR MIJN NIEUWE PODCAST:
'Presenteren met een microfoon'

Jezelf presenteren zoals je echt bent...

Wil jij meer leren over je eigen manier van presenteren? Kun jij wel een persoonlijke boost gebruiken? Dan is de training: aan de slag met jouw presentatievaardigheden, helemaal iets voor jou.

In twee weken tijd ga jij je bewust worden over de manier waarop jij jezelf presenteert.

De training is opgedeeld in twee ochtenden die je in groepsverband gaat volgen. In de tussenliggende dagen krijg je video’s waarin ik samen met jou, de oefeningen ga doen.

Copyright © 2021, Echt Pesenteren    I   Algemene Voorwaarden    I  Privacy policy