Wist je dat de inleiding van je video de kans vergroot dat jouw kijkers daadwerkelijk je video blijven kijken?

Tijdens de eerste paar seconden krijg jij de tijd om de kijkers voor je te winnen, door ze te overtuigen van het onderwerp en nieuwsgierig te maken naar meer. Hierdoor vergroot je de kans dat ze tot het einde blijven kijken. Als je dit percentage wil vergroten, dan is het verstandig om je video op een verrassende manier te beginnen. Denk bijvoorbeeld aan, een open vraag, een stelling of een verhaal die past bij het onderwerp.

DE VOORDELEN OM OP EEN VERRASSENDE MANIER JE VIDEO TE STARTEN ZIJN:

  • Je verrast de kijkers, waardoor ze direct het gevoel krijgen dat je meent wat je zegt en dat je niet als het ware ‘gebakken lucht’ aan het verkopen bent.
  • Je kunt de kijkers door deze opbouw gemakkelijker meenemen in jouw verhaal, aangezien zij nieuwsgierig naar meer worden.
  • Je legt de focus op het onderwerp, omdat je direct een brug maakt naar de inhoud. Zonder dat je onnodige toevoegingen hoeft te doen, waar de kijkers eigenlijk niets aan hebben.
  • Je maakt je video kijkersvriendelijk, want de verrassende inleiding doe je speciaal voor de kijkers. Vervolgens kun jij jezelf in maximaal 7 woorden voorstellen en dan overschakelen naar de inhoud. Alles draait vervolgens om de kijkers.

Alleen wat is nu precies een ‘verrassende opening’, welke manieren zijn er allemaal en hoe kun je deze het beste inzetten? Hierover heb ik een nieuwe video voor je opgenomen. Bekijk onderstaande video, waarin ik meer informatie hierover met je ga delen.

Wil jij succesvolle video's voor je bedrijf maken, waarmee je leert door over je expertise te spreken hoe je nieuwe klanten kunt binnenhalen? Dan is de online video academy met de diverse video trainingen van videovrees, overtuigend presenteren tot videomarketing helemaal iets voor jou. Ik ben benieuwd naar meer informatie >>

Martiena de Graaf

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Martiena

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Martiena de Graaf

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Martiena

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>