Zet het publiek centraal

Voor wie maak je de presentatie? Inderdaad voor het publiek. Zij zijn het allerbelangrijkste van heel je presentatie. Zet ze daarom centraal in je presentatie. Behandel ze op een gepaste wijze, zodat ze zich gewaardeerd door je voelen. Tevens door het inzetten van gepaste interactie, voelen ze zich ook gezien en gehoord.

Hierbij een aantal tips, zodat je jouw publiek centraal kunt zetten:

1

ZORG VOOR VEILIGHEID IN DE GROEP. 

Jij bent de enige die voor veiligheid binnen de groep kan zorgen. Als jij dit doet, durven zij veel meer te uiten in je presentatie en dit is echt erg belangrijk tijdens je interactie. Zonder het gevoel van veiligheid, zal de interactie hoogstwaarschijnlijk niet zo lopen als je zelf zou willen. Jij hebt dit als spreker in de hand.

2

Blijf positief

Blijf ten alle tijdens positief naar het publiek toe. Maak je presentatie persoonlijk en vertel ook echt dat je begrijpt waarmee jouw doelgroep te kampen heeft. Zo kunnen zij zichzelf herkennen in jouw verhaal.

3

Zet het publiek centraal

Geef ze waardevolle tips, waarmee ze thuis aan de slag kunnen. Ze willen tools van je hebben. Wees niet een waterval aan informatie, dat kunnen zij niet opslaan. Over het algemeen onthouden wij als mensen, heel weinig.

4

MAAK bewust oogcontact

Zie het publiek voor wie ze zijn. Maak echt oogcontact met ze. Niet alleen een paar personen aan kijken, maar kijk naar het gehele publiek. Zo voelen zij zich aangesproken.

5

Gebruik voldoende interactie

Zet interactie in, om het publiek ook te laten spreken. Sterker nog, door interactie kan het publiek ook beter jouw presentatie onthouden, aangezien je het visueel voor ze maakt.

Het belangrijkste is dat je het publiek een veilig gevoel kan geven. Zo durven zij ook te spreken tijdens jouw presentatie en kun je goed aan het werk met ze gaan. Zij staan immers centraal! 

Succes en veel plezier!

Ook jij kan jezelf & je bedrijf presenteren in waanzinnige video's, succesvolle presentaties of waardevolle podcast.

Hiermee kan jij jouw doelgroep voorzien van nieuwe informatie. Tevens kan je ook meteen gaan werken aan de echte verbinding tussen jou en je potentiële klant.

Met een sprekende groet,
Martiena de Graaf

Copyright © 2019, Echt Pesenteren    I   Algemene Voorwaarden    I  Privacy policy