Overtuigende video’s maken voor je bedrijf

overtuigende video's opnemen

Maak ook video's
voor je onderneming

Wil jij voor je onderneming overtuigende video’s gaan opnemen, zodat jij jouw bedrijf meer body kan geven? Of omdat jij door hebt hoe krachtig deze tool is, om in contact te komen met nieuwe potentiële klanten? Wat de reden ook is, het is sowieso goed om video’s te verwerken in je marketingplan. Jij kan hierdoor jouw bedrijf naar ‘the next level’ tillen.

Alleen wist je wat mij nu opvalt bij ondernemers, die al wel met video’s bezig zijn, dat ze er nog niet alles uithalen wat erin kan zitten. Ze maken nu nog een video, omdat ze video’s willen inzetten. Eigenlijk is dit een verkeerde reden, omdat je hierdoor de waarde van deze krachtige tool nog niet helemaal benut.

Daarom heb ik hier een artikel over geschreven, zodat jij hier je voordeel mee kan doen. Jij kan hierdoor waardevolle en overtuigende video’s maken met een sterke boodschap.

Video - In hoeveel takes neem jij je video op?

5 Video Tips

1. Wat wil jij aan de kijkers vertellen?

Wat is hetgeen wat je wilt meegeven aan de kijkers? Waarom wil jij hem opnemen? Welke ‘boodschap’ hoop jij dat ze na afloop aan derden kunnen doorgeven?

Het grootste voordeel om een boodschap vooraf te formuleren is, dat jij hem niet alleen voor jezelf, maar juist voor de kijkers maakt. Jij wilt hen immers iets bijbrengen dat ze vervolgens kunnen onthouden en in de toekomst kunnen toepassen in hun eigen werkveld.

Als je jouw boodschap helder voor jezelf hebt, dan kun je deze meerdere keren (en op andere manieren) delen tijdens de inhoud.

2. Zet de kijkers centraal tijdens jouw video 

Vergeet niet dat je gehele video draait om de personen die hem daadwerkelijk gaan bekijken. Het begint al bij het zorgvuldig uitkiezen van het onderwerp. Waar heeft jouw doelgroep behoefte aan? Over welke basisproblemen kan jij het hebben of waarover kunnen ze wel wat inspiratie of voorbeelden gebruiken?

Daarnaast mag je ze ook echt meenemen in je verhaal. Dit kan je doen door: een pakkende inleiding te gebruiken, jezelf in maximaal 7 woorden voor te stellen en te vertellen waarover jij een video gaat maken. Deze drie punten vormen de ‘de Kop’ van jouw video. Hierdoor heb je een duidelijke opbouw in je overtuigende video, waardoor ze (hoogstwaarschijnlijk) jouw video van A tot Z willen bekijken.

3.  Straal je expertise uit

Als jij, als expert, video’s gaat opnemen, dan verwacht de kijker ook de deskundige te zien die helemaal in zijn of haar element is. Dat jij gewoon jezelf bent die nu letterlijk tegen de lens en figuurlijk tegen de kijker aan het spreken is.

Durf echt volledig te vertrouwen op jezelf! Laat aan de kijkers zien wie je bent, wat je doet en waarmee jij ze verder kan helpen. Zij willen immers juist de persoon achter het bedrijf leren kennen en ‘dat ben jij!’

Mocht jij je nog niet comfortabel genoeg voelen, dan kan dit ook met je houding te maken hebben. Heb je er al eens over nagedacht om te gaan zitten of om juist te gaan staan tijden het filmen? Dit kan nog het ontbrekende puzzelstukje zijn die jou verder gaat helpen voor de camera. Door deze positieve verandering in je lichaam kan jij wellicht nu wel comfortabeler presenteren en je passie delen over jouw vakgebied.

4.  Maak korte en krachtige video's

Tegenwoordig hebben we als persoon en/of ondernemer nergens meer (extra) tijd voor. Het moet allemaal snel gaan. Daarom is het goed om bewust te zijn over de lengte van je video’s.

  • Video’s van 1 minuut zijn vaak promo video’s, bedoeld om de kijkers door te laten klikken naar de grotere versie.
  • In video’s van 2 à 3 minuten kan je heel wat informatie over één specifiek onderwerp vertellen. Probeer je echt te focussen op die ene tip die jij met meer diepgang wilt doorvertellen aan de kijkers.
  • Video’s tussen de 4 à 7 minuten, mogen echt de diepgang op gaan zoeken. Deel hierin ook echt concrete voorbeelden, waardoor je de kijkers meer inspiratie geeft. Let wel op de waarde van de video’s, want dit zijn behoorlijk lange video’s om maar ‘even’ te bekijken.

De kijkers kijken over het algemeen liever korte video’s. Deze overtuigende video’s waarin jij jouw waardevolle informatie aan het delen bent, hebben ze liever dan dat jij een langere video opneemt, waarin jij ook ‘gebakken lucht’ aan het verkopen bent.

overtuigende video's opnemen
Pinterest

5.  De eerste 5 – 20 seconde zijn bepalend

De kijker die jouw overtuigende video aan het bekijken is, wil direct meegenomen worden in jouw verhaal. De eerste paar seconden kunnen er namelijk voor zorgen dat de kijker ook echt tot het eind blijft kijken. Aan het begin stellen zij zich (onbewust) de vraag: ‘Is dit interessant voor mij?’ Als ze een goed gevoel krijgen en/of nieuwsgierig worden, dan pas blijven ze kijken.

6. bonus - Gebruik de juiste setting

Kijk eens goed naar de achtergrond die jij wilt gebruiken.

Wat is de kleurencombinatie? Heb je veel afleidende factoren voor de kijker?

Op voorhand kun je het één en ander nog veranderen, maar wanneer je video erop staat ben je te laat. 

Kijk echt eens kritisch naar het plekje dat jij hebt uitgekozen. Controleer ook eens de akoestiek. Ben je aan het galmen of klinkt je stem zoals je normaal klinkt?

Het allerbelangrijkste met het opnemen van overtuigende video’s is dat jij je goed moet voelen voor de camera. Dat wil je namelijk ook uitstralen naar de kijkers toe. Ga eerst eens een tekst maken, vervolgens eens oefenen, opnemen en terugkijken. Doe dit gehele proces stap voor stap. Probeer gewoon jezelf te zijn en spreek vanuit je gevoel, dan gaat het vaak vanzelf.

Wil jij succesvolle video's voor je bedrijf maken, waarmee je leert door over je expertise te spreken hoe je nieuwe klanten kunt binnenhalen? Dan is de online video academy met de diverse video trainingen van videovrees, overtuigend presenteren tot videomarketing helemaal iets voor jou. Ik ben benieuwd naar meer informatie >>

Welke tip(s) was voor jou een eye-opener?

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Persoonlijk presenteren, hoe doe je dat?
Welkom in de wereld van presentatievideo’s voor je bedrijf!
Deel je jaaroverzicht in een video
YouTube inzetten om je zichtbaarheid te vergroten
Maak altijd een videodoel voor je video!
20 Video voordelen waarom je voortaan ook video’s verwerkt in je marketing
Start je presentatie op een originele manier!
YouTube inzetten om je zichtbaarheid te vergroten
Als ondernemer opvallen door YouTube te gebruiken

Video training - Jouw 5 voorbereidingsstappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *