Hoe begin je

een video opname?

Wist je dat de inleiding van je video de kans vergroot dat jouw kijkers daadwerkelijk je video blijven kijken?

Tijdens de eerste paar seconden krijg jij de tijd om de kijkers voor je te winnen, door ze te overtuigen van het onderwerp en nieuwsgierig te maken naar meer. Hierdoor vergroot je de kans dat ze tot het einde blijven kijken. Als je dit percentage wil vergroten, dan is het verstandig om je video op een verrassende manier te beginnen. Denk bijvoorbeeld aan, een open vraag, een stelling of een verhaal die past bij het onderwerp.

De voordelen om op een verrassende manier je video te starten zijn:

  • Je verrast de kijkers, waardoor ze direct het gevoel krijgen dat je meent wat je zegt en dat je niet als het ware ‘gebakken lucht’ aan het verkopen bent.
  • Je kunt de kijkers door deze opbouw gemakkelijker meenemen in jouw verhaal, aangezien zij nieuwsgierig naar meer worden.
  • Je legt de focus op het onderwerp, omdat je direct een brug maakt naar de inhoud. Zonder dat je onnodige toevoegingen hoeft te doen, waar de kijkers eigenlijk niets aan hebben.
  • Je maakt je video kijkersvriendelijk, want de verrassende inleiding doe je speciaal voor de kijkers. Vervolgens kun jij jezelf in maximaal 7 woorden voorstellen en dan overschakelen naar de inhoud. Alles draait vervolgens om de kijkers.

Alleen wat is nu precies een ‘verrassende opening’, welke manieren zijn er allemaal en hoe kun je deze het beste inzetten? Hierover heb ik een nieuwe video voor je opgenomen.

Bekijk onderstaande video, waarin ik meer informatie hierover met je ga delen.

Jezelf presenteren zoals je echt bent...

Wil jij meer leren over je eigen manier van presenteren? Kun jij wel een persoonlijke boost gebruiken? Dan is de training: aan de slag met jouw presentatievaardigheden, helemaal iets voor jou.

In twee weken tijd ga jij je bewust worden over de manier waarop jij jezelf presenteert.

De training is opgedeeld in twee ochtenden die je in groepsverband gaat volgen. In de tussenliggende dagen krijg je video’s waarin ik samen met jou, de oefeningen ga doen.

Copyright © 2021, Echt Pesenteren    I   Algemene Voorwaarden    I  Privacy policy