PowerPoint, Flip-Over of je Whiteboard voorbereiden voor je presentatie

Visuele Hulpmiddelen

Je hulpmiddel voorbereiden!

Het is altijd handig om vroeg op locatie aanwezig te zijn. Dan kan je alles op je gemak installeren en checken. Het checken van bepaalde punten is het belangrijkste op locatie vóórdat de presentatie begint, zodat je hulpmiddel geen afleidende factor worden tijdens de presentatie. Tevens werken alle apparaten anders op andere locaties. In deze blog ga ik de PowerPoint, Flip-Over en het whiteboard behandelen.

 

Van te voren is het wel belangrijk dat je contact hebt gehad met de organisatie, zodat je weet welke hulpmiddel je kunt gebruiken.

>> Check of het beeld klopt en dat hij niet wazig, te klein/ groot of maar voor de helft te zien is voor het publiek.

>> Heb je muziek in de PowerPoint bewerkt? Check dan ook het volume, zodat iedereen het filmpje kan verstaan.

>> Heb je een filmpje van YouTube erin bewerkt, check dan of je goede wifi hebt. Hou sowieso rekening met reclame die je helaas vaak hebt met YouTube. Dit kan een grote afleidende factor zijn. Je kan beter het filmpje van YouTube downloaden en dan in de PowerPoint bewerken.

>> Oefen een keer met doorklikken. Zo weet je goed hoe het werkt en kan je daar beter op aansluiten tijdens de presentatie.

Presenteren met een powerpoint presentatie op een familiefeest

Martiena de Graaf

>> Check of de stiften het doen op locatie of pak anders je eigen stiften. Het is handig om naar elke locatie je eigen stiften mee te nemen.

>> Met de flip-over kan tijdens de voorbereiding al op alle papieren belangrijke punten schrijven, zodat je dat niet meer hoeft te doen tijdens de presentatie. Als je dan de eerste papier welkom of gewoon leeg houdt, dan ziet het publiek niet meteen de inleiding of iets anders van de presentatie. Onthoud wel wat je hebt opgeschreven, zodat je niet al iets vertelt wat later op papier staat.

>> Schrijf steekwoorden op en geen hele zinnen! Presenteer aan de punten de inhoudt hiervan.

Presenteren met een flip-over

Martiena de Graaf

>> Check dat op alle stiften Whiteboard marker staat. Staat het er niet op? Dan is het NIET de bedoeling dat je daar mee schrijft op een Whiteboard. Je krijgt dit er namelijk niet makkelijk af tijdens de presentatie. Heb je dit toch per ongeluk gedaan dan kan je met een Whiteboard stift over het geschreven stuk schrijven en dan wis je het uit. Goude tip!

>> Controleer de stiften of de stiften speciaal voor de Whiteboard zijn en ook of deze het daadwerkelijk doen. Hoe beter ze van kleur zijn, hoe beter het publiek jouw teksten kan lezen. 

>> Check of er een schoonmaakborstel is die tevens ook schoon is. Je kan zo gemakkelijk tijdens de presentatie het bord schoonmaken. Is deze er niet, regel dan een schone theedoek. Deze maakt ook prima schoon.

Dit zijn de algemene tips voor hulpmiddelen op locatie. Daarnaast heeft natuurlijk elke locatie andere punten waarmee je het beste rekening houdt. Download de presentatie checklist voor nog meer tips die je vooraf heb moeten controleren.

 

Ben je ook benieuwd naar jouw eigen presentatievaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden. Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>>

 

Welke hulpmiddel zou jij gebruiken tijdens een presentatie?

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *