Bekijk deze video!

Interactie voordelen

Wil jij met het publiek in gesprek gaan, een spel spelen of ze een opdracht geven? Dan maak je van een monoloog een dialoog. Door één van de acties versterk je de verbinding tussen jou en het publiek. De acties kun je ook zien als interactie. Als presentatiecoach ben ik een groot voorstander van het gebruik van interactie en je kunt er heel veel kanten mee op.

#1 VERBINDING MET HET PUBLIEK

Door interactie te creëren, krijg je verbinding met elkaar want je deelt namelijk het podium. Eigenlijk breng je op deze manier het podium naar hun toe. Het publiek vindt het fijn als je oog voor ze hebt en niet alleen in je ingestudeerde presentatie blijft hangen.

#2 HET PUBLIEK KRIJGT EEN STEM

Vraag het publiek om antwoordt, dit zullen zij zeer waarderen. In plaats van dat jij het antwoord al voor ze gaat geven. Op deze manier voelen ze zich gehoord en hierdoor vinden ze je presentatie een stuk interessanter.

#3 JE SCHUDT HET PUBLIEK WAKKER

Gemiddeld hebben wij als mensen een spanningsboog van 20 minuten. Hierna verliezen wij sneller onze aandacht voor de spreker. Er zijn andere luchtige manieren te bedenken waardoor je het publiek blijft verrassen. Hiermee houdt je de aandacht en kun je weer verder met je presentatie.

#4 JE WERKT AAN JE VERTROUWENSBAND

Wil je de band tussen jou en het publiek onderling versterken? Dan is interactie een mooie vorm om in te zetten. Door diverse oefeningen te doen werken ze nauwer samen.

#5 JE BREEKT HET IJS

Door een leuke interactievorm te kiezen komt het publiek uit hun comfortzone. Hier kun je de hele presentatie profijt van hebben. Kies wel zorgvuldig de juiste vorm uit voor je presentatie, je deelnemers en je onderwerp. 

Het is daarom zeer essentieel om gebruik te maken van interactie. 

Martiena de Graaf - Presentatiecoach - Echt Presenteren

Succes en vooral veel plezier!


Met een sprekende groet,


Martiena de Graaf - Presentatiecoach - Echt Presenteren

Ook comfortabel en met zelfvertrouwen presenteren?

Je kan veel taken uitbesteden, maar persoonlijk vind ik dat je jouw eigen bedrijf ‘echt zelf moet presenteren’. Gun jezelf meer zichtbaarheid en laat die nieuwe potentiële klanten maar komen!


Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen presenteren aan jouw doelgroep? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden.