Bekijk deze video!

De Kop-Romp-Staart Methode

De Kop-Romp-Staart Methode is een makkelijke manier om een gestructureerde presentatie te maken en te geven. Elk onderdeel Kop - Romp - Staart staat op zichzelf en is weer gesplitst over meerdere onderdelen. 

Deze methode is ideaal omdat hij vloeiend overgaat in het volgende onderdeel. Het is van belang dat je elk onderdeel met goede energie begint. Hierdoor behoud je de aandacht van het publiek. Wanneer jij alle onderdelen hebt gemaakt kun je deze met gemak achter elkaar plakken, hierdoor maak jij een succesvolle presentatie.

 

  • De Kop
  • De romp
  • De staart

verrassende opening

Start je presentatie met een spontane en energieke inleiding. Het publiek wordt hierdoor positief verrast, waardoor ze gestimuleerd wordt om aandachtig naar je te luisteren. Je maakt ze nieuwsgierig naar meer!

jezelf voorstellen

Introduceer jezelf kort en laat weten wat je expertise en je vak is. Leg het er niet te dik bovenop, want dat zal het publiek je niet in dank afnemen. Het publiek is er immers voor zichzelf dus stel hen dan ook centraal. 

programma delen

Deel je doel en het onderwerp van je inhoud met het publiek. Zo weten zij meteen wat ze precies van jou kunnen verwachten. Vermeldt ook de duur van je presentatie. Zo kunnen zij hun spanningsboog hierop aanpassen.

'Ook jij kan een waanzinnige presentatie maken met De Kop-Romp-Staart Methode!'

Martiena de Graaf - Presentatiecoach - Echt Presenteren

Succes en vooral veel plezier!


Met een sprekende groet,


Martiena de Graaf - Presentatiecoach - Echt Presenteren

Ook comfortabel en met zelfvertrouwen presenteren?

Je kan veel taken uitbesteden, maar persoonlijk vind ik dat je jouw eigen bedrijf ‘echt zelf moet presenteren’. Gun jezelf meer zichtbaarheid en laat die nieuwe potentiële klanten maar komen!


Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen presenteren aan jouw doelgroep? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden.