Heb jij een videostrategie doe je eigenlijk altijd maar wat met je opnames? Als je net gaat beginnen met het maken van video’s dan is het vrij logisch dat je eerst uittest of video iets voor jou is. Als jij je namelijk niet comfortabel genoeg voelt en video meer ‘een moetje’ is, dan zal je niet alles uit eruit kunnen halen. Dit simpelweg omdat je er zelf geen plezier van krijgt.

Deze vergelijking kunnen ondernemers ook maken op het gebied van video’s opnemen en delen. Mochten er weinig kijkers je video’s bekijken, waarom maak je ze dan? Waarom doe je zoveel moeite voor iets wat dan toch niet werkt?

Mocht je zo denken, dan heb ik goed nieuws voor je.

Als jij bijvoorbeeld denkt ‘nu moet ik weer gaan stoffen’ zolang of zelfs langer hebben de kijkers nodig om jou te vinden. Zij weten wellicht nog niet dat zij jouw hulp goed kunnen gebruiken. Daarom kunnen er weken over heen gaan, voordat zij jou gevonden hebben.

Dit proces kun je versnellen door consequent video’s te delen. Daarnaast ga je hierdoor ook bouwen aan de band tussen jou als ondernemer en je potentiële klanten.

Wil je liever dit artikel beluisteren?

Om het je makkelijker te maken om gevonden te worden, geef ik je in dit artikel diverse tips om je videostrategie meer diepgang te geven. Hierdoor kun je de tijd (voordat ze je gevonden hebben) verkorten en een video fundament opbouwen.

Stap 1: Video's voorbereiden

1. Maak een lijst met goede video titels

Schrijf tijdens het lezen van dit artikel meteen een aantal punten voor jezelf op. Welke onderwerpen kun jij zoal gemakkelijk behandelen tijdens je video of waarover wil je al geruimere tijd spreken?.

Als je nu ideeën hebt, dan is dit een waardevol brainstorm moment om ze ook daadwerkelijk op te schrijven. Je kunt ze bewaren om op een ander geschikt moment ze weer te pakken om er mee verder te gaan.

Naast de onderwerpen schrijf ik ook direct drie tips erbij, zodat ik een helder onderwerp voor ogen heb. Trouwens het is sowieso handig dat je weet welke tips je in welke video hebt behandeld. Hierdoor hoef je niet alle video’s te bekijken mocht je twijfelen over de inhoud. Dit is de eerste stap richting je eigen videostrategie.

2. Maak tijd en neem er gelijk meerdere achter elkaar op

Zelf blok ik regelmatig in mijn agenda meerdere ochtenden in de maand. Hierdoor kan ik meerdere video’s achter elkaar opnemen. Je voelt hierdoor geen druk, omdat je juist voldoende tijd voor je video’s gereserveerd hebt. Als je eenmaal in de juiste flow zit, is het zonde om vroegtijdig te stoppen. Zo kun je in korte tijd video’s echt belangrijk maken voor je bedrijf.

Mocht je het van nature niet gemakkelijk afgaan dan kun je het beste wel stoppen. Dit omdat je ‘de worsteling’ van jou anders ook opneemt en dit onbedoeld met je kijkers deelt. Je kunt dan beter op een ander moment verder gaan, zonder deze strijd van ‘ik moet nu’ video’s opnemen.

Trouwens, ik weet precies wanneer ik de laatste video ‘die ene ochtend’ opneem. Dit is wanneer ik minder secuur te werk ga. Ik voel dit bijvoorbeeld aan m’n ogen die moe worden of wanneer ik moeite krijg om uit m’n woorden te komen. Dit zijn voor mij persoonlijke cue’s om te stoppen met filmen voor die dag.

Stap 2: video's delen

3. Publiceren op YouTube, meteen je kanaal up-to-date maken

Wist je dat je op YouTube je eigen kanaal kunt maken? Dit is helemaal gratis en hierop kun jij alle video’s uploaden die je voor je bedrijf maakt. Je kunt er zelfs voor kiezen om bepaalde video’s op “verborgen” te zetten, hierdoor kun je ze gebruiken op je eigen website en worden ze niet gevonden door anderen.

