Wat te doen met een visitekaartje?

Visitekaartje

Wat te doen met een visitekaartje?

‘Is een visitekaartje nog steeds belangrijk?’ Deze vraag word mij vaak gesteld door ondernemers. Ja, absoluut is dan volmondig mijn antwoord. Tegenwoordig strooien wij al te graag met ons visitekaartje. Zonder enige waarde hebben wij hem al aan iemand gegeven die hem wel of niet wil. De waarde van een visitekaartje neemt aanzienlijk af! In deze blog ga ik je ervan overtuigen waarom je absoluut nog een visitekaartje mee moet nemen.

 

6 Presentatietips

1. Wat is je doel?
Waarom wil je jouw visitekaartje zo graag afgegeven? Maak de waarde en betekenis van jouw kaartje groter. Gewoon één van de vele of echt een visitekaartje.

 

2. Voorkant
De voorkant van je kaartje raad ik aan om rustig te houden met je logo en eventueel je slogan erop. Zo blijft hij duidelijk en overzichtelijk. Hoe drukker je hem maakt, hoe minder hij waard is.

Visitekaartje van Echt Presenteren

3. Achterkant
Op de achterkant kun je belangrijke gegevens schrijven en wordt daardoor automatisch al drukker. Denk aan: Naam, bedrijfsnaam, e-mailadres, telefoonnummer, functie en eventueel een foto en social media. Tegenwoordig zie ik er ook QR codes op verschijnen. Zo kunnen ze gemakkelijk je gegevens op het internet of in een app zien.

 

4. Wees zuinig op een gekregen visitekaartje
Neem hem aan en plaats hem op een veilige plek. Stop hem niet nonchalant in je broekzak maar bewaar de waarde.

5. Badge
Kies bij voorkeur voor een standaard maat aan visitekaartjes. Dit is handig als je jouw kaartje in een badge kan schuiven. Dit gebeurd vaak bij netwerkbijeenkomsten.

 

6. Maak je mooie producten?
Dan kan je wel je visitekaartje eraan hangen. Dan veranderd het visitekaartje inderdaad in een reclame doeleind. Maak het kaartje dan nog steeds belangrijk. 

 

DONT’S

  • Ga niet letterlijk strooien met je kaartje op tafels of aan iedereen geven. Bewaar hem tot je hem kunt ruilen of wanneer er naar gevraagd wordt.
  • Schrijf niet van alle kaartjes de e-mail adressen op in je contactendocument. Doordat ik jou mijn kaartje geef betekend niet dat ik ook je reclame of tips wil ontvangen. In 2018 wordt hier ook een strengere wet van gemaakt.

 

 

Naar een Netwerkbijeenkomst?

Video: Naar een netwerkbijeenkomst gaan

 

 

 

Nog een blog lezen?

 

 

 

Presentatie Checklist

Download gratis

Presentatie Checklist

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *