De Kop-Romp-Staart Methode

De methode die structuur brengt in de presentatie inhoud

Presentatie maken

Wat goed, jij wilt je verdiepen in De Kop-Romp-Staart Methode. Heel goed want deze methode gaat je verder helpen met het aanbrengen en vasthouden van de structuur gedurende je presentatie. Menig sprekers vergeten vaak een rode draad te spannen in hun verhaal. Hierdoor worden ze chaotisch, vergeten ze de volgende stap en verliest het publiek de aandacht. Zonde, want deze punten zijn eenvoudig te voorkomen met De Kop-Romp-Staart Methode.

Daarnaast is deze methode ook te gebruiken voor elke presentatievorm die jij gaat inzetten voor je bedrijf. Denk zowel aan het presenteren in een video, het inspreken van je podcast en het schrijven van je artikels. Als je eenmaal deze methode van binnen-en-van-buiten kent, kun je hem op elk moment gaan inzetten.

Kun je wel wat meer tips & tricks hierover gebruiken? Dan ben je op de juiste pagina beland. Hier kun je namelijk meerdere artikelen, video's en podcast afleveringen vol presentatie tips vinden.

Veel lees, kijk en luister plezier.

Lees een presentatie artikel

meer weten over jezelf echt presenteren?

Direct meer weten over jezelf presenteren? Download dan hieronder het gratis e-book met daarin maar liefst 25 presentatietips voor het presenteren op een podium, tijdens je video en/of podcast opname.

Vul je naam en e-mail adres in en het e-book zit binnen een paar minuten in je postvak.

E-book

Bekijk een video met tips

Jezelf presenteren zoals je echt bent...

Wil jij meer leren over je eigen manier van presenteren? Kun jij wel een persoonlijke boost gebruiken? Dan is de training: aan de slag met jouw presentatievaardigheden, helemaal iets voor jou.

In twee weken tijd ga jij je bewust worden over de manier waarop jij jezelf presenteert.

De training is opgedeeld in twee ochtenden die je in groepsverband gaat volgen. In de tussenliggende dagen krijg je video’s waarin ik samen met jou, de oefeningen ga doen.

Beluister een podcast aflevering

Interessante online trainingen...

Presenteren met zelfvertrouwen
Overwin je videovrees
Profileren als expert

De voordelen van De Kop-Romp-Staart Methode:

  • De methode is zowel spreker als publieksvriendelijk omdat hij van onderdeel naar onderdeel gaat. De stappen hierin zijn zo duidelijk dat je op elk moment weet waar je bent en waar je naartoe gaat.
  • Tijdens de voorbereiding en het maken van je presentatie heb je een duidelijk stappenplan voor ogen. Zo kun je de inhoud gericht en zo efficiënt mogelijk maken.
  • Met deze opbouw neem je het publiek mee in je verhaal, waardoor ze zich actief betrokken voelen. Je maakt ze echt nieuwsgierig naar meer waardevolle informatie.

Presentatie Community:

van bescheiden naar zelfverzekerd presenteren

Last but not least! Graag nodig ik je van harte uit om deel te nemen aan de Presentatie Community, van bescheiden naar zelfverzekerd presenteren. Wekelijks ga ik je inspireren, informeren en motiveren op het gebied van jezelf presenteren zowel off- als online.

Copyright © 2021, Echt Presenteren   I     Algemene Voorwaarden     I    Privacy verklaring     |     Cookie beleid