5 Voordelen om te presenteren op een netwerkbijeenkomst

netwerkbijeenkomst

Presenteren op een netwerkbijeenkomst 

Presenteren op een netwerk-bijeenkomst

Kan jij wel wat meer zichtbaarheid gebruiken voor je bedrijf? Dan heb ik een fantastisch idee voor je: Ga presenteren op een netwerkbijeenkomst bij jou in de buurt. Door jouw presentatie ga jij nieuwe mensen leren kennen, die heel goed in jouw doelgroep kunnen zitten. Daarnaast zijn er nog meer voordelen en deze wil ik graag aan jou delen door middel van dit artikel.

Ben jij trouwens al bekend met de E.C.H.T. methode?
Dit is de methode die ik inzet tijdens mijn coaching sessie en de trainingen die ik geef aan ondernemers. Door het toepassen van deze methode, kun je echt zoals je zelf bent, jezelf daadwerkelijk presenteren. In dit artikel ga ik je tussendoor meer vertellen over mijn methode en daar toepasselijke tips bij geven.

  • Wil je liever dit artikel beluisteren?

  • Wil je liever dit artikel beluisteren? 

Video - Presenteren op een netwerkbijeenkomst

5 Voordelen

1. Naamsbekendheid creëren

Je geeft je doelgroep de mogelijkheid om het gezicht achter jouw bedrijf te leren kennen. Ze willen immers jou, de deskundige beter leren kennen, voordat ze daadwerkelijk klant bij jou gaan worden. Door jouw presentatie gaan ze ook beter jou en je bedrijfsnaam onthouden.

E = Echt presenteren zoals je bent

Als je meteen een goede indruk wilt geven aan het publiek is het wel verstandig om echt als jezelf te presenteren. Zij willen namelijk liever de echte expert van jouw vakgebied ontmoeten, dan een ondernemender die deze rol speelt.

2. Nieuwe klanten aanwerven

Door je gegeven presentatie, kun je met nieuwe potentiële klanten in contact komen. Tevens is het meteen een mooie opening om een gesprek met jou te beginnen. Wanneer ze met je in gesprek willen kunnen zij meteen andere brandende vragen aan je stellen of onduidelijkheden oplossen.

Ook al krijg je niet de gewenste respons meteen na je presentatie, dat betekent niet dat je het publiek niet aan het denken hebt gezet. Er zitten altijd meer ‘onbewuste’ mensen in de zaal die jou en je vak nog niet kennen dan andersom. Geef hun echt de tijd om jou beter te leren kennen en hun eigen problemen onder ogen te zien.

C = Maak voldoende contact met het publiek

Als je nieuwe klanten wilt werven, dan is het goed om de presentatie te maken die draait om jouw doelgroep. Zet hun echt centraal, zodat zij zich meer betrokken voelen. Dit kun je al doen door een goed onderwerp te kiezen en tijdens je presentatie echt oogcontact te maken.

netwerkbijeenkomst

3. Je eigen netwerk vergroten

Op deze manier gaan ook andere ondernemers jou leren kennen. Ze gaan meteen bedenken of ze ook iets aan jou kunnen hebben. Naast dat ze eventueel je klant kunnen worden, willen ze er ook zelf iets uit gaan halen. Hebben ze bijvoorbeeld iets aan jouw netwerk? Doordat je nieuwe ondernemers leert kennen, kan je hen ook introduceren aan ondernemers in je netwerk.

Het leuke is dat zij onbewust ook ambassadeurs van jouw bedrijf kunnen worden. Als zij binnenkort met iemand spreken die jou hulp goed kan gebruiken, dan zullen zij eerder jou aanraden dan iemand die ze nog nooit gezien hebben. Hierdoor kun je achteraf altijd nog nieuwe klanten krijgen door deze specifieke presentatie.

H = Wees bewust over de houding van je lichaam

Wist je dat je non-verbale communicatie zijn eigen verhaal vertelt aan het publiek? Dit kan zowel tijdens een presentatie, als in een gesprek. Als jij bijvoorbeeld onderuitgezakt staat, met je armen over elkaar of je handen in je zakken, dan zegt dit iets tegen je gesprekspartner(s). Probeer je hier echt bewust van te worden, zodat dit je niet tegen gaat werken.

4. Samenwerkmogelijkheden

Er kan iemand in de zaal zitten die een samenwerking met jou en je onderneming wil aangaan. Liggen jullie in elkaars verlengde? Ideaal, dan kunnen jullie wellicht elkaar gaan versterken. Hoe gaaf zou het zijn, als de presentatie dit jou kan opleveren? Deze persoon kent immers ook genoeg andere mensen, waardoor jij weer kans maakt om nieuwe potentiële klanten te werven.

Een mooi eigen voorbeeld is; als presentatiecoach werk ik samen met Corina van Virtual Focus.

Zij is een echte PowerPoint Queen en helpt ook ondernemers met zowel hun PowerPoint Presentatie als het vormgeven van hun social media berichten.  Bij ons hebben de beide ondernemingen voordelen aan elkaar. Ook voor jou zijn er ondernemingen die in het verlengde van jouw business liggen.

T = De tekst helder overbrengen

Als jij je presentatie aan het geven bent is het goed om je tekst in te zetten om je boodschap en kennis te delen. Het is zeker handig voor zowel het publiek als voor jou als spreker om een duidelijke structuur aan te houden. Door bijvoorbeeld het toepassen van De Kop-Romp-Staart Methode kun je echt gaan bouwen en vertrouwen op je inhoud.

5. Open gesprek

Dankzij jouw presentatie kun je ook makkelijker in gesprek komen met andere ondernemers. Zij kunnen nieuwsgierig worden naar jou, je onderneming of product. Maak het publiek nieuwsgierig, waardoor ze met je in gesprek willen.

Tijdens dit gesprek hoeft het niet perse over jou te gaan, maar hoor deze persoon uit waarmee jij hem allemaal verder kunt helpen!

Wees E.C.H.T. in het hier en nu

Als jij in gesprek gaat, wees dan ook echt in gesprek met deze persoon. Als jij bijvoorbeeld vaak om je heen kijkt en geen vragen stelt, voelt je gesprekspartner zich niet gewenst in jullie gesprek. Zonde! Voorkom dit en maak echt even tijd voor de ander.

Krijg je het aanbod om te presenteren op een netwerkbijeenkomst? Absoluut doen! Dit heeft alleen maar leuke en positieve voordelen voor jezelf als organisatie.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het ontwikkelen van je eigen pitch?
Tijdens de Pitch 5-daagse ga ik jou hiermee verder helpen. Als jij gelooft en vertrouwd in je eigen pitch, dan pas kun je hem succesvol delen. Je kunt direct beginnen met deze cursus Doe je ook mee?

Ga je binnenkort een presentatie geven?

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Pitch 5-Daagse Cursus

Je kunt vandaag al beginnen..!

Kun jij op ieder moment jezelf voorstellen, deel jij essentiële kernmerken over jezelf en je bedrijf, maak je ze nieuwsgierig naar meer?

In deze 5-daagse pitch cursus ga ik samen met jou aan de slag om een succesvolle pitch te formuleren die je zowel verbaal als schriftelijk kunt inzetten om nieuwe klanten voor je bedrijf te werven. Ook jij kunt jezelf comfortabel en gemakkelijk pitchen tijdens je presentatie op een podium, in een video en/of podcast aflevering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *