Visitekaartje om je bedrijf te presenteren

Visitekaartje

Wat te doen met een visitekaartje?

‘Is een visitekaartje nog steeds belangrijk?’ Deze vraag word mij vaak gesteld door ondernemers. Ja, absoluut is dan volmondig mijn antwoord. Tegenwoordig strooien wij al te graag met ons visitekaartje. Zonder enige waarde hebben wij hem al aan iemand gegeven die hem wel of niet wil. De waarde van een visitekaartje neemt aanzienlijk af! In deze blog ga ik je ervan overtuigen waarom je absoluut nog een visitekaartje mee moet nemen.

Video: Naar een netwerkbijeenkomst gaan

6 Presentatietips

1. Wat is je doel?

Waarom wil je jouw visitekaartje zo graag afgegeven? Maak de waarde en betekenis van jouw kaartje groter. Gewoon één van de vele of echt een visitekaartje.

 

2. Voorkant

De voorkant van je kaartje raad ik aan om rustig te houden met je logo en eventueel je slogan erop. Zo blijft hij duidelijk en overzichtelijk. Hoe drukker je hem maakt, hoe minder hij waard is.

Visitekaartje van Echt Presenteren

3. Achterkant

Op de achterkant kun je belangrijke gegevens schrijven en wordt daardoor automatisch al drukker. Denk aan: Naam, bedrijfsnaam, e-mailadres, telefoonnummer, functie en eventueel een foto en Social Media. Tegenwoordig zie ik er ook QR codes op verschijnen. Zo kunnen ze gemakkelijk je gegevens op het internet of in een app zien.

 

Wil je nog meer tips voor het geven van je presentatie? Download dan het gratis boek met 25 presentatietips.

4. Wees zuinig op een gekregen visitekaartje

Neem hem aan en plaats hem op een veilige plek. Stop hem niet nonchalant in je broekzak maar bewaar de waarde.

 

5. Badge

Kies bij voorkeur voor een standaard maat aan visitekaartjes. Dit is handig als je jouw kaartje in een badge kan schuiven. Dit gebeurd vaak bij netwerkbijeenkomsten.

 

6. Maak je mooie producten?

Dan kan je wel je visitekaartje eraan hangen. Dan veranderd het visitekaartje inderdaad in een reclame doeleind. Maak het kaartje dan nog steeds belangrijk. 

 

DONT’S

  • Ga niet letterlijk strooien met je kaartje op tafels of aan iedereen geven. Bewaar hem tot je hem kunt ruilen of wanneer er naar gevraagd wordt.
  • Schrijf niet van alle kaartjes de e-mail adressen op in je contactendocument. Doordat ik jou mijn kaartje geef betekend niet dat ik ook je reclame of tips wil ontvangen. In 2018 wordt hier ook een strengere wet van gemaakt.

Ben je ook benieuwd naar jouw eigen presentatievaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf?

Je kan veel taken uitbesteden, maar persoonlijk vind ik dat je jouw eigen bedrijf ‘echt zelf moet presenteren’. Gun jezelf meer zichtbaarheid en laat die nieuwe potentiële klanten maar komen!

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen presenteren aan jouw doelgroep? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden.

Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>>

 

 

Ga jij regelmatig naar een netwerkbijeenkomst?

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *