Maak het publiek nieuwsgierig naar jouw presentatie

Publiek nieuwsgierig maken - Echt Presenteren

Hoe maak je het publiek nieuwsgierig naar je inhoud?

De vraag over nieuwsgierig maken wordt vaak aan mij als presentatiecoach gesteld. We willen dit als spreker allemaal, we weten alleen niet hoe of wat je moet doen. Dit is ook de reden waarom ik hier graag op in ga tijdens deze blog.

Video - Zet het publiek centraal tijdens je presentatie

7 Presentatie tips

1. Maak gebruik van structuur

Wanneer je De Kop-Romp-Staart Methode verwerkt in je presentatie kun je met gemak je informatie gaan verdelen over de onderdelen van de methode. Zo krijg je een goede opbouw en maak je ze al voor 80% nieuwsgierig.

2. Maak gebruik van een sterke en verrassende inleiding

Begin de presentatie meteen op een verrassende manier, zodat je direct kunt starten met volle aandacht. Zo willen ze in één keer meteen meer over jou, je onderwerp en je onderneming weten. Wie weet kun jij ze namelijk helpen met hun probleem over jouw expertise vak.

3. Vertel wat je voor hen kan betekenen

Wees duidelijk in het voorstellen van jezelf. Zij weten (on)bewust meteen of jij iets voor hen kan betekenen. Is dit een ja? Dan spitsen zij hun oren en gaan ze een andere houding aannemen.

Wil je nog meer tips voor het geven van je presentatie?
Download dan het gratis boek met 25 presentatietips.

Publiek nieuwsgierig maken

4. Benoem de programma punten

Vertel in een kleine opsomming waar je naar toe gaat in deze presentatie. Zo kunnen zij hun verwachtingen ten goede gaan aanpassen. Wees kort en duidelijk, dan willen zij vanzelf meer van je horen.

5. Neem ze mee met jouw verhaal

Het publiek is vaak uit zichzelf al nieuwsgierig naar wat jij gemeen met hun hebt. Hoe ben je met het onderwerp in aanraking gekomen?

6. Let op je tempo

Vaak worden we als spreker langdradig, hierdoor verliezen wij helaas de aandacht van het publiek. De nieuwsgierigheid van hen zal vanzelf gaan dalen. Vandaar dat je goed gebruik moet maken van je tempo. Hiermee bedoel ik niet je spreektempo! 

7. Warm maken voor je product

Wanneer ze je hele presentatie hebben aangehoord, zijn ze klaar voor het volgende onderdeel. Ze willen weten wat voor producten je hebt om hun verder te helpen. Vanaf dan kun je de oplossing gaan bieden voor hun probleem.

Met deze 7 tips te verwerken in je presentatie ga je ze zeker meenemen in je verhaal. Ze willen steeds meer en meer van je horen. Zorg er in ieder geval voor dat het publiek weet dat jij het beste met hun voor hebt.

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen presenteren aan jouw doelgroep? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Maak het publiek nieuwsgierig naar jouw presentatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *