Ben jij een expert in jouw vakgebied?

Expert status

Durf jij jezelf al expert te noemen?

Tegenwoordig wordt er veel aan ondernemers gevraagd ‘waar ben jij een expert over of wat is jouw vakgebied? Uuuuhhh, ja, dat is een hele goede vraag! Het lijkt er op dat je (blijkbaar) ergens expert in moet zijn om een ondernemer te kunnen worden.

Deels deel ik deze mening wel, want om een succesvolle ondernemer te kunnen zijn is het goed om te weten waar jouw kracht ligt. Waarin kun jij andere mensen, jouw potentiële klanten, mee verder helpen.

Voor mij heb je twee verschillende experts. Graag wil ik ze even van elkaar onderscheiden en dan weet ik zeker dat jij je straks ook een expert gaat noemen.

Video - Durf jij jezelf al expert te noemen?

Wie ben jij?

Expert 1:  De professor

Deze specialist heeft de hoogste haalbare opleiding gevolgd en wordt haast gezien als instituut. Voor alles heeft hij een wetenschappelijke argument.

Expert 2: De ondernemer

Deze specialist heeft zijn kracht en passie gevonden door zijn eigen problemen op te lossen of in iets wat hem ooit al nieuwsgierig heeft gemaakt. Hierin heeft hij diverse opleidingen, trainingen en cursussen gevolgd. Hij wordt gezien als inspirator, doordat hij zijn verhaal deelt met zijn publiek.

Het is wellicht nu makkelijker om de vraag te beantwoorden, poging 2.

Waar ben jij een expert in?
.................................................

Expert status

Mijn voorbeeld

Mijn kracht, dus mijne expertise, zit hem in:
“Mensen verder te helpen met hun eigen presentatievaardigheden, zodat ze voortaan met meer zelfvertrouwen en als zichzelf kunnen presenteren”.

Tip: Verander het woord expert in deskundige en vervang de zin door:

Hebben jullie toevallig dezelfde problemen gehad vroeger die jij nu ook voor het publiek kan oplossen? Kan jij dit gevoel zo omschrijven, waardoor jij een passie hiervoor hebt gekregen? Hoe waanzinnig zou het zijn dat jij nu als expert, het probleem van vroeger, nu als je voordeel kan zien om andere verder te helpen? Wat het ook is, deel altijd je eigen passie!

Wat is jouw antwoord? Mijn kracht, mijn expertise, zit hem in:
............................................................

Oftewel plaats het woord expert in je eigen vakgebied. Elke ondernemer kan ergens een expert in zijn. Als jij je nog geen expert voelt, is het wellicht de hoogste tijd om te zorgen dat jij je dit wel voelt. 

Heb jij er moeite mee om jezelf te profileren als expert? Voel jij jezelf nog geen deskundige, maar weet je ook dat deze stiekem wel in je verborgen zit of dat anderen jou al wel zo noemen? Ook niet gek, want wanneer ben jij dan een specialist? Met de online training: Profileer jezelf als expert ga ik samen met jou op ontdekkingsreis naar professional. Je gaat jezelf op een nieuwe manier leren kennen als de expert die jij echt bent. Druk hier voor meer informatie over deze online training >>

Vertel, wat is jouw expertise vak?

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,

Succes en veel plezier!

Met een sprekende groet,


Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Doe jouw volgers (en mij)
een groot plezier en deel
dit artikel met je netwerk. 

Nog een interessant artikel lezen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *