Video - Zet het publiek centraal

 

Voor wie maak je de presentatie?
Inderdaad voor het publiek. Zij zijn het allerbelangrijkste van heel je presentatie. Zet hun daarom centraal in je presentatie. Behandel ze op een gepaste wijze, zodat ze zich gewaardeerd door je voelen.

Graag deel ik een aantal tips met je, zodat je jouw publiek centraal kunt zetten:

 

  • Zorg voor veiligheid in de groep. Door de veiligheid te verzorgen durven zij veel meer te uiten in je presentatie. Dit is essentieel van belang tijdens je interactie. Zonder het gevoel van veiligheid gaat jouw interactie niet de positieve kant op. Jij hebt dit als spreker in de hand.

 

  • Blijf ten alle tijdens positief naar het publiek toe. Maak je presentatie persoonlijk en vertel ook echt dat je begrijpt waarmee jouw doelgroep te kampen heeft. Zo kunnen zij zichzelf herkennen in je.

 

  • Maak je presentatie speciaal voor het publiek dat komt. Geef ze waardevolle tips, waarmee ze thuis aan de slag kunnen. Ze willen tools van je hebben. Wees niet een waterval aan informatie, dat kunnen zij niet opslaan. Over het algemeen onthouden wij als mensen, heel weinig.
  • Zie het publiek voor wie ze zijn. Maak echt oogcontact met ze. Niet alleen een paar personen aan kijken, maar kijk naar het gehele publiek. Zo voelen zij zich aangesproken.

 

  • Zet interactie in, om het publiek ook te laten spreken. Sterker nog, door interactie kan het publiek ook beter jouw presentatie onthouden, aangezien je het visueel maakt.

Het belangrijkste is dat je het publiek een veilig gevoel kan geven. Zo durven zij ook te spreken tijdens jouw presentatie en kun je goed aan het werk met ze gaan. Zij staan immers centraal! 

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Ook comfortabel en met zelfvertrouwen presenteren?

Je kan veel taken uitbesteden, maar persoonlijk vind ik dat je jouw eigen bedrijf ‘echt zelf moet presenteren’. Gun jezelf meer zichtbaarheid en laat die nieuwe potentiële klanten maar komen!

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen presenteren aan jouw doelgroep? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden.

Martiena de Graaf - Presentatiecoach - Echt Presenteren