Het leuke van YouTube is ook dat dit platform een grote zoekmachine is. Hierdoor worden je video’s ook getoond bij de zoekresultaten op Google. Je video’s worden hierdoor ook goed gevonden door de mensen die jou als expert nog niet kennen. Het enige wat wel echt een “must” is, is dat je wel een goede omschrijving bij iedere video afzonderlijk neer moet zetten. YouTube leert hierdoor de inhoud van je video kennen. Oftewel we hebben YouTube nodig voor jouw videostrategie

Ook handig om te weten is dat je een eigen kennismakingsvideo op je kanaal kunt zetten voor de nog onbekende kijker. Je kunt ze hierdoor welkom heten en jezelf direct aan ze voorstellen.

4. De video's plaatsen op YouTube en doorzetten op je website

Nog een leuk voordeel van YouTube is, dat je de video’s dankzij dit platform kunt plaatsen op je eigen website. Hierdoor hoef je de video bestanden niet op je eigen website te plaatsen, waardoor je geen snelheid verliest. Ideaal om te gebruiken omdat je ze door middel van één link direct kunt bekijken op je eigen website.

Je kunt hierdoor video’s toevoegen op je homepage, bij een blog artikel en/of op de over-mij pagina. Zo krijgen alle pagina’s met een video erop meteen meer body en waarde.

Wat ook zeker een meerwaarde voor je eigen kanaal is, is om bij je video’s een link te plaatsen die rechtstreeks naar je kanaal gaat. Je websitebezoeker kan hierdoor ook abonnee worden op je YouTube kanaal en voortaan alle video’s direct bekijken.

Presentatie Communicatie

Stap 3: Nog meer uit je video halen

5. Video's inplannen op social media

Wat ook zeker een aanrader is voor je videostrategie, is je video’s te delen op je social media kanalen. Dankzij video horen je volgers je (voor het eerst) spreken, leren ze de manier waarop je spreekt kennen, komen ze er sneller achter of ze een klik met je hebben en kun je werken aan de band met ze. Dit allemaal door de laagdrempelige manier van het opnemen en het delen van video’s.

Je kunt zelfs je video’s van te voren inplannen, zodat je niet alles handmatig meer hoeft te doen. Hierdoor kun je regelmatig video’s delen, zonder dat je dit per ongeluk vergeet.

Nog snel een handige tip: probeer op al je social media kanalen steeds iets anders van elkaar te delen. Je kunt absoluut één video op meerdere kanalen delen, maar dan niet op dezelfde dag of week. Probeer hierin te variëren, zodat je niet in herhaling valt bij je volgers.

6. Video verwerken in je e-mails

De laatste tip is er één die je zeker niet mag overslaan: je video’s verwerken in je e-mail marketing. Ik verstuur regelmatig e-mail met een waardevolle video.

Even voor je beeldvorming: ik verstuur niet letterlijk de video, maar juist de link waar je de video kunt bekijken. Je kunt hierdoor precies zien wie wel geïnteresseerd is in je video en wie niet. Dit kun je namelijk zien door te kijken wie erop de link drukt. Ideaal voor de research naar je potentiële klanten.

Benieuwd hoe ik dit doe? Vraag dan de gratis online video training aan. Je krijgt naast de video basisstappen ook direct een beeld over hoe ik video’s verstuur naar mijn mailinglijst.

Zo, volgens mij kun je weer even vooruit na het lezen van dit artikel. Waar het echt omgaat is, dat je meer uit je video’s kunt halen met een goeie videostrategie. Ga stap voor stap je video’s opnemen voor het grote publiek. Als jij weet wat je wilt vertellen en wat je boodschap is, kun jij gerichte video’s maken voor je doelgroep.

Wil jij succesvolle video's voor je bedrijf maken, waarmee je leert door over je expertise te spreken hoe je nieuwe klanten kunt binnenhalen? Dan is de online video academy met de diverse video trainingen van videovrees, overtuigend presenteren tot videomarketing helemaal iets voor jou. Ik ben benieuwd naar meer informatie >>

Met welke videostrategie tip ga jij vandaag nog aan de slag?

Martiena de Graaf

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Martiena

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Martiena de Graaf

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Martiena

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>