Presenteren voor de camera

Presenteren voor de camera

Maak ook video's voor je onderneming

 

Wil jij voor je onderneming video’s gaan opnemen? Wat super goed! Zo kun jij je klanten verder helpen naar ‘the next level’. Alleen regelmatig zie ik hele lange en boodschap loze video’s voorbij komen. Dit was ook mijn inspiratie om hier een blog over te schrijven.

 

 

Video: Presenteren voor de camera

 

5 Presentatie Tips

1. Maak je video kort en krachtig
Vandaag de dag hebben wij nergens meer tijd voor. Het moet allemaal snel en snel gaan. Vandaar dat het ook belangrijk is om korte video’s te maken met één onderwerp. Zo kun je hier ook een gepaste titel bij maken. Hierdoor wordt je meteen sneller gevonden wanneer ze letterlijk daar op zoeken.

 

2. De eerste 5 – 20 seconde zijn bepalend
Voor de kijker die je video ziet wil hij meteen gegrepen worden om de rest van jr video af te kijken. ‘Is dit voor mij interessant?’ Vertel daarom eerst wat je gaat doen of wat je onderwerp is en vertel daarna pas wie je bent.

Martiena de Graaf

3. Straal je expertise uit
Laat zien aan de kijker wie je bent en wat je doet en waarmee jij hen verder kan helpen. Zij willen de persoon achter het bedrijf zien. ‘Dat ben jij!’ Bepaal daarom van te voren of jij gaat staan of zitten. Als persoon heb je eigen favorieten, die het beste bij jou past. Let wel op de energielevel die je laat zien. Blijf actief en deel je passie. Lees ook: De WWW van de ondernemer.

 

4. Kies de juiste boodschap
Wat wil je zeggen met je video? Wat is de vervolgactie dat de kijker moet doen? Het is verstandig om hier van te voren eens goed over na te denken. Wat wil je dat ze onthouden?

5. Gebruik de juiste setting
Kijk eens goed naar de achtergrond die jij wilt gebruiken. Wat is de kleurencombinatie? Heb je veel afleidende factoren voor de kijker? Op voorhand kun je het één en andere nog veranderen, maar wanneer je video erop staat ben je te laat. Kijk echt eens kritisch naar het plekje dat jij hebt uitgekozen. Controleer ook eens de akoestiek. Ben je aan het galmen of klinkt je stem zoals je normaal klinkt?

 

Het allerbelangrijkste met video’s opnemen is dat jij je goed voelt voor de camera. Dit wil je namelijk ook uitstralen naar de kijkers toe. Ga eerst eens een tekst maken, vervolgens eens oefenen, opnemen en terug kijken. Stap voor stap. Probeer gewoon jezelf te zijn en spreek vanuit je gevoel, dan gaat het vaak vanzelf.

 

 

Nog een blog lezen?

 

 

 

 

 

10 Waardevolle tips

voor het maken van je presentatie

Download gratis het E-Book

E-Book

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *