Hoe kies je een

nieuw onderwerp

voor je video?

Over welk onderwerp ga jij je volgende video maken? Waarover kan jij echt je publiek boeien? Wat willen zij dolgraag van jou leren? Als je dit eenmaal weet is het alleen nog maar een kwestie van gewoon doen. Wanneer ga jij deze week je nieuwe video opnemen?

Tips voor het uitkiezen van het juiste onderwerp:

OVER WELK ONDERWERP WIL JOUW KIJKER MEER WETEN?

Over elk vakgebied kun je echt meer dan 101 punten vertellen aan de kijker. Vaak heb je tijdens het maken van een korte video niet voldoende tijd om ze allemaal in één keer te behandelen. Daarom is het goed om gericht één onderwerp uit te kiezen.

Vraag jezelf echt af, welke obstakels heeft jouw doelgroep met elkaar gemeen? Over welk onderwerp zouden ze gaan zoeken op Google? Over welke termen en/ of begrippen moet je zeker een video maken?

KIES JE ONDERWERP GERICHT

Je onderwerp moet echt relevant zijn voor je doelgroep en helemaal bij je vakgebied passen. Het zou raar zijn als ik het ineens ga hebben over de nieuwste haartrends. Nee, dit past totaal niet bij mijn vak van presenteren. Blijf daarom altijd alert op ‘hoe relevant is dit voor mijn doelgroep?’

Wanneer je weet over welk onderwerp je jouw video gaat maken is het ook goed om jezelf af te vragen: waarom wil je hier een video over opnemen? Wat wil jij aan de kijkers vertellen, waarmee wil ze bewust verder wil helpen?

Bekijk onderstaande video, waarin ik meer informatie hierover met je ga delen.

Jezelf presenteren zoals je echt bent...

Wil jij meer leren over je eigen manier van presenteren? Kun jij wel een persoonlijke boost gebruiken? Dan is de training: aan de slag met jouw presentatievaardigheden, helemaal iets voor jou.

In twee weken tijd ga jij je bewust worden over de manier waarop jij jezelf presenteert.

De training is opgedeeld in twee ochtenden die je in groepsverband gaat volgen. In de tussenliggende dagen krijg je video’s waarin ik samen met jou, de oefeningen ga doen.

Copyright © 2021, Echt Pesenteren    I   Algemene Voorwaarden    I  Privacy policy