Visitekaartje om je bedrijf te presenteren

Artikel - Visiesitekaartje

Wat te doen met een visitekaartje?

‘Is een visitekaartje nog steeds belangrijk?’ Deze vraag word mij vaak gesteld door ondernemers. Ja, absoluut is dan volmondig mijn antwoord. Tegenwoordig strooien wij al te graag met ons visitekaartje.

Zonder enige waarde hebben wij hem al aan iemand gegeven die hem wel of niet wil. De waarde van een visitekaartje neemt aanzienlijk af! In deze blog ga ik je ervan overtuigen waarom je absoluut nog een visitekaartje mee moet nemen.

Video - Ga als ondernemer naar een netwerkbijeenkomst

3 Visitekaartjes tips

1. Wat is je doel?

Waarom wil je jouw visitekaartje zo graag afgegeven? Maak de waarde en betekenis van jouw kaartje groter. Gewoon één van de vele of echt een visitekaartje.

2. De voorkant van je kaartje

De voorkant van je kaartje raad ik aan om rustig te houden met je logo en eventueel je slogan erop. Zo blijft hij duidelijk en overzichtelijk. Hoe drukker je hem maakt, hoe minder hij waard is.

3. De achterkant van je kaartje

Op de achterkant kun je belangrijke gegevens schrijven en wordt daardoor automatisch al drukker. Denk aan: Naam, bedrijfsnaam, e-mailadres, telefoonnummer, functie en eventueel een foto en Social Media. Tegenwoordig zie ik er ook QR codes op verschijnen. Zo kunnen ze gemakkelijk je gegevens op het internet of in een app zien.

2 Netwerk tips

4. Wees zuinig op een gekregen kaartje

Neem hem aan en plaats hem op een veilige plek. Stop hem niet nonchalant in je broekzak maar bewaar de waarde.

Heb je hulp nodig bij het maken van een presentatie? Weet je niet goed waar te beginnen met de voorbereiding? Download dan het gratis boek met 10 presentatietips

5. Visitekaartje is geschikt voor een badge

Kies bij voorkeur voor een standaard maat aan visitekaartjes. Dit is handig als je jouw kaartje in een badge kan schuiven. Dit gebeurd vaak bij netwerkbijeenkomsten.

Video - Zelfverzekerd presenteren op een netwerkbijeenkomst

Bonus tip!

6. Maak je ook al mooie producten?

Dan kan je wel je visitekaartje eraan hangen. Dan veranderd het visitekaartje inderdaad in een reclame doeleind. Maak het kaartje dan nog steeds belangrijk. 

7. the dont's

  • Ga niet letterlijk strooien met je kaartje op tafels of aan iedereen geven. Bewaar hem tot je hem kunt ruilen of wanneer er naar gevraagd wordt.
  • Schrijf niet van alle kaartjes de e-mail adressen op in je contactendocument. Doordat ik jou mijn kaartje geef betekend niet dat ik ook je reclame of tips wil ontvangen. In 2018 wordt hier ook een strengere wet van gemaakt.

Heb jij er moeite mee om jezelf te profileren als expert? Voel jij jezelf nog geen deskundige, maar weet je ook dat deze stiekem wel in je verborgen zit of dat anderen jou al wel zo noemen? Ook niet gek, want wanneer ben jij dan een specialist? Met de online training: Profileer jezelf als expert ga ik samen met jou op ontdekkingsreis naar professional. Je gaat jezelf op een nieuwe manier leren kennen als de expert die jij echt bent. Druk hier voor meer informatie over deze online training >>

Heb jij al een visitekaartje?

Martiena - PresentatieCoach bij Echt Presenteren

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *