Met structuur

een video opnemen

Heb jij er al eens over nagedacht hoe jij je tekst, tijdens jouw video, gaat delen met de kijkers? Hoe jij de kijkers kan boeien van A tot Z, zodat ze tot het einde van je video gefocust blijven kijken.

Ken je trouwens ook dat ene moment dat je halverwege je presentatie niet meer weet waar je gebleven bent? Niet meer weet met welk onderwerp je verder zou gaan? Dit kan een goede reden zijn om de opname te stoppen en dat je weer helemaal opnieuw gaat beginnen.

Wist je dat ik altijd mijn video's in één keer opneem. Binnen de eerste 20 seconde mag ik hem nog uitzetten van mezelf, daarna moet ik gewoon doorgaan. Tijdens een presentatie op een podium kun je ook niet halverwege zeggen, ‘sorry’ ik ga opnieuw beginnen.

Alleen hoe kunnen wij er nu voor zorgen dat jij voortaan ook in één keer je video hele video achterelkaar kan opnemen? Het antwoord is vrij simpel: gebruik de juiste structuur om de inhoud te maken. Hierdoor weet jij precies wat je op elk moment wilt zeggen, waardoor het gemakkelijker is om in één keer door te gaan.

Ik zelf gebruik altijd ‘De Kop-Romp-Staart Methode’. Deze methode is ideaal voor alle presentatievormen denk bijvoorbeeld aan een presentatie geven op een podium, een podcast inspreken, een blog schrijven of tijdens het opnemen van je video.

Om deze methode bij je te introduceren, heb ik een video hierover opgenomen. Je gaat leren hoe gemakkelijk deze methode is, zodat jij voortaan ook in één keer je video erop hebt staan. Druk hieronder op de afbeelding.

Jezelf presenteren zoals je echt bent...

Wil jij meer leren over je eigen manier van presenteren? Kun jij wel een persoonlijke boost gebruiken? Dan is de training: aan de slag met jouw presentatievaardigheden, helemaal iets voor jou.

In twee weken tijd ga jij je bewust worden over de manier waarop jij jezelf presenteert.

De training is opgedeeld in twee ochtenden die je in groepsverband gaat volgen. In de tussenliggende dagen krijg je video’s waarin ik samen met jou, de oefeningen ga doen.

Copyright © 2021, Echt Pesenteren    I   Algemene Voorwaarden    I  Privacy policy