6 voordelen van een LIVE Video

Live - Uitzending

Zet jij FB-Live of INSTA-Live al in?

Weet je al, dat je tegenwoordig LIVE kunt gaan op zowel Facebook als Instagram? Dit is een leuke manier om contact te krijgen met je volgers. In deze blog beschrijf ik 6 voordelen om echt LIVE te gaan voor je bedrijf op social media.

Video: Mariska - TopGemerkt & Martiena - Echt Presenteren
'Waarom is het belangrijk om video's te maken voor je onderneming?'

6 Live voordelen

1. Meer views dan foto’s

Het grootste voordeel van een LIVE uitzending, is dat je in korte tijd meer mensen kunt bereiken met je film. Dit is namelijk sinds de laatste jaren een nieuwe tool die je kunt gebruiken op Facebook en Instagram. Vandaar dat ze het waarderen dat je het gebruikt.

 

2. Melding

Je volgers krijgen allemaal een melding dat je ‘LIVE’ bent gegaan. Zo kunnen zij door middel van één knop, meteen je video zien. Bovendien krijg je promotie door de melding.

 

3. Promotie

Vooraf kun je promotie maken voor je opname. Vertel de datum, tijdstip en het onderwerp van je video. Zo worden je volgers meteen geprikkeld om klaar te zitten voordat je uitzending begint.

4. Contact

Door de opname leert je (toekomstige) klant jouw kennen, waardoor je vertrouwen opbouwt. Ze zien het gezicht achter het bedrijf.

 

5. Interactie

Tijdens het opnemen kun je interactie gaan zoeken met de kijkers. Zij kunnen je bijvoorbeeld vragen gaan stellen of jij aan hun. Hier zijn leuke interactieve mogelijkheden voor.

Martiena de Graaf

Martiena de Graaf

6. Terug kijken

De mensen (je volgers en toekomstige volgers) die je niet ‘LIVE’ hebben gezien, kunnen op een andere moment (naar keuze) je film terug kijken.

Op Facebook blijft de video gewoon na de opname op je eigen pagina staan. Hierdoor kun je nog meer weergave genereren. Op Instagram blijft hij de volle 24 uur zichtbaar en daarna verdwijnt hij voorgoed van je account. Je video opslaan en vervolgens plaatsen bij IGTV is wel mogelijk, hij mag dan alleen niet langer duren dan 10 minuten.

Dit zijn 6 grote voordelen waarom jij live ook kunt gaan op Facebook. Start vandaag nog met FB-Live om jouw zichtbaarheid online te vergroten.  Ben je ook benieuwd naar jouw eigen presentatievaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf?

Je kan veel taken uitbesteden, maar persoonlijk vind ik dat je jouw eigen bedrijf ‘echt zelf moet presenteren’. Gun jezelf meer zichtbaarheid en laat die nieuwe potentiële klanten maar komen! Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen presenteren aan jouw doelgroep? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ontdek jouw presentatievaardigheden.

Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>>

 

 

Ben jij al een keer live geweest?

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

25 thoughts on “6 voordelen van een LIVE Video

 1. Saskia Beantwoorden

  IK ben tot nu toe alleen live gegaan op mijn privé FB. Nog niet met mijn blogpagina, maar is ook leuk om dit inderdaad eens te doen. Thnx voor deze tip!

 2. Lodi Beantwoorden

  Ik zie het best vaak voorbij komen dat iemand ‘live’ is gegaan, ik zou het zelf niet zo snel doen, maar met cursussen vind ik het wel makkelijk om een ander te volgen.

 3. Danielle Beantwoorden

  Ik heb het eenmaal gedaan voor mijn webshop, maar heb de meerwaarde op dat moment niet echt ervaring. Binnenkort ga ik nogmaals live, kijk of het effect dan beter is.

  • Martiena Bericht auteurBeantwoorden

   Wat goed dat je ermee bezig bent! Even een snelle vraag, heb je van te voren een doel voor jezelf gemaakt? Zodat je weet wat je met het filmpje wil behalen? Zo kun je gericht aan het werk gaan! Wil je meer informatie over een doel maken? Ik heb daar ook een blog over geschreven, als je geïnteresseerd bent dan kun je kijken op http://echtpresenteren.nl/doel-formuleren/

 4. Corine Beantwoorden

  Bij mij is live gaan gekoppeld aan het in Italië zijn en daar is de ontvangst helaas niet altijd goed genoeg om dit te kunnen doen. Ik ga het proberen om volgende week op Elba te doen, maar of dat dus lukt…

  • Martiena Bericht auteurBeantwoorden

   Jaa, voordat je kunt beginnen aan FB-Live heb je inderdaad een goede internetverbinding nodig! Maak je al wel filmpjes en upload je ze? Daar kan je ook al hele leuke dingen mee doen!

 5. Bouchra Beantwoorden

  Ik maak voor mijn blog ook video’s en het lijst mij leuk om een keer live te gaan. Het lijkt mij erg leuk om direct interactie te hebben.

  • Martiena Bericht auteurBeantwoorden

   Wat goedd!! Er komt binnenkort een blog online met een aantal interactie mogelijkheden die je kunt gebruiken tijdens Live op FB. Wil je op de hoogte gehouden worden? Dan kun je jezelf inschrijven voor de updates die naar je mail worden verstuurd of via mijn fb pagina!

  • Martiena Bericht auteurBeantwoorden

   Wat goed dat je er zo mee bezig bent! Vaak heeft dit te maken met wennen!! Wennen aan de camera voor je neus en dat het natuurlijk in 1x wordt opgenomen. Binnenkort komt er ook een blog met interessante presentatietips over FB-Live. Bedankt voor je bericht!

 6. kimberley Beantwoorden

  Video’s maken geen probleem meer, maar live vind ik nog wel spannend. Video’s neem ik vaak ook in 1x op, maar toch is de delete knop bij de hand mocht het niks zijn.

  • Martiena Bericht auteurBeantwoorden

   Jaa een video opnemen is veilig! Dan maakt het niet uit of je een ‘blooper’ opneemt of meteen een goed filmpje. Lekker doen!

 7. Linda Beantwoorden

  Ik doe het met veel plezier, live gaan. In het begin even spannend, maar na een tijdje echt tof om te doen. Absoluut een aanrader!

 8. Pingback: De 5 valkuilen voor beginnende sprekers die een presentatie houden

 9. Fleur Beantwoorden

  Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar ik zie het inderdaad wel steeds vaker voorbij komen. Ga toch eens kijken hoe het precies werkt en wat ik er mee kan. Bedankt voor je uitleg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *