Waarin ben jij de expert?

Waarin ben jij de expert?

Durf jij jezelf al expert te noemen?

 

Tegenwoordig wordt er veel aan ondernemers gevraagd ‘waar ben jij een expert over of wat is jouw expertise gebied? Uuuuhhh, ja, dat is een hele goede vraag! Het lijkt er op dat je (blijkbaar) ergens expert in moet zijn om een ondernemer te kunnen worden.

 

Deels deel ik deze mening wel, want om een succesvolle ondernemer te kunnen zijn is het goed om te weten waar jouw kracht ligt. Waarin kun jij andere mensen, jouw poteniele klanten, mee verder helpen.

Voor mij heb je twee verschillen tussen een expert en expert. Graag wil ik ze even van elkaar onderscheiden en dan weet ik zeker dat jij je straks ook een expert gaat noemen.

 

2 Keuzes

 

Expert 1:  De professor
Deze expert heeft de hoogste haalbare opleiding gevolgd en wordt haast gezien als instituut. Voor alles heeft hij een wetenschappelijke argument.

 

Expert 2: De ondernemer
Deze expert heeft zijn kracht en passie gevonden door zijn eigen problemen op te lossen of in iets wat hem ooit al nieuwsgierig heeft gemaakt. Hierin heeft hij diverse opleidingen, trainingen en cursussen gevolgd. Hij wordt gezien als inspirator, doordat hij zijn verhaal deelt met zijn publiek.

 

Het is wellicht nu makkelijker om de vraag te beantwoorden als expert 2.

 

Waar ben jij een expert in?
.................................................

Martiena de Graaf

Mijn eigen voorbeeld:
Mijn kracht, dus mijne expertise, zit hem in:
“Mensen verder te helpen met hun eigen presentatievaardigheden, zodat ze voortaan met meer zelfvertrouwen en als zichzelf kunnen presenteren”.

 

Tip: Verander het woord expert in deskundige en vervang de zin door:

 

Waar ben jij een deskundige in?

Wat is jouw antwoord? Mijn kracht, mijn expertise, zit hem in:
............................................................

 

Oftewel plaats het woord expert in je eigen vakgebied. Elke ondernemer kan ergens een expert in zijn. Als jij je nog geen expert voelt, is het wellicht de hoogste tijd om te zorgen dat jij je dit wel voelt.

 

 

Nog een blog lezen?

 

 

 

10 Waardevolle tips

voor het maken van je presentatie

Download gratis het E-Book

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *