7 Tips voordat de webinar gaat beginnen

Presenteren van een webinar

Wat doe je vóórdat de webinar begint?

 

Vóórdat het webinar gaat beginnen is het goed om het één en ander te controleren. Zo voorkom je vervelende verrassingen. In deze blog ga ik 7 tips met je delen die je zeker van te voren het beste kunt checken.

 

 

7 Webinar tips

1. Beeldkwaliteit controleren
Controleer je camera. Je kunt de camera van je computer gaan gebruiken, maar je kunt ook een webcam kopen met betere pixels. Door een betere beeldkwaliteit is het aangenamer om naar je te kijken.  

 

2. Geluidskwaliteit testen
Ben je door de microfoon die standaard in de computer zit goed te verstaan of heb je hier ook een externe voor nodig? Spreek je van nature heel zacht, dan raad ik je eerder een externe microfoon aan die dichter bij je komt. Alles moet zo aangenaam mogelijk zijn voor de kijkers en luisteraars.  

 

3. Jouw locatie kiezen en achtergrond controleren Waar ga jij je webinar opnemen? Het is verstandig en wijs om een stille plek uit te kiezen. Zo blijft de focus tijdens de opname volledig op jou. Kies bijvoorbeeld een ruimte met weinig afleiding op de achtergrond.

 

Martiena de Graaf

Martiena de Graaf

4. Zorg voor voldoende licht Het is aan te raden om een lamp in de buurt te zetten. Het is fijner om iemand in het licht te zien dan dat je moet kijken in het donker.

 

5. Sheets goed leesbaar
Controleer of je sheets goed leesbaar zijn! Je verhoogd je eigen kwaliteit hiermee.

 

6. Ook geschikt voor telefoon?
Er zijn genoeg mensen die tijdens een webinar niet aan het mee kijken zijn, maar juist aan het luisteren zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld met het huishouden bezig zijn. Voor hen is het makkelijk wanneer ze je webinar ook op hun telefoon kunnen zien. Zo kunnen ze beter bewegen en blijven ze betrokken.

 

7. Reminder + link versturen naar iedereen
Stuur vóórdat de webinar gaat beginnen een reminder naar iedereen met de juiste link. Er zijn altijd mensen die je vorige mail al verwijderd hebben, omdat ze rekenen op een nieuwe mail. Tevens is dit ook nog een mooie promotie voor je webinar. Er zullen ook mensen zijn die het niet in hun agenda hebben gezet.

 

Bewaak je professionaliteit door de voorbereidingspunten te controleren. Niets is vervelender dan tijdens het webinar achter ‘vergeet punten’ te komen.

 

Welke tip is voor jouw waardevol?

 

 

Nog een blog lezen?

 

 

 

10 Webinar Stappen

Download gratis het E-Book

Webinar tips

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *