Presenteren voor de camera

Presenteren voor de camera

Maak ook video's voor je onderneming

Wil jij voor je onderneming video’s gaan opnemen? Wat super goed! Zo kun jij je klanten verder helpen naar ‘the next level’. Alleen regelmatig zie ik hele lange en boodschap loze video’s voorbij komen. Dit was ook mijn inspiratie om hier een blog over te schrijven.

Video: Presenteren voor de camera

 

5 Presentatie Tips

1. Maak je video kort en krachtig

Vandaag de dag hebben wij nergens meer tijd voor. Het moet allemaal snel en snel gaan. Vandaar dat het ook belangrijk is om korte video’s te maken met één onderwerp. Zo kun je hier ook een gepaste titel bij maken. Hierdoor wordt je meteen sneller gevonden wanneer ze letterlijk daar op zoeken.

 

2. De eerste 5 – 20 seconde zijn bepalend

Voor de kijker die je video ziet wil hij meteen gegrepen worden om de rest van je video af te kijken. ‘Is dit voor mij interessant?’ Vertel daarom eerst wat je gaat doen of wat je onderwerp is en vertel daarna pas wie je bent.

Martiena de Graaf

3. Straal je expertise uit

Laat zien aan de kijker wie je bent en wat je doet en waarmee jij hen verder kan helpen. Zij willen de persoon achter het bedrijf zien. ‘Dat ben jij!’ Bepaal daarom van te voren of jij gaat staan of zitten. Als persoon heb je eigen favorieten, die het beste bij jou past. Let wel op de energielevel die je laat zien. Blijf actief en deel je passie.

4. Kies de juiste boodschap

Wat wil je zeggen met je video? Wat is de vervolgactie dat de kijker moet doen? Het is verstandig om hier van te voren eens goed over na te denken. Wat wil je dat ze onthouden?

5. Gebruik de juiste setting

Kijk eens goed naar de achtergrond die jij wilt gebruiken. Wat is de kleurencombinatie? Heb je veel afleidende factoren voor de kijker? Op voorhand kun je het één en andere nog veranderen, maar wanneer je video erop staat ben je te laat. Kijk echt eens kritisch naar het plekje dat jij hebt uitgekozen. Controleer ook eens de akoestiek. Ben je aan het galmen of klinkt je stem zoals je normaal klinkt?

Het allerbelangrijkste met video’s opnemen is dat jij je goed voelt voor de camera. Dit wil je namelijk ook uitstralen naar de kijkers toe. Ga eerst eens een tekst maken, vervolgens eens oefenen, opnemen en terug kijken. Stap voor stap. Probeer gewoon jezelf te zijn en spreek vanuit je gevoel, dan gaat het vaak vanzelf.

 

Ben je ook benieuwd naar jouw eigen presentatievaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf? Je kan veel taken uitbesteden, maar persoonlijk vind ik dat je jouw eigen bedrijf ‘echt zelf moet presenteren’. Gun jezelf meer zichtbaarheid en laat die nieuwe potentiële klanten maar komen!

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen presenteren aan jouw doelgroep? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden.

Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>>

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *