7 voordelen om nu te starten met presenteren

Start nu met presenteren

Twijfel je nog of je wilt presenteren op een netwerkbijeenkomst, LIVE uitzending of een Webinar? Je kan veel taken uitbesteden, maar persoonlijk vind ik dat je jouw eigen bedrijf ‘echt zelf moet presenteren’. Gun jezelf meer zichtbaarheid en laat die nieuwe potentiële klanten maar komen. Hierbij geef ik je graag 7 voordelen om dit juist wél te doen. Laat jezelf, je onderneming en je product zien aan jouw ideale klant.

De 7 voordelen

1. Naamsbekendheid

Door jezelf, je onderneming en product te laten zien aan je doelgroep, creëer je naamsbekendheid. De mensen die jou nodig hebben, gaan jou via deze manier beter leren kennen.

 

2. Jezelf profileren als expert

Wanneer jij een presentatie gaat geven, leren mensen jou als expert kennen. Het gevolg hierop is dat mensen nu eerder naar jou gaan komen, aangezien ze van jou kunnen bijleren. Jij bent tenslotte de expert! Lees ook: Waar ben jij expert in?

 

3. Zichtbaarheid

Je kunt door in het openbaar te spreken, jezelf meer in ‘the spotlight’ zetten. Het publiek leert zo beter de persoon achter het bedrijf te kennen.

 

4. Informatie delen

Als expert heb jij de oplossingen voor de problemen van jouw doelgroep. Hierdoor kun je de belangrijke informatie met hun delen. Dit heeft meteen meer voordelen voor de opsomming van 1 t/m 3.

 

5. Product introduceren

Heb je een nieuw product of kent het publiek jouw product(en) nog niet? Dan is het een goed moment om hem te introduceren. Maak er dan echt een mooi moment van zodat je de mensen hierover echt nieuwsgierig maakt.

Martiena de Graaf

6. Product demonstreren 

Een mooie aanvulling is ook een demonstratie maken van je product. Hierin vertel je, maar laat je vooral de oplossing zien van jouw product. Dit geeft jouw doelgroep een goed beeld waarom ze juist jouw product nodig hebben.

 

7. Netwerk vergroten

Het is altijd goed om je netwerk uit te breiden. Als je met een ondernemer aan het praten bent die niet zo zeer jouw product nodig heeft, kent hij/zij wellicht wél jouw ideale klant. Je eigen stem komt verder door jouw netwerk!

Oftewel laat jezelf zien, want er zijn meer voordelen dan nadelen om een presentatie te geven. Iedereen kan leren presenteren, jij ook! 

 

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen presenteren aan jouw doelgroep? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden. 
Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>>

 

 

Door welk punt ben je nu overtuigd geraakt om wel binnenkort een presentatie te houden?

 

 

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *