De voordelen van De Kop-Romp-Staart Methode

Presentatie structuur - Echt Presenteren

De voordelen van
De Kop-Romp-Staart Methode 

Als presentatiecoach ben ik een voorstander dat je gebruikt gaat maken van De Kop-Romp-Staart Methode. In dit artikel ga ik de voordelen met je delen, die je gaan overhalen om je volgende presentatie met deze methode te maken.

Video - Kop-Romp-Staart Methode

7 Voordelen

7 Voordelen

1.  Structuur

Je creëert door de methode structuur die makkelijk te hanteren is voor sprekers. Door de structuur aan te houden krijg je rust, omdat je weet wat de volgende stap is.

2.  Focus

Naast dat jij rust krijgt, geef je het publiek een duidelijke richtlijn. Je legt steeds op de nieuwe stap de focus, waardoor hun spanningsboog langer wordt.

3.  Volgorde

Bij het volgen van alle stappen van de methode, krijg je een duidelijke volgorde voor ogen. Tevens is deze volgorde ook erg publieksvriendelijk, omdat ze hem kunnen volgen.

Heb je hulp nodig bij het maken van een presentatie? Weet je niet goed waar te beginnen met de voorbereiding? Download dan het gratis boek met 10 presentatietips

4.  Opbouw

Je kunt het publiek nieuwsgierig maken voor meer, door de juiste Kop te gebruiken .
Je haalt namelijk interessante punten aan, waardoor ze aan je lippen hangen voor meer informatie.

5.  Balans

Door alle stappen te volgen van de methode krijg je de gelegenheid om informatie te sorteren bij de juiste punten. Zo krijg je een mooie opbouw in je presentatie. Hierdoor krijg je een balans, waardoor je het publiek niet overlaad aan informatie.

Voordelen de Kop-Romp-Staart Methode

6.  Steekwoorden

Bespaar het publiek lappen tekst wat veel te veel tijd kost om alles op te schrijven en tevens verdwaald de focus van de spreker af naar het bord.

7.  Stress-vrij

Wanneer je alle stappen van de methode hebt gevolgd, kun je met een gerust hart gaan presenteren. Je weet namelijk dat het aan de presentatie zelf niet kan liggen.

Door de methode te gebruiken weet je zeker dat het publiek je ten alle tijden kan volgen. Dit is belangrijk voor hun spanningsboog, aangezien je hun aandacht er graag bij wil houden tijdens je presentatie.

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen presenteren aan jouw doelgroep? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden.

Wat vind jij belangrijk van een andermans eerste indruk?

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *