Presenteren met

voldoende structuur

Elke presentatie heeft structuur nodig, zodat het publiek mee kan komen. De methode die ik je, als presentatiecoach, aanraad is De Kop-Romp-Staart Methode. Je krijgt door structuur in je presentatie te verwerken een rode draad in je verhaal. En natuurlijk zijn er nog meer voordelen...

Graag deel ik een aantal voordelen met je, zodat je de methode echt wilt integreren presentatie.

VOORDEEL 1: STRUCTUUR

Je creëert door de methode structuur die makkelijk te hanteren is voor je sprekers. Bij het volgen van alle stappen van de methode, krijg je een duidelijke volgorde voor ogen. Door de structuur aan te houden krijg je rust en geen klamme handjes meer, omdat je weet wat de volgende stap is.


Naast dat jij rust krijgt, geef je het publiek een duidelijke richtlijn. Je legt steeds op de nieuwe stap de focus, waardoor hun spanningsboog langer wordt.

VOORDEEL 2: OPBOUW

Door alle stappen te volgen van de methode krijg je de gelegenheid om informatie te sorteren bij de juiste punten. Zo krijg je een mooie opbouw in je presentatie. Hierdoor krijg je een balans en je zorgt ervoor dat je het publiek niet te veel voorziet aan informatie.

Daarnaast maak je het publiek nieuwsgierig naar meer, als jij de juiste ‘Kop’ weet in te zetten. Je haalt namelijk interessante punten aan, waardoor ze aan je lippen hangen voor meer informatie.

VOORDEEL 3: ONTHOUDEN

Het aanhouden van deze methode biedt het publiek om beter je informatie te onthouden. Dit komt dat je duidelijke stappen maakt en omdat je tijdens de samenvatting de conclusie vertelt. Hierdoor laat de methode ook echt zien dat hij publieksvriendelijk is.

Bekijk dan onderstaande video, waarin ik meer informatie hierover met je ga delen.

Jezelf presenteren zoals je echt bent...

Wil jij meer leren over je eigen manier van presenteren? Kun jij wel een persoonlijke boost gebruiken? Dan is de training: aan de slag met jouw presentatievaardigheden, helemaal iets voor jou.

In twee weken tijd ga jij je bewust worden over de manier waarop jij jezelf presenteert.

De training is opgedeeld in twee ochtenden die je in groepsverband gaat volgen. In de tussenliggende dagen krijg je video’s waarin ik samen met jou, de oefeningen ga doen.

Copyright © 2021, Echt Pesenteren    I   Algemene Voorwaarden    I  Privacy policy